Bir Southgate şansı

Haberin Devamı

Üç gündür hayalet gibi gezerken bir de oturup Hollanda maçını izlemek insana fena koyuyor. Ama iş iştir takip ister.
Hollanda’yı bir öfke duygusuyla izlemedim, çünkü öfkelenecek bir şey yok. Çek’ler gibi bize asla çirkeflik yapmadılar, efendi gibi bizi elediler gittiler. Üstelik her konuşmalarında bize saygı gösterdiler.
Böyle bir takıma niye öfke duyayım?
Ama bu kez sert kayaya çarptılar. Bana göre İngiltere EURO 2024’ün en kaliteli kadrosuna sahip... Şu orta sahasına bir baksanıza... Foden, Rice, Mainoo ve onların yanında Kane ile Saka...
Şimdi bu takımın kötü oynama ve yenilme şansı var mı? Ancak teknik direktörleri Souhtgate’in beyninde pas oyunu öyle bir yerleşmişki adamın değişmesi mümkün değil. Böyle oynaya oynaya finale geldi. Ama İngiliz hocanın şöyle bir şansı var. Kendisi de farkında mı bilmiyorum... O’nu finale oyun tarzı değil, kaliteli oyuncuların hiç olmadık yerde ortaya çıkan yaratıcılıkları oldu. Şok bir golle mağlup duruma düşünce ister istemez İngiltere beraberlik için saldırdı. Golü buluncaya kadar doğru yoldan gitti. Az pasla dikine oynadılar. Ama Kane’in golünden sonra aslına döndü. Ve hepimizin uyku saati başladı.
İkinci yarı İngiltere ilk şutunu 88. dakikada attı. O da Palmer’in saçma sapan şutuydu. Ama son dakikada Watkins öyle bir gol attı ki, bu golü atmak her babayiğidin harcı değil. Hem arkası dönük hem markajda inanılmaz bir şut çıkardı. İngiltere’yi finale götürdü, Southgate arkadaşlarıyla birlikte bir kez daha kurtardılar.
Hollanda ise ikinci yarı cesaretlendi. Ancak takımın herşeyi olan Depay’ın şanssız sakatlığı onları yaratıcılıktan yoksun bıraktı ve İngiltere’nin kalitesi ile Southgate’in şansına yenildiler.
Bizim futbol ulemaları “Hollanda’yı geçseydik biz İngiltere’yi yenerdik” diyordu. Bu takımı nereye yeniyorsun. Tam bir Türk futbol aklı. Ama yine de çıksaydıkta ne olacağını görseydik...