Üst düzey mücadele

Haberin Devamı

Samsun maçından sonra bir kısım Fenerbahçe taraftarının ve bazı yorumcuların kopardığı yaygaranın dün sarı-lacivertli futbolcuları pek etkilemediği gözüktü.
90 dakika üst düzey bir mücadele sergileyen Mou’nun takımı belki ilk yarıda kaçırdığı golleri atsa rahat bir galibiyet bile alabilirdi.
En önemlisi Fenerbahçe’yi ilk kez sadece Mou’nun takımlarında gözüken birinci sınıf oyun disiplini içinde gördük. Bu oyun özellikle felaket tellalları için iyi bir ders oldu.
Fenerbahçe ilk yarıda Manchester United karşısında nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadı. Ama konu Fenerbahçe olunca şanssızlığı ya da kalesine gelen ilk topun gol olmasını mutlaka hesaba katacaksın. İlk yarıda Fenerbahçe Osayi, Tadiç ve En Nesyri iki pozisyonu olmak üzere dört net gol kaçırdı. Hani bu pozisyonlar öyle sıradan pozisyonlar da değil. Netin neti pozisyonlar. Ama ikisinde kaleci Onana bir tanesinde ise Ugarte önledi. Osayi’de üç kişinin boş olduğu yerde olmadık yerden topu auta attı.
Ve maçın ilk yarıda bitmesi gerekirken 45 dakikayı Fenerbahçe yenik kapadı. Yani tam Fenerbahçe tarzı oldu. Rakibin tek şutu var. Bir de Rashford’un şutu. Hepsi o kadar. Hatta bir ara Fenerbahçe rakibi öyle bir boğdu ki, İngilizler çareyi topu gelişigüzel uzaklaştırmakla buldular.
Tek bir hatası dışında sola yakın oynayan Szymanski çok verimli oynadı. Amrabat sıkıntılı işler peşindeydi. Düz oynamadı. Kolay çalımlar yedi. 
Tabii burada Onana’ya ayrı bir bölüm açmak lazım. En Nesyri’nin iki topunu öyle reflekslerle kurtardı ki inanılır gibi değil. Adamın iyi olacağı tuttu. 
Fenerbahçe’nin ilk yarıda ki en büyük sıkıntısı çabuk olamamaktı. 3. bölgede kazandığı topları hızlı kullanamadı. Yan pasları tercih etti. Dikine hiç oynamadı.
2. yarı Fenerbahçe yine iyi başladı. Ve 49. dakikada En Nesyri şık golü ile beraberliği yakaladı.
Aslında şu var Manchester United ile oynuyorsan aşırı zorlamaya hiç gerek yok. Ve golden sonra da Fenerbahçe oyunu iyi kontrol etti. Savunmayı iyi yönetti. Özellikle Djiku ve Çağlar ikilisi müthiş maç çıkardı.
Ve Fenerbahçe savunması güçlü rakibine karşı mümkün olduğunca az pozisyon verdi. Sadece Rashford’un kaçırdığı bir gol var onda da savunma çıkardı. Onun dışında İngilizler önündeki alan savunmasının güçlü durması nedeniyle sadece uzaktan şutlar ve duran toplarla gol bulmaya çalıştı. Ancak onda da karşılarında Livakovic çıktı. 
Bu arada Osayi’nin pozisyonunda bence VAR tam çözemedi. Orada rakip Osayi’nin ayağının ucuna sert şekilde basıyor. Bence orta hakemin baskısı ile VAR olaya çok müdahale etmedi. Mourinho’nun tekrar çekimlerde yaptığı fiziki hareketlerde pek sorun yok gibi gözüküyor. Ancak yan ve dördüncü hakeme neler söyledi onu bilemiyoruz.
Sonuç olarak Fenerbahçe çok önemli bir puan aldı. Maç genelinde çok iyi oynadı. İyi mücadele etti. Sonuna kadar savaştı. Özellikle son bölümlerde futbolcular kendilerini ortaya koydular. ve bir puanı aldılar.
Zaten taraftarında istediği Fenerbahçe bu.