24.06.2021 - 12:37 | Son Güncellenme:
Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Sarı Lacivertli kulübün başkanı Ali Koç'u çok sert eleştirdi. Aziz Yıldırım, Ali Koç'un transfer politikasını eleştirerek "Serdar Dursun'u alacağına git o isimleri al! Sana yakışacak budur" diyerek dünyaca ünlü yıldız oyuncuların isimlerini verdi. İşte Aziz Yıldırım'ın çok konuşulacak açıklamaları...
"Başkanlığa aday olmayacağım, bunu bilin. Bunlar Fenerbahçe'yi iyi yönetmiyorlar. Mahallede yönetim yapsan, bu kadar kötü yönetim olmaz. Fenerbahçe'nin geleceğini tehlikede gördüğüm için konuşacağım. İşler kötü gidiyorsa ben Fenerbahçe'yi savunurum."
"3 yıl önce Ali Koç, büyük teveccühle başkanlığa başladı. Arkadaşlarım ve ben, toplandık konuştuk. Fenerbahçe için ne yapmalıyız, ne yapmalıyız. 3 yıl boyunca konuşmama kararı aldı. Kulüp bundan etkilenmesin istedik. Arada bizi tahrik ettiler. Konuşunca neden konuştun, konuşmayınca neden konuşmadın diyerek bizi bir yola getirmeye çalıştılar ama biz bu tuzaklara düşmedik."
"Fenerbahçe yönetimine bir bahane olmaması için bir tutumu sergiledik. Bugünden sonra Fenerbahçe'ye yapılacak zararların karşısında açıkça kamuoyunu bilgilendireceğiz, gereken hareket neyse onu yapacağız. 3 senedir enkaz edebiyatı var."
"Biz çok kötü bir mali tablo aldık diyorlar. Öyle bir tablo bırakmadık, hayır. Bunları açıklayacağız. İsteklerim ve önerilerim olacak. Bunları yaptığımız zaman neyin ne olduğunu daha iyi göreceğiz. 20 yıl önce aldığım Fenerbahçe'yle, bıraktığım Fenerbahçe arasında fark yoktu."
"Ben şampiyonluk sözü vermedim diyor. Fenerbahçe'ye başkan olan, Fenerbahçeli herkes şampiyonluk sözü vermeye mecburdur. Biz şampiyon olamazsak başarılı değilizdir. Ali Koç, Aziz Yıldırım ve arkadaşlarından rahatsızlık duyuyor. Biz kaçmadık. Biz aday olduk, seçilemedik. Seçilseydik, Fenerbahçe'nin şartları neyse, bizler de onu yaşayacaktık hep beraber. Biz kaçmadık ki buradayız. Yine kaçmayız."
"Ali Koç, sen Koç'luğunu bil. Vehbi Koç'un torunu, Rahmi Koç'un oğlusun. Sana gidip Darmstadt'tan Serdar almak yakışmaz. Bundan sonra sahnedeyim. Herkes serbest. Sen Ali Koç olarak, bu camiadan beklentisi. Real Madridli Ramos boşta, git al. Marcelo boşta, al. Benzema'yı aldı. Git Roma'dan Dzeko'yu al. Böyle oyuncular al Fenerbahçe'ye. Fenerbahçe'nin geçmişine bak. Ortegalar, Alexler, Anelkalar geldi. Anelka, kulübede oturdu be Daum sayesinde. Böyle oyuncular getirdik."
"Ben sana teklif yaptım, 150 milyon euro ben vereyim, 150 milyon da sen ver, futbolu sen, basketi biz yönetelim. O 150 artı 1 dedi. Koç Ailesi'nin çocuğu. 151 milyon euro olur. 50 milyon dolar hibe ettin. Onu da bağış gibi kabul ettin. 292 trilyon da borç verdin, 30 milyon dolar. Ben 1998/99'da 30 milyon dolar nakit para verdim ve sildim. Kimse bilmez. Köksal Özbek'in üstünden geçirdim parayı, maliyeden korkuyorduk. Benim verdiğim para kadar bile değil. 151 sözü verdin, sözünü yerine getir."
