27.11.2021 - 20:37 | Son Güncellenme:
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 14'üncü haftasında Giresunspor ile mücadele etti. Kritik karşılaşmada Hüseyin Göçek görev aldı. Maçta VAR hakemi olaraksa Zorbay Küçük yer aldı. Heyecan dolu karşılaşmanın ilk yarısında verilen kararlar sonrası siyah-beyazlı taraftar ve oyuncular Hüseyin Göçek'e sert çıktı. İşte yaşananlar...
Süper Lig’in 14. haftasında Giresunspor’u konuk eden Beşiktaş’ta Teknik Direktör Sergen Yalçın çift forvetli sisteme döndü. Geride kalan haftalarda 4-1-4-1 sistemini deneyen Yalçın, Giresunspor karşısında 4-1-3-2 sistemine geçti. Giresunspor önünde kalede Mert Günok’u sahaya süren Yalçın, savunma dörtlüsünü ise Rosier, Vida, Necip ve Umut Meraş’tan kurdu. Ön liberoda Josef de Souza’yı oynayan Yalçın, orta sahayı ise Ghezzal, Pjanic ve N’Koudou’ya teslim etti. Sergen Yalçın Batshuayi ve Larin ikilisini ise çift forvet olarak Giresunspor karşısında oyuna sürdü.
Karşılaşmanın 20'nci dakikasında Giresunsporlu oyuncular penaltı bekledi. VAR hakemi Zorbay Küçük'ün uyarısı sonrası Hüseyin Göçek pozisyonu monitörde inceledi. Yapılan incelemenin ardından tecrübeli hakem beyaz noktayı işaret etti.
Giresunspor'un en golcü futbolcusu Fousseni Diabate, 22'nci dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçti. Tecrübeli futbolcu beyaz noktada hata yapmadı ve takımını üstünlüğe taşıyan golü kaydetti: 0-1.
Bu golle birlikte, siyah-beyazlılar ligde çıktığı son 6 maçta da kalesinde ilk golü gören taraf oldu. Başakşehir deplasmanında 3-2 mağlup olan siyah-beyazlılar, 1-0 geri düştüğü mücadelede eşitliği yakalasa da sahadan puansız ayrılmıştı. Bir sonraki haftada Galatasaray karşısında kalesinde ilk golü gören Sergen Yalçın’ın ekibi, Larin’in golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılmayı başarmıştı. Hatayspor deplasmanında 1-0 kaybeden Beşiktaş, iç sahada Trabzonspor’a 2-1 mağlup olurken, yine ilk golü kalesinde gören ekip olmuştu. Siyah-beyazlılar son lig maçında Alanyaspor’a deplasmanda 2-0 kaybederken, Giresunspor önünde de maça hızlı başlayıp golü yiyen ekip oldu.
Karşılaşmada dakikalar 36'yı gösterdiğinde Giresunspor'un hızlı atağa çıkma istemini Necip Uysal durdurdu. Tecrübeli futbolcu, Diabate'ye orta sahada bir faul yaparak rakibini yere düşürdü. Mücadelenin hakemi Hüseyin Göçek pozisyon sonrası sarı kartına başvurdu.
Diabate'nin saha içerisinde tedavisinin sürdüğü dakikalarda VAR hakemi Zorbay Küçük pozisyon için izleme tavsiyesinde bulundu. Hüseyin Göçek, monitörde pozisyonu incelemesinin ardından sarı kartını iptal etti ve Necip Uysal'a kırmızı kart gösterdi.
Hüseyin Göçek'in kırmızı kartının ardından Beşiktaş teknik heyeti ile birlikte siyah-beyazlı takımın oyuncuları Hüseyin Göçek'e büyük tepki gösterdi. Beşiktaş'ın Hırvat stoperi Domagoj Vida, Göçek'e yönelik sert bir serzenişte bulundu.
Karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek'in kararlarını beğenmeyen Beşiktaş taraftarları, tecrübeli hakeme yönelik uzun süre küfürlü tezahüratta bulundu. Öte yandan "Yönetim uyuma, Beşiktaş'a sahip çık" ve "Sergen takımı ayağa kaldır" tezahüratları yapıldı.
Mücadelenin ilk yarısı 54 dakika oynanırken Hüseyin Göçek'in devre arası düdüğünü çalmasının ardından yine bir gerilim yaşandı. Beşiktaş'ın yıldızı Cyle Larin ile Giresunspor'un golcüsü Diabate soyunma odası koridoruna girerken birbirlerinin üstüne yürüdü.