Türkiye Haberleriİngiltere'de Arda Güler şaşkınlığı! 'Bu çocuk için limit gökyüzü'

İngiltere'de Arda Güler şaşkınlığı! 'Bu çocuk için limit gökyüzü'

07.07.2024 - 19:01 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı'nın yıldızları Arda Güler, Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper Yılmaz, İngiltere'de mercek altına alındı.

İngilterede Arda Güler şaşkınlığı Bu çocuk için limit gökyüzü

2024 Avrupa Şampiyonası'nın çeyrek finalinde Hollanda'ya 2-1 mağlup olan A Milli Futbol Takımı, dev organizasyona veda etti. Milli takımın genç yıldızları Arda Güler, Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper Yılmaz için İngiliz basını geniş bir incelemede bulundu.

Haberin Devamı

İngiliz basınından Daily Mail, Türkiye Milli Takımı'nın geleceği Arda Güler, Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper Yılmaz için geniş bir değerlendirme yaptı.

Ferdi Kadıoğlu'nu mücevhere benzeten yazıda, "Mücevher gibi bir oyuncu. Doğduğu ülkeye karşı hem hücumda hem de savunmada fırtına gibi bir performans göstererek sol kanadı kendi sahası haline getirdi. Bu formuyla en iyi beş ligden birinde büyük bir kulübe katılacaktır" denildi.

Barış Alper Yılmaz'ın Virgil van Dijk ve Stefan De Vrij'e rahat vermediğinin vurgulayan Daily Mail, "Avusturya karşısında kanatta oynadı ama burada orta sahada başladı. Van Dijk veya De Vrij'e bir an bile rahat vermedi ve kaybeden tarafta olduğu için çok şanssızdı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

19 yaşındaki genç yetenek Arda Güler için yapılan değerlendirmede ise şu ifadelere yer verildi:

"Ne yetenek ama. Sağda başladı ama istediği yere sürüklendi. Açılış vuruşu için zayıf ayağıyla harika bir top çıkardı ve ikinci yarıdaki serbest vuruşuyla direğe çarptı. Bu çocuk için limit gökyüzü."

İngilterede Arda Güler şaşkınlığı Bu çocuk için limit gökyüzü

ARDA'DAN 3 GOL KATKISI

A Milli Futbol Takımı'nın 19 yaşındaki on numarası Arda Güler, Almanya'da düzenlenen turnuvada gösterdiği performansla çok sayıda ilke imza attı. 19 yaşındaki yıldız futbolcu hücum hattında farklı bölgelerde şans bulduğu turnuvada 1 gol sevinci yaşadı. Arda Güler, Avusturya maçında Merih Demiral'a, Hollanda maçında ise Samet Akaydin'a asist yapma başarısı gösterdi.

REKOR KIRDI, TARİHİ BAŞARILARI TEKRARLADI

Milli futbolcu Arda Güler, Avrupa Şampiyonası'nda 2 asist üreterek bir rekorun sahibi oldu. Avrupa Şampiyonası tarihinde bir turnuvada 1'den fazla asist yapan 21 yaş altındaki 4'üncü futbolcu unvanını Arda Güler ele geçirdi.

İngilterede Arda Güler şaşkınlığı Bu çocuk için limit gökyüzü

Arda Güler'den önce bu başarıyı Enzo Scifo, Cristiano Ronaldo ve Lamine Yamal elde etmişti.

A Milli Futbol Takımı'nın Gürcistan ile oynadığı maçta fileleri havalandıran Arda Güler, Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk maçında gol sevinci yaşayan en genç futbolcu unvanını da ele geçirmişti.

Öte yandan Arda Güler, Avusturya maçında Merih Demiral'a yaptığı asistin ardından Avrupa Şampiyonası tarihinde hem gol hem de asist üreten 3'üncü futbolcu olmuştu.

Haberin Devamı

Arda Güler'den önce bu başarıya Cristiano Ronaldo ve Wayne Rooney imza atmıştı.