05.06.2021 - 08:45 | Son Güncellenme:
Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu averajla Beşiktaş'a kaptıran Galatasaray, Şampiyonlar Ligi vizesi alabilmek için kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-kırmızılar dış transferde yerli oyunculara ağırlık veriyor
Galatasaray ile sözleşmesi sona eren fakat başkanlık seçiminin sonucuna göre yeniden sarı-kırmızılı kulübe dönmesi beklenen teknik patron Fatih Terim'in transfer listesi doğrultusunda çalışmalar sürüyor. İlk etapta iki oyuncuyla söz kesildi.
Sarı-kırmızılılar, Beşiktaş maçının ardından kadro dışı bırakılan Aytaç Kara Kara ile önümüzdeki günlerde sözleşme imzalayacak. Deneyimli oyuncu bu sezon mavi 26 maçta 4 gol 2 asistlik performans sergilemişti.
Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan teklif alan Alpaslan Öztürk seçimini Galatasaray'dan yana kullandı. Galatasaray yönetimi, söz kestiği milli stopere 10 Haziran'da başlayacak transfer döneminde resmi imzayı attıracak.
Galatasaray' ayrıca transfer gündeminde bulunan Halil Akbunar için Göztepe'ye resmi teklif yapacak. İzmir ekibinin 2. Başkanı Talat Papatya konuyla ilgili olarak "Galatasaray'ın bir ilgisi olduğu basından okuyoruz ama resmi bir teklif yok. Birçok kulübün Halil'le ilgilendiğini biliyorum. Halil için de Göztepe için de iyi olacak şartlar oluşursa değerlendirilebilir" dedi.
Galatasaray'da Kaan Ayhan pişmanlığı yaşanıyor. Transferde rotanın çevrildiği milli futbolcu ile ilgili şok gerçek ortaya çıktı.
TFF’nin aldığı yabancı kararı sonrası yerli oyuncu kalitesini artırma kararı alan sarı-kırmızılılar, listesinin ilk sırasına Kaan Ayhan’ı aldı. Sassuolo forması giyen 26 yaşındaki oyuncu, Galatasaray’ın gelecek sezonki planlamasında önemli yer tutuyor.O dönemde 2.5 milyon liralık serbest kalma maddesi yüksek bulunmuştu.Sarı-kırmızılılar bu sene Kaan için 4 milyon euroyu gözden çıkardı.
Milli futbolcu Fortuna Düsseldorf forması giydiği dönemde geçen yaz da sarı-kırmızılıların gündemine gelmişti. Uzun süre Cim-Bom’dan haber bekleyen Kaan, dana sonra İtalyan kulübü Sassuolo’ya transfer olmuştu.
Galatasaray yönetimi o dönemdeki 2.5 milyon liralık serbest kalma maddesi yüksek bulmuştu. Cim-Bom bugün, bonservis bedeli olarak 4 milyon euroya kadar çıkabilecek.
26 yaşındaki futbolcu geçen sezon Serie A'da 19 maçta forma giydi. Hem sağ bek hem de savunmanın göbeğinde oynayabilen milli futbolcunun gol ve asisti bulunmuyor.
MİSLİ'YLE KRALSIN Hemen oynamak için buraya tıklayın!