DiğerHedef, yeni şampiyonlar yetiştirmek

Hedef, yeni şampiyonlar yetiştirmek

07.02.2013 - 11:28 | Son Güncellenme:

Serbest Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Yüksel Şanlı ve teknik heyeti, Türk güreşine yeni şampiyonlar yetiştirmeyi hedefliyor

Hedef, yeni şampiyonlar yetiştirmek

Serbest Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Yüksel Şanlı ve teknik heyeti, Türk güreşine yeni şampiyonlar kazandırmak için çalışıyor. Serbest Güreş Milli Takımı, 9-10 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek ”41. Uluslararası Yaşar Doğu Büyük Erkekler Serbest Güreş Turnuvası” hazırlıklarını Elmadağ Kamp Eğitim Merkezi’nde sürdürüyor.

Yüksel Şanlı AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılın ikinci hazırlık kampına Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki eğitim merkezinde devam ettiklerini hatırlattı.

Uluslararası Yaşar Doğu Büyük Erkekler Serbest Güreş Turnuvası’na 58 sporcu, 2 antrenör ve 2 masör ile hazırladıklarını belirten Şanlı, ”Bu güreşçilerin içinde 20 rezerv kadro güreşçimiz mevcut. Başkanımız Hamza Yerlikaya 2016 ve 2020 olimpiyatlarına güreşçi hazırlamamız konusunda bizlere talimat verdi. Biz de o doğrultuda kampa mümkün olduğu kadar genç sporcu ilave ettik” dedi.

Şanlı, özellikle genç sporcuların ağabeyleriyle diyaloglarından oldukça memnun olduğunu ifade ederek, yakın zamanda bunun karşılığını alacaklarına inandığını bildirdi.

Teknik heyet olarak Yaşar Doğu Turnuvası’na büyük önem verdiklerini vurgulayan Yüksel Şanlı, ”Turnuva bizim için çok önemli. Burada iyi derece yapan çocuklar Gürcistan’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda milli takımımızı temsil etme imkanı bulacaklar. Avrupa Şampiyonası’nda da en büyük hedefimiz takım halinde öncelikle ilk 3 dereceye girmek, daha sonra ferdi olarak madalya sayımızı artırmak” diye konuştu.

”Ata sporu”

Haberin Devamı

Şanlı, özellikle 2012 Londra Olimpiyatları’nda alınan sonuçların beklentilerin altında kalmasının ardından bazı tartışmaların yaşandığına işaret etti.

”Türkiye’de güreş hiçbir zaman bitmez” diyen Yüksel Şanlı, sözlerine şöyle devam etti: ”Güreş bizim ata sporumuz. Doğru çalışmayla, doğru uygulamalarla her zaman güreş zirveyi yakalayabilir. Başkanımız Hamza Yerlikaya’nın da bize sonsuz desteği var. Biz de elimizden geleni yapacağız. Şuan birlikte görev aldığımız antrenör arkadaşlarımızın hepsi aynı dönemde güreş yaptığımız arkadaşlar. Daha önceden de milli takım kamplarından beraberdik. Tek düşüncemiz, milli takımın nasıl başarılı bir hale getirebiliriz.. Bu düşünceyle hareketle birlikte başarının en yakın zamanda geleceğini düşünüyorum. Sabırla çalışacağız, iyi niyetli olacağız, herkese adaletli davranacağız ve başarıyı mutlaka yakalayacağız. TÜrkiye’de güreş olmazsa hiçbir spor olmaz. Doğru uygulama, doğru çalışma, doğru bir sistemle, uzun vadeli bir çalışmayla mutlaka başarı gelecektir. Yeni şampiyonlar yetiştireceğiz. Türk güreşinde başkanımız Hamza Yerlikaya gibi, daha önceki şampiyon ağabeylerimiz Ahmet Ayık, Tevfik Kış, Mahmut Demir, Sabahattin Öztürk gibi şampiyonlar mutlaka çıkacaktır. Biz de bunun için çalışıyoruz.” Şanlı, Ankara’da 9-10 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek Yaşar Doğu Turnuvası’na tüm güreş sevenleri beklediklerini sözlerine ekledi.