25.02.2021 - 17:20 | Son Güncellenme:
Sporx
Rizespor Teknik Direktörü Marius Sumudica, Galatasaray'ın transfer gündeminde yer aldığı konuşulan Steaua Bükreş'in 21 yaşındaki orta saha oyuncusu Olimpiu Morutan için Rumen basınına değerlendirme yaptı.
Rizespor Teknik Direktörü Marius Sumudica, "Ben bir söz veriyorum. Çaykur Rizespor'da devam edersem bu takım küme düşmeyecek. Gelecek sene de kalmak istiyorum. Takımı ben kurunca beni her şeyle yargılayabilirsiniz ama şu an eleştirileri hak etmiyorum." dedi.
Genç ve yetenekli futbolcu arayışlarını sürdüren Sarı-Kırmızılılar'ın son gözdesi Olimpiu Morutan oldu. Yönetim 21 yaşındaki Rumen orta alan oyuncusunu listesine ekledi.
Steaua'da forma giyen Morutan'ın 1.5 yıl takip edildiği ve yeni sezon öncesi transfer için harekete geçileceği öğrenildi. Genç yıldızın kulübüyle sözleşmesi 2023 yılında sona erecek.
Türkiye'deki büyük takımların kadro kalitesine değinen Sumudica, Morutan transferi için şu sözleri kullandı: "Morutan Galatasaray'a transfer olursa, onun için büyük bir adım olur. Galatasaray'ın takımına bakıyorum, bence hiçbir Rumen oyuncu Galatasaray'da oynayamaz."
"Menajer Becali'nin gücünü, yapabileceklerini biliyorum. Fatih Terim ile de iyi bir ilişkisi var, Hagi oradaydı ve herkes Hagi'ye saygı duyuyor. Galatasaray'a transfer olursa, Becali'nin sayesinde olur. Bence hiçbir Rumen oyuncu Galatasaray, Fenerbahçe ya da Beşiktaş'ta oynayamaz."
Fenerbahçe kadrosu üzerinden örnek veren Rumen hoca, "Fenerbahçe, Mesut Özil'i aldı, Milan'da oynamış Sosa'yı, Luiz Gustavo'yu, İngiltere'ye 15 milyon euroya giden Samatta'yı aldı. Kimin hangi maçta oynayacağı bile belli değil. Beşiktaş, Everton'dan Cenk Tosun'u aldı, neden bahsediyoruz biz? Transferler sıra dışı. Fenerbahçe'nin 3 forveti var, Samatta, Cisse ve Valencia ama bir tanesi oynuyor. Seçmesi bile zor. Ben bu yüzden Türkiye'de herhangi bir Rumen oyuncunun oynayacağını sanmıyorum." ifadelerini kullandı.
Olimpiu Morutan'ın menajeri Giovanni Becali, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda Galatasaray'ın gündeminde oyuncunun bulunduğunu kaydetmişti. Becali, "Galatasaray onu transfer etmek istiyor, bu doğru. Birkaç ay önce benden onun için bilgi aldılar. Türkiye'dekilerle iyi bir ilişkimiz var. Onlara bilgi verdim ama benim açımdan şu anda transferin gerçekleşmesi zor" dedi.
"Onlar 2-3 milyon euroluk kiralama bedeliyle birlikte sonra daha yüksek satın alma bedelleri öneriyorlar. Gigi Becali sabırlı bir insan, ne istediği de belli. Masaya 15 milyon euro koymak gerekiyor. Galatasaray'ın teklifini biliyorum ve şu anda Gigi'nin talebinden uzağız."
Steaua Bükreş'te 21 maça çıkan 21 yaşındaki orta saha oyuncusu, 4 gol ve 10 asistlik performans sergiledi.
250 TL'ye varan hoş geldin bonusu Misli.com'da Hemen oynamak için buraya tıklayın!