07.08.2021 - 19:09 | Son Güncellenme:
UEFA Avrupa Ligi'nde St. Johnstone ile oynayacakları mücadeleye hazırlanan Galatasaray'da transfer için gaza basıldı. Sarı-kırmızılılar genç futbolcunun kulübüyle resmi transfer görüşmelerine başladı. Galatasaray'da transfer listesinin ilk sırasına bu ismin alındığı öğrenildi.
Gelecek sezon ligde iddialı bir kadro kurmak için harekete geçen sarı-kırmızılılar, 8'inci transferini yapmayı hedefliyor. Galatasaray şu ana kadar Alpaslan Öztürk, Aytaç Kara, Barış Alper Yılmaz, Sacha Boey, Alexandru Cicaldau, Berkan Kutlu ve Patrick Van Aanholt ile resmi sözleşme imzaladı.
Galatasaray ile St. Johnstone arasındaki UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş karşılaşması 12 Ağustos Perşembe günü oynanacak. St. Johnstone'un ev sahipliği yapacağı mücadele McDiarmid Park Stadyumu'nda, 21.00’de başlayacak.
Galatasaray, Kopenhag’ın 22 yaşındaki stoperi için devreye girdi, ilk teklifini verdi. İki kulüp arasında bir milyon fark bulunurken, transferin gerçekleşmesine kesin gözle bakılıyor.
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in söz ettiği yabancı stoperin izi Danimarka’dan çıktı. Cim-Bom, Tottenham’dan Tanganga transferinde yaşanan olumsuz gelişmeler üzerine, Kopenhag forması giyen Victor Nelsson’u listenin ilk sırasına aldı.
22 yaşındaki futbolcu için Danimarka ekibine 6.5 milyon euro teklif edildiği öğrenildi. Hem Ümit Milli hem de Danimarka Milli Takımı’nda da forma giyen genç savunmacının kulübü 7.5 milyon euro isterken, bu transferin gerçekleşmesine kesin gözüyle bakılıyor.
Genç oyuncu için Premier Lig ekipleri Burnley ve Crystal Palace’ın da devreye girdiği ancak ibrenin Galatasaray’dan yana olduğu ifade edildi. Sarı-kırmızılılar bu transferi gerçekleştirip Luyindama’yı satış listesine koyacak.
Geçen sezon ligde Kopenhag’ın en istikrarlı isimleri arasında görünen Nelsson, sadece koronavirüs nedeniyle iki maçı kaçırmış, onun ardından oynanan diğer iki karşılaşmada da kadroda bulunmasına rağmen tedbiren kulübede oturmuştu. Danimarkalı oyuncu, son karşılaşmada ise kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
Galatasaray – St. Johnstone eşleşmesinde üst tura yükselmeyi başaran ekip, Danimarka temsilcisi Randers ile mücadele edecek. UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu’nda ilk maçlar 19 Ağustos’ta, rövanşları ise 26 Ağustos’ta oynanacak.
Galatasaray ile St. Johnstone arasındaki eşleşmede Avrupa Ligi’ne veda eden ekip yoluna UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu’ndan devam edecek. Eşleşme sonucunda UEFA Avrupa Ligi’ne veda eden takım, Vojvodina - LASK eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.