FenerbahçeJose Mourinho'dan Arda Güler yorumu! 'Üst seviye bir kalite'

Jose Mourinho'dan Arda Güler yorumu! 'Üst seviye bir kalite'

10.09.2024 - 22:40 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Real Madrid'de oynayan Arda Güler ile ilgili konuştu.

Jose Mourinhodan Arda Güler yorumu Üst seviye bir kalite

Real Madrid'in 19 yaşındaki milli yıldızı Arda Güler için Jose Mourinho'dan dikkat çeken yorumlar geldi. Real Madrid döneminde şampiyonluklara imza atan Jose Mourinho, İspanyol devinin genç yıldızı hakkında gelen soruyu cevapladı.

Haberin Devamı

Real Madrid'in dünyanın en büyük kulübü olduğunu belirten Jose Mourinho, "Dünyanın en büyük kulübü yalnızca dünyanın en iyi oyuncularına sahip olabilir. Real Madrid dünyadaki en iyi genç oyuncuları ya da potansiyel olarak en iyi oyuncuları alma konusunda harika bir iş çıkarıyor. Vinicius ve Rodrygo’yu çocukken aldılar. Jude Bellingham var, çok genç. Arda var, çok genç. Şimdi Endrick. En iyi genç oyuncuları alma konusunda harika bir iş çıkartıyorlar" dedi.

Arda Güler'in büyük bir karakter gösterdiğini vurgulayan Jose Mourinho, "İyi seçiyorlar çünkü o kulüpte oynamak için karakter çok önemli. Oyuncu ‘burada oynamak için yeteri kadar iyiyim, burada olmaktan korkmuyorum’ diye düşünmeli. Genç Arda bu büyük karakteri gösteriyor. Üst seviye bir kalite" diye konuştu.

Haberin Devamı

Arda Güler için Carlo Ancelotti'nin şans olduğunu dile getiren Jose Mourinho, "Ancelotti öğrenmek için harika bir teknik direktör. Milli takım için oynamak, Avrupa Şampiyonası gibi büyük turnuvalara gitmek, ülkeyi omuzlarında hissetmek onun için çok önemli. Tabi ki büyük bir ülke. Harika bir geleceğe doğru gidiyor" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği altyapısından çok küçük yaşta kadrosuna kattığı Arda Güler, 2023-2024 sezonu başında İspanyol devine imza atmıştı. Fenerbahçe, Arda Güler transferinden 20 milyon euro bonservis bedeli kazanmıştı.

Arda Güler'in sözleşmesinde 10 milyon euroluk bonus maddesinin yer aldığı belirtilmişti. Öte yandan Fenerbahçe'nin bir sonraki satıştan yüzde 20 pay alacağı vurgulanmıştı.

19 yaşındaki Arda Güler, Real Madrid kariyerinde 16 müsabakada süre aldı. Arda Güler, bu karşılaşmalarda 6 gol attı. Real Madrid ile olan sözleşmesi 2029'da bitecek Arda Güler'in güncel piyasa değeri 45 milyon euro.