"52 tane oyuncu aldın, para yok mu kulüpte. Batmış bu kulüp. 52 futbolcu, 6 antrenör aldın. Bonservislerine ne verdin. Biz bir oyuncu alıyor SPK'ya bildiyorduk. SPK nerede ya, onlar da yok ortada. Fenerbahçe'yi şikayet ediyorum, evet. Fenerbahçe'nin nereye gittiğini kimse bilmiyor. 6 antrenör, 30 yaşından büyük oyuncu almayacağız diye kandırdı herkesi. Herkes kandı ona, inandı. Ondan sonra geldiğimiz nokta ne? Kendi rakamlarıyla burada, 2.6 milyar TL borç gösteriyorlar. 2 yılda bu kulüe 500 milyon dolar para girdi. Bu para ne oldu?"
"Roberto Carlos, şampiyon oldu. 100 bin kişi Madrid'de elini sallarken sabah uçakla bizm arkadaşlar, aldı geldiler Türkiye'ye. Darmstadt'tan Serdar alıyorsan bırak başkanlığı, kim istiyorsa o yapsın. Para yok diyorsan bırak kardeşim. Parası olan gelir. Parası olmayan da gelir yapar. Para para diyorsun sende para çok. Paran olmasa kimse seni seçmez. Bak sana söylüyorum. Her söyleyeceğin söze iki söz söylerim. Her yere gelir konuşurum. Hiç TV'lerden ayrılmam. Sallamak yok. Yanındakiler kulüpte konuşuyor, Galatasaray'dan dönmeler. Bak onların hepsini duman ederim. Ayıp."
"Obradovic beni dostum, arkadaşız. Birbirimizi seviyoruz. Akşamları otururduk, Ozan Bey 'Bir sıkıntısı var' derdi. Oturur konuşurduk. 5 dakika basket. 5-6 saat hayat hikayesi. O anlatırdı, biz anlatırdık. Benim birader Ali takılırdı ona, 'Sen alan savunması yaptırmayı bilmiyorsun, Mahmut Ağabey öğretsin der' şaka yapardı. Baskonia'da 35 sayı farkla yenildik. Oraya gittik."
"5 senede bir şampiyon oldular diyor. Hep aynı şeyi söylüyor, ben dinlemiyorum da arkadaşlar söylüyor. 5 senede 1 oluyor ama 6 senede 2, 7 senede 3, 9 senede 4. Ya hesap bilmiyor, ya da birileri bir şey söylüyor. Hey Allahım ya."
"20 senede 17 teknik adamla çalıştım. Otto Baric'i de sayarak 17. Onlar da Aykut'u sayarsa 7. Bir söz de şu, 'Fenerbahçe'ye antrenör bulamıyorum, insanlar gelmiyor.' Böyle bir söz Fenerbahçe ve Türkiye'ye hakarettir. Her şey parayladır. Parayı verirsen gelirler. Sen bana ver 10 milyon euro, bak sana kimleri getiriyorum. Sen Koç'sun ya. Sen benim gibi babası öğretmen aile çocuğu değilsin. Sen Koç'sun, farkında değilsin. Gereğini yap. Gereğini yapmayacaksan aday bile olma. Birisi çıkar. 34 bin üye var. Bak rakip seçim yapıyor, 5 aday çıkıyor. Biz niye halka açtık bu kulübü! Şu an üye 34 bin. 10 bin de temsilci üye var, 44-45'e geldik. Niye aday çıkmıyor?"
"Ömür boyu kalacak olsam halka açmazdım. Kaybedince ne olacak? Kaybedince büyürsünüz. Biz kaybedince para kazandık, ailemize zaman ayırdık. Bak herkes mutlu. Sizlerden ricamız, lütfen kulübe daha çok sahip çıkın."
"Ben çok eziyetler çektim, herkes bana saldırıyor diyor. 15 Şubat başkanlık seçimi. O gece Galatasaray - Fenerbahçe vardı. Ben seçildim başkan, yönetim karşı tarafın. Köksal Özbek ile beraber Galatasaray maçına gittik. Devre arası soyunma odasına indik. Konuştuk ettik maç bitti. Tüm futbolcular, otobüse binmişler. Başkan benim, haberim yok. Ali Şen'in evine gittiler. Ben böyle bir Fenerbahçe aldım. Hiç biriniz bunları bilmezsiniz. Muhalefet böyleydi."
