14.08.2021 - 10:45 | Son Güncellenme:
Beşiktaş, 2021- 2022 sezonuna muhteşem bir başlangıç yaptı. Siyah Beyazlıların Çaykur Rizespor'u 3-0 mağlup ettiği karşılaşmanın hakemi Zorbay Küçük ise büyük eleştiri topladı. İşte detaylar...
Spor yazarları Beşiktaş'ın Çaykur Rizespor'u 3-0 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirirken karşılaşmanın hakemş Zorbay Küçük'e ise tepkiler vardı. İşte yazarların değerlendirmeleri...
"Beşiktaş’ın efsane başkanı Süleyman Seba’yı vefatının yedinci yılında özlemle anıyorum. Seni hiç unutmadık, unutturmayacağız. Evlatların da kaldığı yerden devam etti. Şampiyon, şampiyon gibi lige girdi; ilk maçı adeta sana armağan etti.Bu oyunu seviyoruz, hele seyircili olunca tadına doyum olmuyor. Hem takımlar hem de bizler, kısıtlı olsa da taraftara kavuştu. Keyifli, kavga-gürültüden uzak, centilmenliğin öne çıktığı yeni sezonda tüm takımlara başarılar diliyorum."
"Keşke, hakemlerimize de iyi şanslar dileyebilsek... Nerdeee? Dakka bir, Zorbay Küçük, Sabo’yu ikinci sarıdan atması gerekirken, atamadı! Sabo’nun Welinton ile Vida’ya yaptığı hareket fotokopi gibi..."
"Birine sarı, diğerine yok! Hadi ordan arkadaş! Maalesef hakemlerimiz geçmişten hiç ders almamışlar. Yine radarımıza takılacaklar bu sezon! VAR bu tip sarı kartlık pozisyonlarda devreye giremiyor. Kural bu, ne diyelim!"
"Evet, sezonun ilk maçları hep zordur, biliyoruz. Hele hele son şampiyonsanız ki, Beşiktaş öyle, rakibin iştahını kabartırsınız! Nitekim Rizespor öyle kapanan bir ekip değil... Şampiyonu yenmek için artı motivasyonla mücadele etti. Nitekim ilk yarıda Kartal’ın savunmasına sıkıntılı anlar yaşatmadı değil... Konuk takımda ilk yarının en başarılı ismi, kaptan Selim idi. Özellikle Ghezzal’ın gollük şutlarına vize vermedi."
"Ancak oynadığınız takım son şampiyon... Savunmada hata yaparsanız, N’Koudou çıkar, faturayı keser! Bu golde Kenan Karaman’ın katkısını unutmamak gerekir. Atamıyorsa, en azından attırıyor, yetmez mi?"
"Bu oyunda ofansif oynamak elbette önemli, ancak bunu yaparken, savunmanızı da sağlam tutacaksınız. Hele hele oynadığınız son şampiyonsa, öyle ailecek hücuma çıkmayacaksınız. Kartal, taraftarının da desteğiyle vites yükseltti, 52’de farkı ikiye çıkardı. Atiba’nın attığı golün başlangıcı N’Koudou... Sağdan Rosier’i gördü, tecrübeli futbolcu Atiba’ya topu aktardı, kaptan, üç futbolcunun arasından topu filelere gönderdi."
"Farkın ikiye çıkmasının ardından Rizespor risk aldı, baskı yaptı, ancak aradığı golü bulamadı. Atakları Kartal’ın savunmasına takılı kaldı. Eeee futbol böyle bir oyundur, ileri çıkarsanız, savunmayı aşamadığınız anda, kalenizde golü görürsünüz.Dedik ya, ilk maçlar zordur. Önemli olan iyi futboldan çok, skor tabelasındaki rakamlardır, gerisi detaydır. Son sözü uzatmada Larin söyledi. 90+3’de Gökhan Töre vurdu, top kaleciden döndü, Larin de skoru belirledi."
"Hangi seviyede olursa olsun, her ligin açılış maçını oynamak zordur. Taraflar kadrolarını ya da oyun anlayışlarını değiştirmiş, rakiplerini şaşırtmış olabilir. Bildik oyuncuların tatilden sonra yeni sezona girişleri de beklendiği gibi olmayabilir. Bunlar, başlama vuruşu yapılmadan önceki düşüncelerimiz…"
"Sezonun ilk maçında Beşiktaş, Sergen Yalçın yönetiminde en büyük kozlarından olan seri tek pas futbolunu büyük ölçüde sergilemeyi başardı. Belki pas temposu geçen sezonun zirve maçlarının biraz gerisinde kaldı ama yeni transferlerin adaptasyon süreci tamamlanınca tempo geçen sezonkinden bile yükseğe çıkabilir."
"Yenilerden ilk golün asistini yapan Kenan Karaman, Türkiye Ligi ölçeğinde alternatif santrfor olarak da etkili olabileceğine dair güçlü sinyaller verdi: Son derece hareketli olmasının yanı sıra dar alanda sırtı dönük topu iyi kontrol etti, hızlıca ayağından çıkartıp sürekli servisler yaptı."
