15.12.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:
ÜMİT AVCI - RÖPORTAJ
Hayata geçirdikleri Olimpik Anneler Projesi’nden övgüyle söz eden P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı, “Bizim amacımız, düzenli spor yapan çocuk sayısını artırmaktı. Bunun için de onlara en yakın olan annelerimize ilham veren bir organizasyon yaratmak istedik” dedi.
Türkiye’de düzenli spor yapan çocuk sayısını artırmayı hedefleyen ve Olimpik Anneler Projesi’ni hayata geçiren P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, ülkemizi Olimpiyatlar’da temsil eden Taha Akgül ve Hamza Dursun ile birlikte çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Turnaoğlu, “Bu yola 2014’te çıktık. Tek amacımız, düzenli spor yapan çocuk sayısını artırmaktı. Bunun için de en büyük görev ailelerde annelere düşüyor. Biz de annelerimize ilham veren bir organizasyon yaratmak istedik” dedi.
‘Destek olunmalı’
P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı şöyle devam etti: “Yapılan araştırmada 100 çocuğun 15’inin düzenli spor yaptığı belirlendi. Biz bunu 4 yıl içinde yüzde 40’a çıkarabilir miyiz diye projeye başladık ve tanımı da ‘çocuğuna spor yaptıran her anne olimpik annedir’ diye yaptık. Geçen yıl araştırmayı yeniledik, yüzde 20’yi geçtiğimizi gördük ama daha 40’a gelmemişiz. Bu nedenle programı 2020’ye Olimpiyatları’na kadar uzattık. Havuzu da genişletip, ‘30 Olimpiyat Sporcusu ve Anneleri’ diye yeniden isimlendirdik. Sporcularımızın çoğu Türkiye’nin doğusundan çıkmış. Ama bu bölgelerde beden eğitimi derslerinin boş geçtiğini ve spor alanlarının az olduğunu hatırlatmak gerek. Oradaki sporculara destek verildiğinde neler kazanacağımızı hayal ediyoruz.”
Devletin önemli yatırımlar yaptığının altını çizen Turnaoğlu, “Firmalar olarak bizlerin devlete destek olması lazım. Sadece devletten beklemek haksızlık olur. Bizim Milli Eğitim Bakanlığı ile ‘81 ilde 81 spor sahası’na destek programımız var. Yatılı okullarda 55 bin çocuğumuza eşofman desteği gibi çalışmalar da yaptık. Gönül ister ki, daha fazlası olsun. Desteğimizi maksimum ölçüde yapmayı sürdüreceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
‘Bizim için büyük gurur’
P&G vasıtasıyla annesinin 2016 Olimpiyatları’nda madalyaya ulaşırken yanında olduğunu hatırlatan ve bunun kendisine büyük güç verdiğini anlatan milli güreşçi Taha Akyol” “P&G bana 2015 yılında destek olmaya başladı. Olimpiyatlar için de hem annemi, hem de babamı getirdiler destek olsunlar diye. İkisinin de ilk yurt dışı ziyareti Olimpiyat oldu” dedi.
Akgül şöyle devam etti: “Babam eski güreşçidir. Onun olimpiyat izlemesinin ne kadar özel olduğunu düşünün. Onların benim için dua etmeleri, boş günde onlarla görüşebilmem benim için önemliydi. Özellikle Anadolu’da bizim ailelerimize benzer ailelerin, ‘Onun oğlu yapmış, benim oğlum da yapabilir’ diye düşünmesini sağlamak bence çok anlamlıydı. Bunun için P&G’ye teşekkür ediyorum. Zaten Türkiye’de bunu yapan tek firma şu anda. Onlar da diğer firmalara örnek oluyor.”
‘Örnek alınması lazım’
Kayaklı Koşu ile ülkemizi Kış Olimpiyatları’nda temsil eden tek sporcu olan Hamza Dursun da P&G’nin kendilerine ve ailelerine yaşattığı gurur için teşekkür etti. Dursun, “Ben de Olimpiyat Köyü’nde bunun ayrıcalığını hissettim. Oradaki sporcular ve görevliler ‘Annesi gelen sporcu bu’ diyorlardı. Bu proje, orada kendimizi daha güçlü hissetmemizi sağlıyor. Bunu firmaların örnek alması lazım. Sporun gelişmesi için böyle şeylerin yapılması önemli. Doğuda gerçekten hem tesis, hem malzeme konusunda sıkıntılar var. Bu da oradaki büyük cevherlerin ortaya çıkmasını engelliyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle birçok sporcu görülmüyor” diye konuştu.