"Ali Koç'un içine Aziz Yıldırım ve arkadaşları kaçmış. Buradan söylüyorum. Lütfen bizi kendine rakip görme. Biz Fenerbahçe'nin bir ferdiyiz. Bu insanlar, her zaman Fenerbahçe'nin hizmetinde. Yönetime girerek değil, dost ve arkadaş olarak gör. Bizi içinden at. Rakip görme. Bizimle rakip olman için 20 sene başkanlık yapman, şampiyonluklar kazanman, yıkıp yeniden stadyum, salon, tesis yapman lazım. Sonrasında gözümün üstünde kaşım yok demeyecek hapise gideceksin. Yok öyle!"
"Bugüne kadar sabrettim, artık sabretmem. Yanındaki adamlar, 'Aziz Yıldırım'a göstereceğim' diyor. Her gecenin bir sabahı var. Ayıp denen bir şey var. Sustukça üstüme geliyorsunuz. Ben Fenerbahçe'nin kendisiyim. Ben 30 senemi bu kulübe verdim. Korkuyorsunuz. Korku dağları sardı. Boykot yapacaklar diyorsunuz. Biz Fenerbahçeliyiz, boykot yapmayız."
"Önümüzdeki seneden sonra çok ödeme var. Başakşehir'den aldıkları İrfan'a Marsilya ve Galatasaray 4.5 milyon euro önerdiler. Biz 11 milyon euro verdik. Beni yalanlamaya kalkmasınlar, evrakları koyarım önüne. Ayıp ya! Fenerbahçe'yi ve Ali Bey'i kandırıyorlar. Galatasaray 9 verdi diyorlar, Galatasaray'a gitmesin diye alıyorlar. Yazık ya, Fenerbahçe'ye de yazık, paralarına da..."
"Mesut Özil. Kahveci, İrfan Kahveci. Kaça aldı, bilen var mı? Ben söylüyorum bak. 1 lira bugüne kadar bugün için federasyona ödeme göstermediler. Gösterdiler veya 1-1.5!"
"Benim bunlara bir teklifim var, anlıyorlarsa. Demin saydığım tüm mallar, 591 milyon dolar mal varlığı var Fenerbahçe'nin. Ülker Stadı, Ülker Arena, Samandıra, Kolej, Faruk Ilgaz, Ankara İncek, Ataşehir, Gebzeler ve arsalar Şile, Düzce her yerdeki arsalar Topuk, Antalya, Kayseri, Edirne hepsini koyunca 591 milyon dolar malı var Fenerbahçe'nin. Artı 300 milyon dolar ben bunlara Futbol AŞ parası artı sporcular bıraktım. Ozan'ı satacaklar şimdi, gidip borcu kapatsınlar. Ozan'ın parasını versinler, banka borcu kapansın."
"Ben diyorum ki, 500 milyon euro size mal varlığı bıraktım. 200 milyon euro da borç bıraktım, haydi diyelim 300. 500, 300... 500, 300'ü geçerse ben bunu kulübe ödemeye hazırım. Bir daha da sakın kimse enkaz edebiyatı yapmasın. Galatasaray ve Beşiktaş'tan daha iyi durumdayız. Üstümüzden 3 Temmuz silindir gibi geçti hem de."
"Ben 5 arkadaşımı görevlendireceğim, kulüpte dediğim şeyleri inceleyecekler. Ne çıkarlarsa tutanak tutup kamuoyuna deklare etsinler. Onlar yapmazsa mahkemeye müracaat edeceğiz. Biz ömrümüzü verdik. Para sakın ha! Parasal konuyu böylece kapattım. Biz tarih yazdık, bunlar tarihi tersten yazıyor. 3 yılda 52 transfer, 6 teknik direktör, 2 sportif direktör... Boşuna hoca arıyor, ben olsam Emre ile devam ederdim."
YENİ ÜYELERE ÖZEL 100 TL OYNA 100 TL KAZAN - Hemen oynamak için buraya tıklayın!