Fenerbahçe İrfan Can Kahveci şov yaptı, Fenerbahçe kazandı! İşte UEFA Avrupa Ligi'nde elde edilecek gelir

İrfan Can Kahveci şov yaptı, Fenerbahçe kazandı! İşte UEFA Avrupa Ligi'nde elde edilecek gelir

25.08.2022 - 22:03 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu rövanşında Austria Wien'le karşı karşıya geldi. Gol yağmuru şeklindeki müsabakada İrfan Can Kahveci şov yaptı. Sarı-lacivertliler, Austria Wien'i eleyerek gruplara kaldı. Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nden elde edeceği gelir belli oldu.

İrfan Can Kahveci şov yaptı, Fenerbahçe kazandı İşte UEFA Avrupa Liginde elde edilecek gelir

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu rövanşında Fenerbahçe, Austria Wien'i konuk etti. Sarı-lacivertlilerin farklı galibiyetine İrfan Can Kahveci damga vurdu. Fenerbahçe bu galibiyetle UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı. Sarı-lacivertlilerin UEFA Avrupa Ligi'nde elde edeceği gelir ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

TÜM BİLETLER SATILDI

Fenerbahçe taraftarları, Austria Wien maçına büyük ilgi gösterdi. Sarı-lacivertlilerden maç öncesi yapılan açıklamada tüm biletlerin tükendiği belirtildi. Fenerbahçe tribünleri karşılaşma öncesinde takıma büyük destek verdi.

JESUS'TAN 7 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Süper Lig'de oynadıkları son Adana Demirspor maçına göre ilk 11'de 7 değişikliğe imza attı. 68 yaşındaki teknik direktör, Altay Bayındır, Mauricio Lemos, Luan Peres ve Serdar Dursun'u bu mücadeleye de ilk 11'de başlattı. Sarı-lacivertlilerde Austria Wien'le oynanan ilk müsabakada kas yorgunluğu sorunu yaşayan Joshua King maçın kadrosuna dahil edilmedi.

Haberin Devamı

İRFAN OFSAYTA TAKILDI

Fenerbahçe'nin 3'üncü dakikada etkili geldiği atakta İrfan Can Kahveci rakip fileleri havalandırdı. Ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan İrfan Can Kahveci sol ayağıyla uzak köşeye vuruşunu yaptı. İrfan Can Kahveci'nin vuruşunda top ağlarla buluştu. Karşılaşmanın hakemi İrfan Can Kahveci'nin topla buluştuğu anda ofsaytta olduğunu tespit etti. Ağlara buluşan top gol değeri kazanmadı.

İSMAİL'DEN MUHTEŞEM GOL

Zorlu mücadelenin 12'nci dakikasında Fenerbahçe'de İsmail Yüksek sahneye çıktı. Sarı-lacivertlilerde İrfan Can Kahveci'den ceza sahası dışında pas alan genç orta saha uzaklardan kaleyi denedi. Austria Wien savunmasına çarpan meşin yuvarlak kalecinin üstünden ağlarla buluştu.

İrfan Can Kahveci şov yaptı, Fenerbahçe kazandı İşte UEFA Avrupa Liginde elde edilecek gelir

İSMAİL'DEN İLK GOL

Fenerbahçe'nin 23 yaşındaki orta sahası İsmail Yüksek, sarı-lacivertli takımda bir ilke imza attı. Genç oyuncu, Austria Wien maçıyla birlikte ilk kez Fenerbahçe formasıyla gol atma başarısı gösterdi. Genç orta saha bu sezon toplam 7 müsabakada forma şansı buldu.

Haberin Devamı

SERDAR'IN VURUŞU ÇİZGİDEN ÇIKTI

Fenerbahçe müsabakanın 25'inci dakikasında gole çok yaklaştı. Sarı-lacivertlilerde kullanılan köşe vuruşuna ön direkte Serdar Dursun kafa vuruşunu yaptı. Serdar Dursun'un vuruşunda Austria Wien savunmasında Ranftl meşin yuvarlağı son anda çizgiden çıkardı.

