Milli TakımHido'ya büyük görev

Hido'ya büyük görev

17.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aktif sporculuk hayatını geçtiğimiz hafta noktalayan Hidayet Türkoğlu, artık Türkiye Basketbol Federasyonu’nda CEO olarak görev yapacak. Hido, kariyeri boyunca edindiği tecrübeleri şimdi kullanacağını söyledi.

Hidoya büyük görev

A Milli Basketbol Takımı formasını en fazla giyen oyuncu olmasının yanında, NBA’de 15 yıl görev yapan Hidayet Türkoğlu’nun yeni görevi dün itibariyle belli oldu. Aktif sporculuk hayatını geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla noktalayan Hido, artık Türkiye Basketbol Federasyonu’nda üst düzey yönetici (CEO) olarak görev yapacak.

Haberin Devamı

Hyatt Regency Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısında konu ile ilgili açıklamada bulunan Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, “Hidayet Türkoğlu uzun yıllar milli takım kaptanlığını yapmış bir oyuncu. Bu koltuğu fazlasıyla hakettiğini düşünüyorum. Hidayet, NBA’de çeşitli kulüplerde yöneticilik düzeyinde iyi teklifler aldı. Buna rağmen bizi seçti” diye konuştu.

Kariyerini artık noktaladığını ve yeni bir kimlikle basketbolun içinde olacağının altını çizen Hido ise şu ifadeleri kullandı: “Gerek basketbol olarak gerek basketbol dışında çok tecrübeler edindim. Tecrübelerimi paylaşıp Türk basketbolunun daha iyi yerlere gelmesi için elimden geleni yapacağım. Genç arkadaşlarımın vizyonlarını biraz daha geliştirmeleri için düşüncelerim olacak. Maçlardaki talebi artırmak için görüşlerim var” ifadelerini kullandı.