FenerbahçeJose Mourinho'dan Fenerbahçe'de 3 önemli prensip! Sade futbol beklentisi

Jose Mourinho'dan Fenerbahçe'de 3 önemli prensip! Sade futbol beklentisi

13.07.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de yeni sezonda üç farklı özelliğin ortaya çıkacağı öğrenildi. Teknik Direktör Jose Morinho’nun gelişiyle yeni bir dönem başlarken, Portekizli çalıştırıcının daha hızlı, daha güçlü ve daha iyi savunma yapan bir takım istediği ve bu taktikle maçlara çıkacağı bildirildi.

Jose Mourinhodan Fenerbahçede 3 önemli prensip Sade futbol beklentisi

Fenerbahçe’de Teknik Direktör Jose Mourinho’nun herkes üzerindeki etkisi devam ederken, Portekizli çalıştırıcının yeni dönemde oyunculardan istediği üç önemli özellik ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yeni Fenerbahçe’nin daha güçlü, daha hızlı ve daha iyi savunma yapan bir takım kimliğine bürüneceği vurgulandı.

DAHA HIZLI

Mourinho öğrencileriyle yaptığı toplantılarda en çok üzerinde durduğu konu bu... Portekizli teknik adam hiçbir zaman yavaş oyun istemiyor ve herkesten çok daha sade futbolun yanında hızlı olmalarını istiyor.

DAHA GÜÇLÜ

Dünyaca ünlü teknik adamın en çok etkisini hissettirdiği tarafı bu oldu. Portekizli çalıştırıcı göreve başladığı günden itibaren takıma çift idman yaptırırken, bunun en büyük sebebinin oyuncuların sezon başında fizik gücü olarak sorun yaşamamaları olduğu öğrenildi. Mourinho mücadele gücü yüksek Süper Lig’de daha güçlü bir takım oluşturmak için ilk günden itibaren adımlar atıyor.

Haberin Devamı

DAHA İYİ SAVUNMA

Takımdaki ileri bölgede görev yapan isimlere çok güvenen Mourinho yapılacak takviyelerle de gol bulmakta sorun yaşanacağını düşünmüyor, bu yüzden savunmaya ayrı önem veriyor. Djiku ve Oosterwolde gibi önemli isimlerin kalmasını isteyen Portekizli çalıştırıcı takım halinde savunmanın da önemli olduğunu savunuyor ve öğrencilerini her fırsatta bu yönde uyarıyor.

TADIC İÇİN YENİ DENEME

Jose Mourinho’nun yeni sezon ile birlikte, geride kalan dönemi sol kanatta geçiren Dusan Tadic’e farklı görevler yükleyeceği öğrenildi. Avrupa Şampiyonası’nda Sırbistan forması giyen tecrübeli futbolcu ülkesinin elenmesinin ardından tatile çıkmış, önceki gün kampa katılmıştı.

Portekizli teknik adam, Tadic’e ayağının tozuyla farklı bölgelerde oynayacağının sinyallerini verdi. Yapılan taktiksel idmanlarda sarı-lacivertli futbolcunun zaman zaman 10 numarada görev yaptığı gözlendi.

Yazarlar