Dünya KupasıHerve Renard, Jorge Jesus'a özendi! Arjantin tuzağa düştü

Herve Renard, Jorge Jesus'a özendi! Arjantin tuzağa düştü

22.11.2022 - 16:10 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası'nın üçüncü gününde Arjantin ve Suudi Arabistan karşı karşıya geldi. Suudi Arabistan turnuvanın favorileri arasında gösterilen rakibini 2-1 yenerek sürprize imza attı. Yeşil-beyazlı ekibin teknik direktörü Herve Renard meslektaşı Jorge Jesus'un Fenerbahçe'ye ezberlettiği ofsayt taktiğini Arjantin karşısında başarıyla uyguladı.

Herve Renard, Jorge Jesusa özendi Arjantin tuzağa düştü

2022 Katar Dünya Kupası'nın üçüncü gününde Arjantin, Suudi Arabistan ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu karşılaşma Lusail Iconic Stadyumu'nda oynandı. Maçta 1-0 yenik duruma düşen Suudi Arabistan, geri dönüşe imza atarak büyük sürprizi gerçekleştirdi: 1-2. Futbolseverleri şaşırtan bu sonuç ile Arjantin'in 36 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Herve Renard'ın ofsayt taktiği maça damgasını vurdu. Fransız teknik adamın başarıyla uygulattığı taktik, akıllara Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'u getirdi.

Haberin Devamı

MESSİ'DEN 5 FARKLI DÜNYA KUPASI

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda sahaya çıkan Lionel Messi, Antonio Carbajal, Lothar Matthaus ve Rafa Marquez'in ardından beş farklı Dünya Kupası'nda forma giyen dördüncü isim oldu.

MAÇA YOĞUN İLGİ

Lusail Iconic Stadyumu'nda oynanan Arjantin - Suudi Arabistan maçına her iki ülkenin taraftarı yoğun ilgi gösterdi. Maçın başında sahaya dev Dünya Kupası getirildi ve alevli şovlar yapıldı. Müsabaka öncesinde kameralara ilginç enstantaneler yansıdı.

Herve Renard, Jorge Jesusa özendi Arjantin tuzağa düştü

GOL PERDESİNİ MESSİ AÇTI

Arjantin köşe vuruşu sonrası devam eden baskısında De Paul, ceza alanı yan çizgisinin birkaç metre gerisinde Kanno'nun müdahalesinde yerde kaldı. Güney Amerika ekibi bu kez sol kanattan serbest vuruş kazandı. Arjantin vuruşu kullanmaya hazırlanırken hakem Slavko Vincic, VAR'dan gelen uyarı üzerine köşe vuruşu sırasında Abdulhamid ile Paredes arasındaki mücadeleyi izlemek üzere kenara gitti ve pozisyonu izledi. Hakem Pozisyonu izledikten sonra penaltı kararı verdi. Topun başına Lionel Messi geçti ve meşin yuvarlağı filelere yolladı. 

Haberin Devamı

Herve Renard, Jorge Jesusa özendi Arjantin tuzağa düştü

GOL İPTAL EDİLDİ

22. dakikada Arjantin'de Tagliafico'nun kendi yarı alanında uzun gönderdiği topla orta yuvarlağın önünden bir anda savunma arkasına sarkan Messi, bomboş durumda içeri sokuldu ve karşı karşıya pozisyonda topu ağlarla buluşturdu ancak pozisyon noktalanınca ofsayt bayrağı kalktı.

GOL OFSAYTA TAKILDI

Suudi Arabistan'ın çıkarken kaptırdığı top sonrası merkezden gelişen Arjantin atağında Papu Gomez'in derinlemesine pasıyla savunma arkasına sarkan Martinez, karşı karşıya pozisyonda topun dibine girerek kalecinin üzerinden ağları buldu ancak golle ilgili VAR incelemesi geldi. 30. dakikada, VAR incelemesinden sonra ağlarla buluşan top gol değeri kazanmadı.

YİNE OFSAYT ENGELİ

35. dakikada Arjantin'in sağ kanattan gelişen atağında Di Maria'dan pası alan Messi'nin derinlemesine gönderdiği topla savunma arkasına sarkan Martinezi karşı karşıya pozisyonda kaleciyi çalımlayıp topu boş kaleye yuvarladı ancak ofsayt bayrağı bir kez daha havalandı.

Haberin Devamı

Herve Renard, Jorge Jesusa özendi Arjantin tuzağa düştü

SKORA DENGE GELDİ 

Arjantin'in çıkarken kaptırdığı top sonrası Al Malki'nin orta yuvarlakta uzun pasında ceza alanı dışında Al Brikan'ın yumuşattığı sol çaprazdan içeri sokulan Al Sherhri, Otamendi'nin yanından sol ayağıyla uzak köşeye yerden vurdu ve 48. dakikada kaleci Martinez'in müdahale edemediği top ağlarla buluştu.

