Halil Özer

Halil Özer

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray’ı resmen ezdiler... Hiçbir varlık gösteremedik... İsviçre’nin gençleri bize futbol dersi verdi... Arkamıza baka baka Şampiyonlar Ligi’ne veda ettik...
İlk yarı kocaman bir 48 dakika boşa gitti... Nedeni çok basit. Okan hoca ya herru ya merru kadrosuyla sahaya çıktı.
Oysa gerek yoktu. Hani ilk maç 3 farklı mağlubiyet filan olur anlarım. Ama dün kontrollü oynasan, bir gol atsan durum eşitlenecek. Yani tek gole bakıyor. İlk maçta gördük. Rakip fizik gücü yüksek ve hızlı bir takım. Ayrıca mücadeleci bir orta alan var. Ve o bölgede yine sadece Torreira var. Biraz da Sara. Hepsi o.Adamlar her dönen topu aldı. Hem kendi savunmalarından, hem hücumlarından. Galatasaray’a tek bir pozisyon bile vermediler. Bir tek Kerem’in cılız topu o kadar. İsviçre takımının ise sayamadım.
Muslera ilk maça oranla bugün daha iyiydi. Kritik kurtarışlar yaptı. Galatasaray’ın ilk yarıyı gol yemeden kapaması gerçekten mucize ve şans oldu. Şimdi çift forvetle çıkınca şöyle bir dezavantaj yaşıyorsun. Sıkışık anlarında artık kulübede Bats yok. Çünkü bu cephaneyi çift forvetle harcadın. Son yıllarda ben Galatasaray’ın Avrupa’da bu kadar kötü oynadığı bir 45 dakika hatırlamıyorum.
İlk yarıya savaş gemisi gibi çıktı ama sandala döndü. İkinci yarı umudum vardı. Hayal ettim. Galatasaray ağır baskı kuracak, İcardi’yi kullanacak, sağlı sollu ortalar, seyirci baskısı golleri bulur yoluna devam eder diye... Ama nerede? Öyle bir Galatasaray izledik ki yemin ediyorum Hababam Sınıfı disiplinsizliği vardı. İyi de bu takımın maçını bunun için mi ertelediniz? Ne yaptı bu adamlar bir hafta boyunca? Nasıl hazırlandılar? Vallahi merak ediyorum.
Genç çocuklar yani Young Boys resmen futbol dersi verdi. Oyun daha farklı da bitebilirdi. Ama şansları yoktu. İki topları direkten döndü. Onlarca kaçırdılar. Ve buna karşılık Galatasaray’ın tek pozisyonu bile yok. İnanılır gibi değil. Okan hocaya saygım sonsuz. Ama hocam olmadı. Sahaya çıkardığın ilk on bir bir felaket. Bu kadronun başarılı olabileceğini nasıl düşündün hocam?
Adamların fizik gücü senin üstünde. Üstelik iyi hocaları var. Bu on birle hangi cesaretle sahaya çıktın? Bu maçın farklı yenilgiyle bitmemesi mucize. Ama bu mucizeyi bile değerlendiremedin. Eğer sen Şampiyonlar Ligi’nin son maçının ikinci yarısına Berkan Kutlu ve Kerem’i kurtarıcı olarak sahaya sürüyorsan zaten bu organizasyona ayıp. Tabii bu da yönetime yazar. Sadece Okan hocaya değil.
Sonuç olarak söylemesi acı ama İsviçre takımı bizi resmen ezdi. Elenmek bir yana insana en çok bu koyuyor. Kısacası ince çatlağı olan seramik nasıl kırılıyorsa biz de öyle tuzla buz olduk. Çok yazık.
Son sözüm Muslera’ya. Ey koca kaptan yakıştı mı sana?Yakıştı mı sana bugüne kadar topladıklarını heba etmen? Bu nasıl bir kırmızı kart. Keşke bu gözler görmez olaydı.Ayıp gerçekten çok ayıp. Olmadı Muslera ama hiç olmadı.