FutbolGençlerbirliği ''ritmli'' çalıştı

Gençlerbirliği ''ritmli'' çalıştı

14.08.2012 - 14:43 | Son Güncellenme:

Gençlerbirliği'nde futbolcular antrenmanda ''davul, zil'' gibi vurmalı çalgılar ağırlıklı enstrümanlarla ritm tuttu.

Gençlerbirliği ritmli çalıştı

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) organize edeceği 4'lü futbol turnuvası ile lig hazırlıklarını sürdüren Gençlerbirliği, vurmalı çalgılarla ritm tuttu.

Haberin Devamı

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde hazırlıklarını sürdüren başkent ekibi, son çalışmasında neşeli dakikalar geçirdi. Ankanom Perküsyon Atölyesi eğitmenleri tarafından ritm egzersizi yapan futbolcular, toplu halde yaptıkları ritm çalışmasıyla eğlenceli anlar yaşadı.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, bu tür çalışmaların ekip olarak çalışmaya katkı sağladığını ve aynı çalışmayı geçen sene de yaptıklarını hatırlattı.
Çapa, çalışmanın futbolcuların daha başarılı performans sergilemesine katkı sağladığını ifade ederek, yurt dışında çalıştığı dönemlerde de bu tür faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Futbolcuların aynı anda aynı sesi çıkarabilmesi çok önemli. Bunu da en çok bu tür organizasyonlarla sağlayabiliyorsunuz. Futbol kolektif bir oyun, eğer kolektif şekilde hareket etmek istiyorsanız, aynı düşünceleri hayata geçirmek istiyorsanız, buna yönelik çalışmalar yapmalısınız'' dedi.

Haberin Devamı

Futbolcuların çalışmada çok daha başarılı olduğuna dikkati çeken Çapa, ''Herkes kendi telinden çalarsa ortaya hoş bir ses çıkmaz, ama birlikte ritmi yakalarsanız ortaya güzel bir ses çıkar. Biz de bunu yansıtmaya çalışıyoruz. Birçok arkadaşımız bizden ayrılsa da yeni gelen isimler iyi bir şekilde adapte oldular. Onlarla aynı düşünceyi sadece saha içinde değil, saha dışında da yakalarsak iyi bir takım oluruz. Hedefimiz iyi bir takım olmak ve bunun sonrasında iyi sonuçlar almak. Herkes takım oyunu içinde üzerine düşen ne varsa onu yerine getirmeli'' diye konuştu.

Takım kaptanı Cem Can ise yeni sezon hazırlıklarına çok yoğun bir tempoda hazırlandıklarını ifade ederek, ''Hem takımın dinlenmesi açısından, hem de birlik ve beraberlik açısından oldukça yararlı oldu. Ritmi beraber yakalamaya çalışıyorsunuz, takıma önemli katkı sağladığını düşünüyorum'' dedi.

Genç futbolcu Oktay Delibalta da, daha önceki ritm çalışmasının katkısını sahada gördüklerini dile getirerek, ''Eğlenceli bir çalışma oldu. Sezonda saha içinde de aynı ritmi tuttururuz diye umuyorum. Bizim işimiz futbol oynamak, ama umarım bunda da başarılı olmuşuzdur'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Mehmet Sedef de güzel bir çalışma olduğunu ve stres attıklarını belirterek, ''Bunlar küçümsenmemesi gereken şeyler. Ritm verirken tüm takımın aynı sesi çıkarması lazım. Tıpkı sahada aynı şeyleri düşünüp, sahaya yansıtmak gibi. Güzel bir gün geçirdik, organize edenlere teşekkür ederim'' dedi.

Ankanom Perküsyon Atölyesi'nin sahibi Can Ünal ise çalışmanın Türkiye'de ilk kez uygulandığını anlatarak, şunları söyledi:

''Bu tür çalışmaların en önemli amaçlarından biri takım ruhuna katkı sağlamak. Vurmalı çalgılarla yapılan bu tür çalışmalar, zamanlamayı da geliştiriyor. Bu açıdan futbol gibi branşlarda ritm duygusu kazanmak çok önemli. Aynı zamanda stres atmanın en güzel yollarından birisi. Ritm duygusunu geliştirmek ve bunun üzerinde çalışmak, takım içindeki birlik ve beraberliğe de önemli katkılar sağlıyor.''