DiğerGençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu sordu! Okan Buruk, Emre Belözoğlu ve Nuri Şahin yanıtladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu sordu! Okan Buruk, Emre Belözoğlu ve Nuri Şahin yanıtladı

16.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Sporunda Başarı Hedefleri Paneli’ne katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Süper Lig’de takım çalıştıran teknik adamlar Okan Buruk, Emre Belözoğlu ve Nuri Şahin’e sorular yöneltti, üç ünlü hoca içtenlikle yanıtladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu sordu Okan Buruk, Emre Belözoğlu ve Nuri Şahin yanıtladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Milli Takım’ın eski yıldızları, şu anda ise Süper Lig’de kulüp çalıştıran Okan Buruk, Emre Belözoğlu ve Nuri Şahin ile Türkiye Yüzyılında Gençlik ve Spor Zirvesi’nin Türk Sporunda Global Başarı Hedefleri Paneli’ne katıldı.Turkuvaz Medya Merkezi’ndeki panelde açılış konuşmasını da yapan Kasapoğlu’nun sorduğu soruları üç teknik adam içtenlikle yanıtladı:

Haberin Devamı

Kasapoğlu: Global birpencereden baktığımızda spor kültürü oluşturmanın önemi hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Okan Buruk: Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda ileri dönük adımlar atmamız gerekiyor. Çok fazla şeyi değiştirebiliriz. Günlük başarının yanı sıra uzun vadeli planlarla da bunu yapabiliriz. Spor adamlarının, gençlerimizin desteğiyle Türk sporu daha iyi yerlere gelecektir.

Emre Belözoğlu: Devletimizin sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde, siz bakanımızın önderliğinde spora ve sporcuya verdiği destek ortada. Ülkemiz çok dinamik. Her alanda başarılı olabilir. Bol bol istişare ederek, devlet büyüklerimizin önderliğinde aşamayacağımız konu yok.

Nuri Şahin: Hayatımda çoğu şeyi spora borçluyum. Kötü alışkanlıklardan kaçınma, yeni diller öğrenme, iletişim kurma... Bu anlamda Türkiye’nin büyük yatırımlar yaptığını biliyorum. Biz de elimizden geleni yapacağız bu konuda.

Haberin Devamı

Kasapoğlu: Altyapıyı daha verimli kullanmak için ne tür adımlar atmamız lazım?

Nuri Şahin: Türkiye tesis olarak diğer ülkelerin çok önünde. Ben çok farklı ülkelerde oynadım ama Antalyaspor’un tesisi kadar güzelini görmedim. Tesisleri, spor sahalarını yapıp öylece bırakırsan bunun bir anlamı olmaz. bu tesislerde gençlere sporu, sosyal hayatı, yabancı dilleri öğretmeliyiz. Tesisleşme anlamında çok iyiyiz ama eğitim konusunda yol almamız lazım.

Emre Belözoğlu: Ülkemizdeki tesisler Avrupa’daki çoğu ülkenin çok çok önünde ama bunun içini doldurmak gerek. Son dönemde yapılan atılımların karşılığının alınması için futbol ailesinin bir arada yürümesi gerek. Bunlar yapıldığında seviye olarak da yukarılara gidebiliriz.

Okan Buruk: Üst yapıda genel olarak herkes mutlu ama altyapı tesislerinde bunu tam olarak söyleyemeyiz. Galatasaray’ın da bir yeni tesis projesi var ve bu tesiste altyapı takımlarımıza daha çok saha ayarlamaya çalışıyoruz. Teknik adamların altyapılardaki rolü çok daha fazla. Eğitim ve sosyal yönünü oyunculara iyi verilmeli. 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu sordu Okan Buruk, Emre Belözoğlu ve Nuri Şahin yanıtladı