HataysporHatayspor'dan Benzia iddialarına yalanlama!

Hatayspor'dan Benzia iddialarına yalanlama!

04.02.2022 - 09:31 | Son Güncellenme:

Transfer döneminde Emre Kaplan, Mahmud Kahraba ve Selimcan Temel ile takviye yapan Hatayspor, Fenerbahçe'nin eksi oyuncusu Yassine Benzia ile ilgilendiği iddia edilmişti. Fakat Hatayspor Başkan Vekili Aydın Toksöz, Benzia iddialarını kesin dille yalanladı.

Hatayspordan Benzia iddialarına yalanlama

Spor Toto Süper Lig’de 7. Sırada bulunan Hatayspor transfer çalışmalarına devam ediyor. Ara transfer döneminde Emre Kaplan, Mahmud Kahraba ve Selimcan Temel ile kadrosunu güçlendiren Akdeniz ekibinin Yassine Benzia ile ilgilendiği iddia edilmişti. 

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de istenileni veremedi
2018/19 sezonunda Fenerbahçe’de kiralık olarak forma giyen Benzia çıktığı 20 karşılaşmada gol kaydedememişti. Beklenen performansı sergileyemeyen Benzia kulübü Lille’e dönmüş sonrasında ise Olympiakos’a kiralanmıştı.

HATAYSPOR'DAN YALANLAMA GELDİ

Hatayspor Başkan Vekili Aydın Toksöz, bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen Yassine Benzia'yı transfer etmek istediklerine yönelik çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve 27 yaşındaki futbolcuyla ilgilenmediklerini söyledi.

Devre arası transfer döneminde kadrosunu Emre Kaplan, Mahmud Kahraba ve Selimcan Temel gibi isimlerle güçlendiren Hatayspor'un, Fenerbahçe'de de top koşturan Cezayir asıllı Fransız futbolcu Benzia'yı listesine aldığı yönelik haberlere bordo-beyazlı kulüpten yalanlama geldi. Hatayspor Başkan Vekili Aydın Toksöz, İhlas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, söz konusu haberlerin doğru olmadığını dile getirdi. Toksöz, ayrıca Benzia'ya bir ilgilerinin bulunmadığını da belirtti.

Haberin Devamı

Elini kaybediyordu
Fransa’da geçirdiği trafik kazası sonrası 7 ay futboldan uzak kalan 27 yaşındaki futbolcu elini kaybetme tehlikesi yaşamıştı. Tedavi sonrası sahalara dönen Benzia, el parmaklarından birini kaybetti.

Yassine Benzia Kimdir?
Fransa Ligue 1 takımı Lyon altyapısından yetişen Benzia, 2015/16 sezonunda 1 milyon Euro bonservis ile Lille takımına transfer oldu. 2 sezon Fenerbahçe ve Olympiakos’ta kiralık olarak forma giyen Cezayirli futbolcu 2019 yılında 1.5 milyon Euro bonservis ile Dijon’a transfer oldu. Ligue 2’de Dijon formasıyla 16 maça çıkan futbolcu 4 kez topu ağlarla buluştururken, 2 kere gol pası verdi.

Hatayspor'un ligdeki durumu
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 23 maçta 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 mağlubiyet alan Hatayspor, topladığı 36 puan ile 7. sırada yer aldı. Hatayspor, rakip kaleye 32 gol atarken, kendi kalesinde ise 34 gol gördü. (Ajansspor)

Hatayspordan Benzia iddialarına yalanlama