Voleybol İtalyanlar'dan Santarelli için Türkiye isyanı! 'Kabul edilemez'

İtalyanlar'dan Santarelli için Türkiye isyanı! 'Kabul edilemez'

01.05.2024 - 11:15 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları'nın başantrenörü ve aynı zamanda Imoco'yu çalıştıran Santarelli'nin başarısı İtalya'da gündem oldu. Deneyimli başantrenör için Türkiye'yi de ilgilendiren bir öneri geldi.

İtalyanlardan Santarelli için Türkiye isyanı Kabul edilemez

İtalya Ligi final serisinde Scandicci’yi mağlup eden Santarelli'nin takımı Imoco, üst üste 6. kez şampiyon olma başarısını gösterdi. Başarının altında imzası bulan Santarelli için İtalya'dan sürpriz bir öneri geldi.

Haberin Devamı

65 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ
Daniele Santarelli’nin 65 maçlık yenilmezlik serisi geçtiğimiz haftalarda sona ermişti. Öte yandan Santa'nın takımı Imoco CEV Şampiyonlar Ligi'nde finale kalırken İtalya'da şampiyonluk yaşadı.

FİLENİN SULTANLARI İLE BİLEĞİ BÜKÜLMEDİ
Öte yandan Filenin Sultanları ile geçtiğimiz sezon 3 turnuvada boy gösteren Santarelli, milli takımdaki 22 maçlık yenilmezlik serisini sürdürüyor.

İtalyanlardan Santarelli için Türkiye isyanı Kabul edilemez

SANTARELLİ ÖNERİSİ: 10 YILLIK SÖZLEŞME
İtalyan haber sitesi OA Sport sezon değerlendirmesinde Daniele Santarelli'ye 10 yıllık bir milli takım sözleşmesi verilmesini önerdi. İtalyan milli takımı kısa süre önce Velasco ile 2026'ya akadar sözleşme imzalamıştı. Santarelli'nin Türkiye ile 4 yılı opsiyonlu 5 yıllık sözleşmesi var.

Haberin Devamı

'KABUL EDİLEMEZ'
Haberde şu ifadeler kullanıldı: "Sırbistan'a gidip Dünya Şampiyonası'nı, Türkiye'ye gidip VNL ve Avrupa Şampiyonası'nı kazandı, İtalya'da ise her zaman sadece o kazanıyor: O kesinlikle 1 numara ve onu İtalya Milli Takımı'nın benchinde görememek ama her zaman rakip milli takımlarda olması kabul edilemez bir durum.

'SANTARELLİ'YE KASAYI AÇALIM'
Türkiye'yi geçelim, Velasco'nun denemesine izin verelim ama sonrasında sevgili Başkan Manfredi, onu buraya getirelim, kasayı açalım, 10 yıllık bir sözleşmeyle kilitleyelim ve bir daha düşünmeyelim. Onu takımı yönetirken görmek, mola sırasında veya saha kenarından kızlara nasıl talimatlar verdiğini, cesaretlendirdiğini ve teşvik ettiğini dinlemek ve takdir etmek, şu anda neden en iyisi olduğunu açıkça gösteriyor. Ayakta alkışlıyoruz!"

SANTARELLI'DEN 4 YILDA 18 KUPA
Imoco Volley Conegliano başantrenörü ve aynı zamanda A Milli Kadın Voleybol takımını çalıştıran Daniele Santarelli son 4 yılda 18 kupa kazandı.

Dünya Şampiyonası
VNL
EuroVolley
Dünya Kupası
İtalya Ligi (4)
İtalya Kupası (4)
İtalya Süper Kupası (4)
Club Wch
Şampiyonlar Ligi