07.06.2020 - 13:22 | Son Güncellenme:
Fanatik
Trabzonspor'a transfer olduğu günden bugüne gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Filip Novak için flaş bir gelişme yaşandı.
Trabzonspor ile bu sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Çek futbolcu, 32 maçta 5 gol 1 asistlik performansla kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçiriyor.
Özellikle kritik maçlarda attığı gollerle adından söz ettiren Filip Novak, Süper Lig'in devlerini de peşinden koşturuyor.
Joao Pereira ile sözleşme yenileyen Trabzonspor'da yeni hedef Novak ile sözleşme imzalamak. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da Novak ile sözleşme görüşmelerine başlayacaklarını duyurmuştu.
Teklif sunduklarını belirten Ahmet Ağaoğlu, "Novak'a bir teklif yaptık ve bekliyoruz. Novak bize şunu söyledi; "Önümüzde 8 hafta var ve bu takım şampiyonluğa gidiyor. Bu önemli, kariyerim önemli, sözleşme sürem önemli, alacağım ücret önemli ancak bu takım 10 yıldır şampiyon olamıyor ve bunun için mücadele ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.
Ağaoğlu, "Dolayısıyla sezon sonunda Novak ile oturup konuşacağız, bizimle devam etmesini istiyoruz" demişti.
Yeni sezon öncesinde kadrosunda büyük bir değişim yaşanacak Siyah-Beyazlılar’da tam 7 ismin sözleşmesi sona erecek.
Kontrat süresi dolan; Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Atiba Hutchinson’a ek olarak; Rebocho, Abdoulay Diaby, Mohamed Elneny ile Kevin-Prince Boateng’in de kiralık anlaşmaları tamamlanacak.
Kulüple kontratını tek taraflı fesh eden Loris Karius’un da eklenmesiyle liste kabaracak...
Gidecek isimlerin yavaş yavaş belli olmasının ardından yönetim, yeni takviyeler için de düğmeye bastı.
Bu doğrultuda birçok isim için girişimlerde bulunan Beşiktaş’a son olarak Trabzonspor’daki geleceği belirsiz konumda bulunan Filip Novak’ın da önerildiği ortaya çıktı.
Bordo-Mavililer’deki kontratı lig bitiminde sona erecek olan 29 yaşındaki Çek sol bekin, bu öneri sonrasında listeye eklendiği bildirildi.
Fenerbahçe’nin de transfer hedefleri arasında yer alan Novak için kulübü Trabzonspor’un da kontrat yenileme önerisinde bulunduğu biliniyor.
Caner Erkin ve Rebocho’yla sezon sonunda yollarını ayırma ihtimali bulunan Kara Kartal’ın, bu hattı Novak’la doldurabileceği konuşuluyor.
Novak, Trabzonspor formasıyla 3 sezonda 79 maça çıkıp 14 gol atmıştı.
ŞANS OYUNLARI, Misli.com'da başladı! Hemen oynamak için buraya tıklayın!