17.07.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:
Galatasaray'da yeni sezon transfer çalışmaları sürerken Suudi Arabistan'da kötü haber geldi.
Galatasaray’ın geçen sezon devre arasında satın alma opsiyonuyla birlikte Suudi Arabistan’ın Al Nasr Kulübü’ne kiraladığı Maicon, Cim-Bom’un başına kaldı.
Koronavirüs nedeniyle duran Suudi Arabistan Ligi’nin 4 Ağustos’ta başlayacağı duyurulurken, Brezilyalı stoperin sözleşmesi de haziran ayı sonunda tamamlanmış oldu.
Al Nasr’ın önünde iki yol vardı, ya bonservisini alacak ya da Galatasaray ile anlaşarak sözleşmesini ekim ayı sonuna kadar uzatacaktı.
Oyuncu için belirlenen maddi koşulları kabul etmek istemeyen Al Nasr, futbolcunun menajerine, temmuz maaşının kendileri tarafından ödenmeyeceğine yönelik bildirimde bulunuldu.
Ayrılma ihtimali beliren oyuncunun takım idmanları yerine bireysel antrenmanlara çıkmakta olduğu belirlendi. Kullanımında olan ev ve arabasının geri alındığı Maicon’a tüm alacaklarının da ödendiği bildirildi.
Yaşanan gelişmelerin ardından Maicon’un menajerinin Galatasaray Kulübü ile temasa geçerek, temmuz ayı maaşının ödenmesini talep ettiği belirtildi.
Maicon’un yolculuğunu temin edecek biletle birlikte sarı-kırmızılılarla idmanlara çıkmaya başlayacağı tarihin de kendilerine bildirilmesini istediği ifade edildi.
Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki tarifeli uçuşlardaki eksiklik nedeniyle Galatasaray’dan, futbolcunun Türkiye’ye dönüşü için özel uçak ayarlamasının talep edildiği vurgulandı.
Al Nassr, Galatasaray ve Maicon üçgeninde yaşanan gelişmelerin ardından, Suudi Arabistan Kulübü son olarak teknik direktör Rui Vitoria’nın kapısını çaldı. Portekizli çalıştırıcının yönetime Maicon olmadan da sezonu tamamlayabileceklerini ilettiği, gelecek sezon için de daha iyi bir savunma oyuncusu bakabilecekleri yönünde düşüncelerini iletmesinin ardından ayrılık kararı kesinleşti.
Maicon, takım arkadaşları ile vedalaşıp, eşyalarını toplarken, bir de veda mesajı yayınladı. Brezilyalı oyuncu, “Al Nasr’a geldiğim günden beri, burada hiçbir zaman yabancılık çekmedim. İlk günden beri ailemle birlikteymişim gibi hissettim. Birlikte önemli başarılara imza attık. Sizi her zaman hatırlayacağım. Her şey gönlünüzce olsun, hoşça kalın.”
Misli.com’dan herkese 5 TL hediye! Maç listesini görmek için buraya tıklayın!