29.11.2021 - 20:29 | Son Güncellenme:
UEFA Şampiyonlar Ligi ve Spor Toto Süper Lig'de üst üste kötü sonuçlar alan Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın ile yol ayrımına gelinmişti. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Sergen Yalçın dün akşam saatlerinde bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan zirvenin ardından 'devam' kararı alındı. Kritik zirvenin detaylarına MİLLİYET ulaştı. İşte Ahmet Nur Çebi - Sergen Yalçın zirvesinin ayrıntıları...
Beşiktaş'ta Fabrice NSakala kadro dışı bırakılmıştı. Sergen Yalçın, Giresunspor maçının ardından kadro dışı bırakılma gerekçesi olarak "NSakala, Beşiktaş camiasına ve oyuncu arkadaşlarına saygısızlık yaptı" açıklamasını yaptı.
Üst üste alınan yenilgilerin ardından performanslarıyla hayal kırıklığı yaratan Gökhan Töre ve Oğuzhan'ın kadro dışı bırakılacağı ileri sürülmüştü.
Ancak zirvede deneyimli teknik adamın kadro dışı talebi olmadığı belirtildi. Yönetici Emre Kocadağ yaptığı açıklamada "Kadro dışı konuları hocamızın inisiyatifindedir. Hocamızdan bu yönde bir talep gelmedi. Hocamız görevine konsantre olacak, içinde bulunduğumuz bu girdaptan bizi kurtaracak. Kolay bir durum değil. Hocamız da üzüntülü. Kendisine güveniyoruz. Başkanımız desteğini iletti" dedi.
Kocadağ ayrıca, “Sezon başında oluşturulan kadro ve hedeflerimiz itibariyle istediğimiz yerde olmadığımız kesin. Başkanımız ve hocamızla bir değerlendirme toplantısı yaptık. Bu başarısız gidişatın sebepleri nedir, bunu tersine çevirmek için neler yapabiliriz, hocamız önümüzdeki süreçte neler yapacak diye konuştuk. Hocamız kendisine ve takıma güvendiğini söyledi. Başkanımızın da zaten güveni var. Beşiktaş düştüğü yerden kalkacak güce sahiptir” dedi.
Ahmet Nur Çebi ile Giresunspor’a 4-0 yenildikleri maçtan sonra yaptığı açıklamada takımın kötü gidişatına bir türlü çözüm bulamadığını ifade eden Sergen Yalçın arasındaki görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.
İstifa edeceği ileri sürülen Sergen Yalçın’ın toplantının başında, “Ben devam etmek istiyorum” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Başkan Çebi de kendisine ve takımına güvendiğini söyleyen siyah-beyazlı hocaya destek verdi.
Çebi’nin, “Şimdiye kadar hep yanında oldum ve sana güvendim. Sen istediğin kadar da yanında duracağım. Benim ne başka bir düşüncem ne de B planım var. Bunlar aramızı açmak isteyen kötü niyetli kişilerin uydurmaları. Takımı düzlüğe çıkaracağına inanıyorsan görevine devam et, buyur dene o zaman” diye konuştuğu bildirildi.
Sergen Yalçın’ın toplantıda üst üste yaşanan sakatlıklar ve şanssızlığın başarısızlıkta ciddi payı bulunduğunu dile getirdiği aktarıldı.
Ahmet Nur Çebi’nin birçok noktada Yalçın’a hak verdiği ve ikilinin önümüzdeki günlerde daha sık bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunacakları da kaydedildi.
Başkan Çebi ve Yönetim Kurulu'nun yola kendisiyle devam etmek istemesiyle görevde kalma kararı alan Sergen Yalçın, bu periyodun ardından bugün yapılan antrenmanla mesaisine kaldığı yerden devam etti. Giresunspor maçının ardından 1 gün izin yapan futbol takımı, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına da bugün başladı.
İHA'da yer alan habere göre; Başkan Çebi ve Futbol A Takımı Sorumlusu Emre Kocadağ, gerek Teknik Direktör Sergen Yalçın'a destek olmak için gerekse de takıma moral vermek için bugünkü antrenmanı tesislerde takip etti.