13.07.2019 - 11:01 | Son Güncellenme:
Bundesliga’da yılın hakemi belli oldu. Almanya Futbol Federasyonu, 2018-19 sezonunun en iyisi olarak Deniz Aytekin’i belirledi. (Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler)
Ancak ülkenin en iyisi seçilmesinin ardından Türk asıllı hakem konuşulan bir işe imza attı.
Alman hakemler Bundesliga’nın yeni sezonu öncesi kampta bulunuyorlar. Münih yakınlarındaki Grassau’da gerçekleştirilen hakem kampında 2019-20 sezonuna hazırlanan hakemler, burada belli testlerden de geçiyorlar.
Federasyonun hakem komitesi tarafından en iyi hakem seçilen Deniz Aytekin de burada, diğer hakemlerle birlikte çalışıyor. Ancak Türk asıllı Alman hakem, yılın en iyisi seçilmesinin sonrasında girdiği testlerden sınıfta kaldı. Bunun üzerine ünlü hakemle ilgili flaş bir karar gündeme geldi.
Performans testlerini geçemeyen ve yeni sezona hazır olmadığı ortaya çıkan Deniz Aytekin’in, sezonun ilk haftalarında sahada olmak yerine kendisine başka bir görev verilmesi masaya yatırıldı. Deneyimli hakemin Bundesliga’nın ilk haftalarında Video Yardımcı Hakem olarak kullanılmasının düşünüldüğü, konuyla ilgili son kararın ağustosta verileceği belirtildi.
Deniz Aytekin’in geçemediği performans testlerinden bir tanesinin koşu olduğu ortaya çıktı. 40 metrelik mesafeyi 6 saniyenin altında koşması gereken hakemin bunu başaramadığı dile getirildi. Bunun gerekçesi olarak Aytekin’in ‘Aslında benim için sorun değil; ama yerler ıslaktı’ dediği aktarıldı.
Bundesliga’daki performansıyla yılın hakemi seçilen Deniz Aytekin’in iki sezon önce Avrupa kulvarındaki durumu ise farklılık gösterdi. Şampiyonlar Ligi’ndeki Barcelona-Paris Saint Germain maçını yöneten Aytekin, Fransız taraftarların büyük tepkisini çekmiş, 6-1 biten maçın sonucunda eleştirilmişti.