SUUDİ ARABİSTAN ÖNE GEÇTİ

Suudi Arabistan 1-0 geriye düştüğü maçta dakikada 53'de 2-1 öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Nawaf'ın ceza alanı sağ çaprazından çektiği şut kale alanı önünde savunmadan sekip sol çapraza açıldı. O bölgede topla buluşan Al Daqsari kalabalığın içinde rakiplerinden iyi sıyrılıp ceza alanı ön çizgisine doğru çektiği topa sağ ayağıyla müthiş vurdu ve topu iki direğin birleştiği noktadan içeri gönderdi.

Herve Renard, Jorge Jesusa özendi Arjantin tuzağa düştü

TOP ÇİZGİDEN ÇIKTI

Arjantin'in tüm hatlarıyla yüklendiği bölümde De Paul'un sol çaprazdan içeri doldurduğu topu Ol Owais istediği gibi uzaklaştıramadı. Bu topu önünde bulan Otamendi'nin vuruşunda kaleciyi geçen topu savunma çizgide çıkardı. Pozisyon noktalanınca ofsayt bayrağı kalktı.

Haberin Devamı

KORKUTAN SAKATLIK

Suudi Arabistan'da kaleci Al Owais, hava topuna çıktığı esnada diziyle takım arkadaşı Al Shahrani'nin kafasına çarptı. Al Owais, pozisyonun ardından gözyaşlarına hakim olamadı. Al Shahrani, sedyeyle sahadan çıkarıldı.

Herve Renard, Jorge Jesusa özendi Arjantin tuzağa düştü

ARJANTİN'E OFSAYT TUZAĞI

Arjantin, Suudi Arabistan karşısında ilk 35. dakikada 7 kez ofsayta düştü. Bu süre zarfında Güney Amerika temsilcisinin 3 golü iptal edildi. 2018 yılında Arjantin'in 2018 Dünya Kupası'nda düştüğü ofsayt sayısı 6 iken, 2022 Dünya Kupası'nın ilk maçının ilk yarısında düştüğü ofsayt sayısı 7 oldu. Maçın bitiminde ise Arjantin toplam 10 kez ofsayta düştü. Bu ofsayt tuzakları, akıllara direkt Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jorge Jesus'u getirdi. Süper Lig'de rakiplerini en fazla ofsayta düşüren takım Fenerbahçe olarak kayıtlara geçmişti.

Heyecan dolu müsabakayı Suudi Arabistan 2-1 kazandı.

ARJANTİN'İN 36 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ SONA ERDİ

Suudi Arabistan'in Arjantin'i 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada Tangocuların 36 maçlık yenilmezlik serisi de bitmiş oldu. Arjantin son olarak 3 Temmuz 2019 tarihinde Brezilya'ya 2-0 mağlup olmuştu. 

Haberin Devamı

Herve Renard, Jorge Jesusa özendi Arjantin tuzağa düştü

BİRÇOK OYUNCU JORGE JESUS İLE ÇALIŞTI

Suudi Arabistan Milli Takımı'nda forma giyen 9 oyuncunun daha önce Jorge Jesus ile çalışması dikkat çekti.

JESUS'UN ÖĞRENCİLERİ KAZANDI

Suudi Arabistan'ın Arjantin'i 1-0 geriden gelerek 2-1 yendiği maçta bir başka büyük detay kadrodaki isimler oldu. Suudi Arabistan'da daha önce Jorge Jesus'la çalışan 7 futbolcunun süre alması dikkat çekti. Portekizli çalıştırıcı, Haziran 2018 ile Ocak 2019 yılları arasında Suudi Arabistan'da Al Hilal'de çalışmıştı.

Portekizli teknik direktör Arjantin karşısında 2. golü atan Al Dawsari başta olmak üzere Kanno, Al Faraj, Al Burayk, Al Abid ve Al Bulayhi ile Al Hilal'de çalışmıştı. Ayrıca bugün hiç süre almayan Abdullah Otayf da Jesus'un öğrencisiydi.

SCALONİ'DEN OFSAYT AÇIKLAMASI

Arjantin teknik direktörü Scaloni maç sonrasında; "Arabistan'ın nasıl oynayacağını biliyorduk. Sağlam bir savunma yapacaklarını bilerek hazırlandık. Ofsaytlar, milimetrikti." dedi.

Arjantin teknik adamı; "Kalkıp devam etmekten başka çare yok. Bugün üzücü bir gün ama başımızı kaldırıp devam etmeliyiz." sözlerini sarf etti.

Herve Renard, Jorge Jesusa özendi Arjantin tuzağa düştü