"Bir diğer yeni transfer Salih de Sergen hocanın onu neden istediğini gösterdi: Sergen Yalçın’ın geçen sezonki meşhur defansif orta saha tartışmasında betimlediği ideal orta saha gibi top rakipteyken defansif, top Beşiktaş’tayken ofansif orta sahaya dönüştü, toplu ve topsuz oyunda tüm boşlukları doldurmaya ve değerlendirmeye çalıştı. Adaptasyon süreci tamamlandığında ilk 45’te yaptığı misal bir adım önde olma gibi küçük hataları da zamanla düzeltebilecek kalibrede bir oyuncu."
"Maç öncesinde fazlasıyla hak ettiği saygı ve minnetle anılan Süleyman Seba keşke Atiba’yı doya doya izleseydi, açık ara en sevdiği Beşiktaşlı oyuncu olabilirdi! Rahmetli Seba’nın favori oyuncularının başında Recep Çetin gelirdi, belki de başkan Rosier’i izlese Recep’ten bile daha çok sevebilirdi. Ghezzal henüz yükleniyor, özellikle Alex Teixeira ile beraber kuracakları teknik ortaklık Beşiktaş’ı geçen sezonun da bir gömlek üstü seviyeye çıkartabilir. Tabii alınacak santrforun kim olacağı da çok önemli!"
"Rizespor’un vuruşuyla açılan oyun, ev sahibi açısından sürprizle değil, bilinen alışılmış haliyle akmaya başladı. Geçen sezonun oyunlarından bir örnek sundular sanki. Şampiyon takımın üç yenisi vardı ilk maçta: Özlenen ve özleyen taraftarı ile iki yeni transfer Salih ve Kenan… Hepsi de geçen yılın etkin ve baskılı havasına beklendiği gibi uyumla eşlik ettiler. Taraftar destekledi, şarkılar söyledi ve bilinen tribün coşkusunu futbola iade etti. Yeniler de eskilerle uyum içinde gösteriye devam etti. Beşiktaş’ın yeni ligde en parlayan yanı, geçişleri başarıyla yapması ve kaybettiği topları saniyelerle geri almasıydı."
"Hakçası, Rizespor da kaliteli oyuncularla güçlendirdiği kadrosunu getirmişti İstanbul’a… Alper, Remy, Holmen ve Djokoviç takımı oyunun içinde, maça ortak tutmak için ellerinden geleni yaptılar."
"Beşiktaş’ın maceralı süreçlerle takımda kalan iki oyuncusu Rosier ve Ghezzal da ilk maçta taraftarla bütünleştiler, üçlü çektirdiler. Daha da önemlisi istekli, etkili ve akıcı oyunlarını da sergilediler. Gol, tam da zamanında, 9. dakikada geldi. İlk maçında topu tutan, yardımlaşan ve oyunun akışını ustaca düzenleyen Kenan ceza alanında önü kapanınca sağa kaydı ve aut çizgisi üzerinden topu N’Koudou’ya aktardı. Onun çaprazdan uzak köşeye vuruşu golle sonuçlanınca Kenan da skor katkısına asistle başlamış oldu. Bu golde, sol kanatta oynayan N’Koudou’nun ceza alanına girmesi ve Rize stoperlerinin müdahalesine fırsat vermeden çok çabuk bir vuruşla tabelayı yazması takdir edilecek bir hamle olarak alkışlanabilir."
"Beşiktaş, orta alanda Josef, Salih ve Atiba ile çok rahat oynadı. Ancak kontralarda Rizespor’un sıkça gol pozisyonu ve fırsat yakalaması, savunma rehaveti olarak dikkati çekti. Yine de Vida ve Welinton, gecikmelerine rağmen tecrübeleriyle sıkıntıyı geçiştirdiler.Beşiktaş ikinci yarı fazla beklemeden, uğraşmadan ikinciyi buldu… Rosier’in asisti, eski kurtun düzelterek vuruşuyla gelen gol, maçı şenliğe dönüştürdü."
"Rizespor oyunu çevirebilmek için yaptığı değişikliklerden umduğunu bulamadı. Sergen Yalçın, golleri atıp oyunu kontrolüne aldıktan sonra 4 değişiklikle hem futbolcularına, hem de rakiplerine mesaj verdi. N’Koudou, Salih, Ghezzal, Kenan ve Atiba’yı dışarı alırken Larin, Oğuzhan,Gökhan, Güven ve Necip’i oyuna sürdü. Mesaj netti: Hepinize ihtiyacım var. Hepiniz bu takımın değerlerisiniz. Rakiplere verilen mesaj daha da anlamlıydı: Biz sıradan bir takım değil, kocaman bir şampiyonuz! Larin’in attığı üçüncü gol de bu mesajlara vurulan mühür oldu."
100 TL OYNA 100 TL KAZAN Hemen oynamak için buraya tıklayın!