28.10.2021 - 18:20 | Son Güncellenme:
Skorer Dış Haber / Hakan Kurt
Newcastle United'ın milyarder sahibi Prens Muhammed bin Selman, Premier Lig ekibine ilk yıldız transferini gerçekleştirmek için girişimlerine başladı. ESPN'de yer alan habere göre; Prens Selman'ın bu transfer için harekete geçtiği öğrenildi.
Prens Selman, satın aldığı Premier Lig ekibinde kötü gidişatın faturasını teknik direktör Steve Bruce'a kesti. 61 yaşındaki İngiliz çalıştırıcı, takımın istenilen düzeyde performans gösterememesinin ardından kovuldu.
Steve Bruce'un görevden alınmasının ardından Prens Selman takımın başına dünyaca ünlü bir teknik direktör getirmek için çalışmalara başladı. Suudi konsorsiyum tarafından satın alınan Premier Lig ekibinin Gerrard ve Lampard gibi İngiliz futbolunun önde gelen isimleriyle görüştüğü iddia edildi.
Öte yandan kulübün satın alma işleminin gerçekleşmesinin ardından İngiliz futbolunda tartışmalar devam ediyor. Ünlü isimler ve futbol yorumcuları, Suudi konsorsiyumun Newcastle United'ı satın almasını futbolun olağan akışına aykırı olarak nitelendiriyor.
Prens Mohamed bin Selman'ın desteklediği konsorsiyum tarafından satın alınan Newcastle United'da ilk yıldız transferinin gerçekleşmesinin yakın olduğu iddia edildi. ESPN'de yer alan habere göre; Real Madrid forması giyen Eden Hazard'a Premier Lig ekibi talip oldu.
Haberin ayrıntılarında Eden Hazard için sadece Newcastle United'ın değil Chelsea'nin de istekli olduğu belirtildi. İki İngiliz kulübünün Belçikalı yıldız futbolcuyu transfer etmek için yarış halinde olduğu kaydedildi.
Real Madrid'in 2019-2020 sezonu başında transfer ettiği Eden Hazard, La Liga devinde bir türlü istenilen seviyeye gelemedi. Sakatlıklarla boğuşan tecrübeli futbolcu için Real Madrid, Chelsea'ye 115 milyon euroluk bir bonservis bedeli ödedi.
İspanyol devinin rekor bedelle kadrosuna kattığı Eden Hazard'ın 2024'te sona erecek sözleşmesinin bitimine kadar Real Madrid'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. 30 yaşındaki kanat oyuncusu La Liga ekibinde 53 maçta forma giyerken 5 gol ve 9 asist üretti.
Öte yandan Newcastle United'ın transfer için rakip olduğu Chelsea, Eden Hazard'ı kadrosuna katmak adına bir adım daha önde. Belçikalı futbolcu kariyerinin en parlak günlerini Premier Lig ekibinde geçirmiş ve kulübüne 115 milyon euroluk bir bonservis bedeli kazandırmıştı.