Şampiyonlar Ligiİspanya'da gündem hakem Halil Umut Meler!

İspanya'da gündem hakem Halil Umut Meler!

17.09.2024 - 15:08 | Son Güncellenme:

Halil Umut Meler bu gece düdük çalacağı Real Madrid-Stuttgart maçı öncesinde İspanya'da konuşulan isim oldu. Marca ve As gazetelerinde genç hakemin geçen sezon yaşadığı şiddet olayı anlatıldı, düdüğünü asmanın kıyısından döndüğü aktarıldı.

İspanyada gündem hakem Halil Umut Meler

Real Madrid Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçına bu gece Stuttgart karşısında çıkacak. Alman ekibini Santiago Bernabeu Stadı'nda ağırlayacak olan eflatun-beyazlılarda Arda Güler de maç kadrosunda yer alıyor.

Haberin Devamı

Dev mücadelede Halil Umut Meler düdük çalacak. İspanyol basınında karşılaşma öncesinde Türk hakemle ilgili haberler önemli bir yer kapladı. Meler'in geçtiğimiz sezon maruz kaldığı şiddet, ardından bir süre sonra yeniden sahalara dönüşü ve uluslararası tecrübesi, yayınlanan yazılara konu oldu.

As gazetesinde 'Halil Umut Meler, Şampiyonlar Ligi'ndeki Real Madrid-Stuttgart maçının hakemi' başlığıyla yayınlanan haberde, geçen sene Ankaragücü başkanının sert saldırısına maruz kaldıktan sonra emekli olmayı değerlendirdiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Hakem Meler, sol gözü ciddi şekilde şiştiği için birkaç geceyi hastanede geçirmek zorunda kaldı ve olaydan sonra düdüğünü asmayı bile düşündü. Bu tatsız olayın dışında, 38 yaşındaki hakem 2017'den bu yana uluslararası maçlarda görev alıyor ve bu, Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlarda hakemlik yaptığı beşinci sezon."

Haberin Devamı

Marca gazetesi de Real Madrid maçının hakemini tanıtan özel bir yazıya yer verdi. Real Madrid'in ikinci kez bir maçında düdük çalacağı belirtilen Halil Umut Meler için "Real Madrid-Stuttgart karşılaşmasında bu akşam düdük çalacak hakem Halil Umut Meler'in viral olduğu net bir görüntü var. Bu görüntü Aralık 2023'te Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın saldırısına uğradığında yaşandı" denildi.