Futbol John Obi Mikel kimdir, kaç yaşında, nereli? Obi Mikel hangi mevkide oynuyor?

John Obi Mikel kimdir, kaç yaşında, nereli? Obi Mikel hangi mevkide oynuyor?

01.07.2019 - 20:13 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, uzun yıllar İngiliz devi Chelsea'de forma giyen Nijeryalı yıldız oyuncu John Obi Mikel'i transfer etti. Peki John Obi Mikel kimdir, kaç yaşında ve hangi mevkide oynuyor?

John Obi Mikel kimdir, kaç yaşında, nereli Obi Mikel hangi mevkide oynuyor

JOHN OBI MIKEL KİMDİR?

John Obi Mikel (d. 22 Nisan 1987), Nijeryalı futbolcudur. Şu anda Premier League'de mücadele eden Middlesbrough FC'de forma giymektedir. Genç yaşta Mikel, Chelsea'ye 19 milyon sterlin karşılığında Manchester United'dan transfer oldu. İlk kulübü Lyn Oslo hem ilk transferden hem de ikinci transferden 4 milyonar sterlin kazanmıştı. Orta saha oyuncusu olan Mikel tekniğiyle birçok oteritenin dikkatini çekti. Fiziğini de iyi kullanan Mikel 64 kez de Nijerya millî futbol takımı formasıyla sahaya çıktı.

TRABZONSPOR TRANSFERİ DUYURDU

İşte açıklama

"Serbest statüde bulunan, Nijerya Milli Takımının kaptanı, Profesyonel Futbolcu John Mikel Obi ile kulübümüze transferi konusunda bir yılı opsiyonlu olmak üzere 2+1 yıllık anlaşma sağlanmıştır"

Tam 11 sezon Chelsea'de oynadıktan sonra 2016/2017 sezonu devre arasında Çin kulübü Tianjin Teda'ya transfer olan 32 yaşındaki Nijeryalı oyuncu, geçtiğimiz sezon devre arasında da Championship takımlarından Middlesbrough'ya transfer olmuştu.

Tecrübeli orta saha İngiliz ekibinde 19 maça çıktı ve 1 gol kaydetti.