21.11.2020 - 09:54 | Son Güncellenme:
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüs ile ilgili ikinci dalganın başlamasını üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün açıkladığı yeni kısıtlamalar, tüm kamu ve kuruluşlarını yeni önlemler almak üzere harekete geçirdi.
Bu kapsamda Türkiye Futbol Federasyonu’nun da “Sağlık Kurulu’nun” önerileri doğrultusunda bazı tedbirleri hayata geçirmek üzere düğmeye bastığı öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından sonra maçlarda localara seyirci alınması uygulaması sona ererken, TFF Sağlık Kurulu’nun Kovid-19 nedeniyle uygulanacak tedbirler ile ilgili yeni düzenlemeler yapacağı bildirildi. Bu arada federasyon, UEFA’nın tavsiyesi üzerine statlara sınırlı sayıda taraftar alınması yönündeki düşüncesini rafa kaldırdı.
Sağlık Kurulu’nun öngördüğü kurallara uymayan çok sayıda kulüp ve futbolcu olmasının, disiplin kurulunun her hafta onlarca kulübe bu gerekçe ile ceza vermesinin yeterli olmadığını düşünen TFF yetkilileri, yaptırımların ağırlaştırılması konusunda fikir birliği içinde olduğu kaydedildi.
Ulusal ve uluslararası maçlar öncesi yapılan testlerde pozitif sayısının artmasının oyuncu sağlığı açısından büyük risk taşıdığını belirten federasyon yetkilileri, özellikle abartılı gol sevinçlerinin yasaklanması, seremoni öncesi teknik adam ve futbolcuların birbirlerine sarılması ve öpüşmesi konusunda hassas olunması gerektiğini dile getirdi.
TFF Sağlık Kurulu’nun uygulanacak yeni önlemleri belirlerken bu tavsiyeleri de dikkate alacağı vurgulandı.Söz konusu düzenleme yapıldıktan sonra Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun onayına sunulacak.
Türkiye Futbol Federasyonu, özellikle ligin ikinci yarısındaki sıkışık takvimi gerekçe göstererek, 14 futbolcunun altına düşen kulüplerin maçlarının ertelemesi yerine hükmen yenilgi getirme düşüncesi, kulüp içinde tartışılmaya başlandı.
Özellikle tek elden bir test sistemi isteyen kulüplerin son kararına göre TFF Yönetimi de kararını belirleyecek.
Son dönemlerde hakemler arasında da ciddi boyutta yaşanan pozitif vakalar, Merkez Hakem Kurulu’nda tedirginliğe yol açtı. Hakem triolarına ve VAR hakemlerine koronavirüs testini zorunlu tutan MHK, şimdi de gözlemciler için aynı yöntemi devreye sokacak.
Bilindiği gibi konu Gaziantepspor- Trabzonspor maçı sonrası hakem Fırat Uydınus ile gözlemci Yunus Yıldırım’ın aynı masada yemek yemesi üzerine gündeme gelmiş, ancak testlerin maliyeti gerekçe gösterilerek ertelenmişti.
MHK bu arada yurt dışı görevlere giden hakemleri de üst düzey önlem almalarıyla ilgili uyardı. Kurul, seyahat, konaklama ve maç esnasında öngörülen kurullara harfiyen uyulmasını istedi.
Gençlerbirliği-Fenerbahçe ve Göztepe-MKE Ankaragücü futbolcuları, ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele’ye dikkati çekmek amacıyla özel bir etkinlik yapacak. MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Göztepe kulüplerinin Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ile ortaklaşa düzenleyeceği organizasyonda, futbolcular ve teknik heyet sahaya “Kadına Karşı Şiddete Son” yazılı turuncu renkteki özel maskelerle çıkacak. Bu şekilde kadına karşı artan şiddete dikkati çekilecek ve farkındalık oluşturulacak.
Öte yandan Milliyet Gazetesi yazarı Cemal Ersen bugünkü yazısında Kovid-19 vakalarının artmasının ardından Süper Lig'deki büyük tehlikeye dikkat çekti. İşte o yazı...
"Futbol da nasibini aldı bu ciddiyetsiz tablodan. Şu ana kadar Süper Ligde tam 41 vaka yaşandı. 1. ligde yüze yakın oyuncu ve teknik adamda Covid-19 tespit edildi. Alt liglerde durum daha vahim. Yirmiyi aşkın hakemin testleri pozitif olarak belirlendi.
İş çığrından çıkınca, federasyon hükmen yenilgi tezini tartışmaya açtı. En tepedeki karar verici organ olarak tedbir almak, bunları genişletmek yerine kontrolden çıkan bir salgının faturasını kulüplere ödetmeye kalktı. Açık söyleyeyim bu karar asla uygulanamaz. Şimdi kaçınılmaz olarak daha sert önlemler geliyor.
Neden?.. Her şey o kadar normal idi ki!.. Olup biteni umursamadık!Bu kış sert geçeceğe benzer. Önlemlere uyulmaz ise, biz dahil Avrupa’nın pek çok liginde “beyaz sezon” ilan edilmesi kaçınılmaz olur!Futbol ekonomisini ayakta tutalım derken, batırmak olur böylesi!"
Misli.com'a üye ol 10 TL Kazan! Hemen oynamak için buraya tıklayın!