Halil Özer

Halil Özer

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray keyifli bir maç oynadı, zorlanmadan üç puanı aldı. Forvetteki yıldızları bu ligin ne kadar üstünde olduklarını bir kez daha gösterdi.
İlk yarı İcardi’ye bir kere pozisyon geldi. O da kornerden...
Adam 4 kişi arasında kafayı soktu ve golü attı.
Bir yerde kendi işini kendi hallediyor.
İcardi’de böyle bir futbolcu işte.
Her an şapkadan tavşan çıkarmaya hazır. Takım yeteri kadar beslemese de o yine aklını kullanıp golünü atıyor.Galatasaray ilk 12 dakikada rakibe bastı. Oyunu yarı alana yıktı ve set oyununa döndürdü. Belki pozisyon yoktu ama gol sinyali bol bol vardı. O da kornerden geldi. Tabii orada Antalya savunmasının paylaşım hatası da İcardi’nin işini kolaylaştırdı.
Geri kalan dakikalarda Galatasaray bir kere Mertens ile gole yaklaştı. O kadar...
Top sürekli kayıplarla bir oraya bir buraya gitti, durdu.
Antalya’nın zaten gücü belli. Orta sahası ligin en zayıf takımlarından birisi. Ama bu orta sahaya rağmen Galatasaray yaratıcılığını kullanamadı. Daha doğrusu bu işi Mertens ve Sara yapacak. Mertens vasattı. Sara da sürekli sol kanatta kademe peşinde koşunca farkını gösteremedi. Yunus’un ise nerede oynadığını anlayamadım. Solda başladı. Muhtemelen Sallai var diye ama cılız kaldı. Ama Sallai için her iki yarıyı baz alırsak defansı fazla olmayan ama hücumda son derece etkili bir oyuncu.
Sonuç olarak Galatasaray ilk yarı idare edecek bir oyun sergiledi. Ancak şu var. İki takım arasında kalite farkı pek ölçülecek gibi değil. Bunu da belirtmek lazım.
2. yarı Galatasaray’ın işi kısmen daha kolaylaştı. Antalya beraberliği yakalamak için zorunlu olarak açılmaya başladı.
Tabii bu da Galatasaray’ın işine geldi. Özellikle Yunus istediği boş alanları buldu. Sara da biraz daha orta alanın göbeğine yakın oynamaya başlayınca maç belli oldu.
Galatasaray’ın şöyle bir özelliği var. Rakibe pas opsiyonlarını fazla tanımıyor. Daha doğrusu mümkün olduğunca rakibinin etkili olabilecek pas şanslarını sahadaki doğu yayılma ile engelliyor. Böyle olunca da rakibin şansını azaltıp, motivasyon olarak dibe çekiyor. Bu önemli bir özellik. O yüzden özellikle ligimizde rakip takımlar Galatasaray kalesi önünde fazla şans bulamıyorlar.
Zaten elinde de İcardi ve Osimhen gibi forvetin olunca galibiyetler kolay geliyor.
Osimhen muazzam bir gol attı. Kendini hazırlaması, pozisyon alması, vuruşu her şeyi üst düzeydi.
Adam ligimize gelen bir çiçek gibi.
Umarım bu adamı sadece bir yıl izlemeyiz.
Sonuç olarak Galatasaray dünya çapındaki golcüleri ile çok rahat maç kazandı.
Bu İcardi - Osimhen ikilisine bu ligde dayanacak fazla bir takım yok.