15.11.2020 - 10:22 | Son Güncellenme:
Milli arada futbol heyecanı kaldığı yerden devam ediyor. Birçok ülke kendi klasmanında yer alan ülkelerle karşı karşıya geliyor. Dün de birbirinden heyecanlı karşılaşmalar oynandı ve tarihi anlar yaşandı. İşte detaylar...
UEFA'nın milli takım düzeyindeki organizasyonunun beşinci haftasında A, C ve D liglerinde 9 karşılaşma oynandı.
Günün öne çıkan A Ligi 3. Grup maçında Fransa, deplasmanda Portekiz'i 1-0 mağlup etti. Konuk ekibe galibiyeti getiren golü 53. dakikada N'Golo Kante attı.
A Ligi 4. Grup karşılaşmasında Almanya, sahasında Ukrayna'yı 23. dakikada Leroy Sane, 33 ve 64. dakikalarda ise Timo Werner'in golleriyle 3-1 yendi. Ukrayna'nın tek golünü 12. dakikada Roman Yaremchuk kaydetti.
İspanya, kaptanı Sergio Ramos'un 2 kez penaltı kaçırdığı 4. Grup maçında İsviçre ile 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi İsviçre'nin golünü 26. dakikada Remo Freuler, İspanya'nın golünü ise 89. dakikada Gerard Moreno attı.
İspanyol Ramos, 177'inci milli maçına çıkarak İtalyan kaleci Gianluigi Buffon'u geçerek Avrupa'da en fazla milli takım forması giyen oyuncu oldu.
Milli takım maçlarında alınan olumsuz skorlarla ün salan San Marino'da işler artık onlar için daha iyiye gitmeye başladı.
UEFA organizasyonlarında aldığı kötü sonuçlarla bilinen San Marino ilk kez üst üste 2. maçından da puanla ayrılmayı başardı.
Geçtiğimiz ay oynanan UEFA Uluslar Ligi D Grubu maçında Lihtenştayn ile deplasmanda 0-0 berabere kalan San Marino bu kez evinde Cebelitarık ile golsüz berabere kaldı.
İtalya Yarımadası içerisinde bulunan bu küçük ülkenin üst üste ikinci maçından da beraberlikle ayrılması futbolcularda büyük sevinç yaşanmasına neden oldu.
San Marinolu futbolcular Cebelitarık maçının ardından beraberliği kutladılar ve maçın ardından gözyaşlarını tutamadılar.
on 2 Uluslar Ligi maçında da mağlubiyet yüzü görmeyen San Marino'da sevinç futbolcuların yüzünden okunurken, savunma oyuncusu Rossi ise maç sonu verdiği röportajda gözyaşlarına hakim olamadı.
Cebelitarık ile 0-0 berabere kaldığı maçın ardından konuşan San Marino'lu futbolcu,"Ağlamayacağım demiştim ama ağlayacağım. Küçük ama kalbi büyük ülkeme armağan olsun." ifadelerini kullandı.
Misli.com'a üye ol 10 TL Kazan! Hemen oynamak için buraya tıklayın!