İRFAN GOLLE DÖNDÜ

Kritik müsabakada dakikalar 44'ü gösterdiğinde Fenerbahçe köşe vuruşu kullandı. Diego Rossi'nin ortasında Luan Peres'ten seken top İrfan Can Kahveci'nin önünde kaldı. İrfan Can Kahveci kafa vuruşuyla rakip fileleri havalandırdı. Sarı-lacivertliler, Austria Wien karşısında 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.

İrfan Can Kahveci şov yaptı, Fenerbahçe kazandı İşte UEFA Avrupa Liginde elde edilecek gelir

MARTİNS ATTI

Zorlu karşılaşmanın 45+1'inci dakikasında Austria Wien'de Martins sahneye çıktı. Sağ kanattan kullanılan taç atışında Ranftl topu ceza sahasında gönderdi. Sağ çaprazda topu kontrol eden Fitz ortayı yaptı. Ceza alanı içi sol çaprazda Martins kafa vuruşuyla ağları sarstı. Müsabakanın ilk yarısı 2-1 sona erdi.

Haberin Devamı

İRFAN CAN'DAN MUHTEŞEM GOL

Heyecan dolu mücadelenin 70'inci dakikasında Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci muhteşem bir gole imza attı. Sol kanatta Diego Rossi'nin içeriye çevirdiği topta İrfan Can Kahveci şık bir kontrol yaptı. Kaleci Früchtl'ü önde gören tecrübeli orta saha topun dibine girdi, kaleciyi aşan meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

İrfan Can Kahveci şov yaptı, Fenerbahçe kazandı İşte UEFA Avrupa Liginde elde edilecek gelir

MERT HAKAN OYUNA GİRDİ, GOLÜNÜ ATTI

Zorlu karşılaşmanın 79'uncu dakikasında Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş sahneye çıktı. İrfan Can Kahveci'nin yerine 77'nci dakikada oyuna giren tecrübeli orta saha Djuricin'den topu kaptıktan sonra kale sahası içerisinde uzak köşeye vuruşunu yaptı. Austria Wien kalecisinin dokunamadığı meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

F.BAHÇE GRUPLARDA, DEV GELİR

Heyecan dolu mücadelenin ardından Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı. Sarı-lacivertlilerin bu organizasyondan elde edeceği gelir belli oldu. Sarı-lacivertliler UEFA Avrupa Ligi'nde 2022-2023 sezonunda gruplara ayakbastı parası olarak 3 milyon 640 bin euroluk geliri kasasına koydu. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde galibiyet başına 630 bin euro kazanacak.

"KENDİMDEN BEKLEMİYORDUM"

Fenerbahçe'nin galibiyetinde başrol oynayan İrfan Can Kahveci müsabakanın ardından soruları cevapladı. Tecrübeli orta saha, "Böyle bir oyunu kendimden bekliyordum. Çok çalışıyorum. Bazen şanssızlıklar olabiliyor, ben de üzülüyorum bunlara. İnsanın en mutlu şey, her şeyden önemlisi çocuğu... Eve gidince her şeyi unutuyorum. Oğluma armağan ediyorum 2. golümü" ifadelerini kullandı.

"BİR YARIŞMA OLSUN İSTEDİK"

Fenerbahçe'de oyuna sonradan girdikten sonra gol sevinci yaşayan Mert Hakan Yandaş müsabaka sonrası açıklamalarda bulundu. Tecrübeli futbolcu, " İrfan Can'ın golü mü daha güzel, benimki mi daha güzel bir yarışma olsun istedik. Tökezlediğimiz dönemler olacak ama önemli olan bugünkü gibi birlikte kalmak. Çok özledik. Herkes bilsin ki biz de çok istiyoruz. İsimler değil, sadece Fenerbahçe arması önde olacak. Bunun bilincinde olan bir takım var. Benim için çok değerli biri gol atacağımı söylemişti. Yeri bende çok ayrı. O ne zaman hissetse çıkar. Kim olduğu bende kalsın" diye konuştu.

"BENİMKİ HİÇBİR ŞEY DEĞİL"

Sarı-lacivertli formayla ilk kez gol atma başarısı gösteren İsmail Yüksek, "Mükemmel goller attık. Mert abi ve İrfan abinin attıklarının yanında benimki hiçbir şey değil. İrfan abi sabah dalga geçti, 'Senin hiç golünü görmedik' dedi. 'İnşallah bugün gösteririm' demiştim" açıklamasını yaptı.