23.02.2018 - 14:30 | Son Güncellenme:
Rıdvan Dilmen, Beşiktaş-Fenerbahçe maçı öncesi Sabah'ta değerlendirmelerde bulundu. İşte Dilmen'in derbi tahminleri...
"Bu maç sadece Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi değil, Galatasaray ile Başakşehir'i de çok yakından ilgilendiriyor. Bu akşam Galatasaray maçını bitirmiş olacak. Kazandığı takdirde Fenerbahçe'den 3, Beşiktaş'tan 6 puan önde olacak."
"Başakşehir'i biraz daha az ilgilendiriyor. Fenerbahçe'nin galibiyeti dışındaki her sonuç, Başakşehir'in işine gelecektir... O da pazartesi akşamı zaten Gençlerbirliği maçını kazanmak isteyecek. Salı günü hepimiz önümüzü daha rahat görme şansını bulacağız."
"Vodafone Park'taki skor, oyun ve oluşacak puan durumu çok önemli. Kaldı ki bir hafta önce oynanan Kasımpaşa- Galatasaray maçı da Fenerbahçe için stratejiyi değiştirdi. Fenerbahçe tabii ki kazanmak isteyecek ancak bir puanla dönerse çok üzülmez. Beşiktaş için bu geçerli değil."
Geçen hafta Konyaspor karşısında yaşanan 2 puanlık kayıptan sonra Fenerbahçe'yi yenmek zorunda ki tekrar şampiyon adayı olsun. Şampiyonluk yüzdesini artırsın.
"Bayern Münih'i favori görüyordum ancak Bayern Münih'i elemenin mucize olduğunu düşünmüyordum. Sürpriz hatta çok sürpriz diyebilirdim Beşiktaş'ın rakibini elemesine ama mucize değildi benim için. Ama Beşiktaş'ın oyun içerisinde maçın hemen başında Bayern Münih gibi bir takıma karşı 10 kişi kalması zor bir durumdu."
"Talisca dahil 4 hücumcuyla oynadığında ve önde baskı yaptığında rakiplerine oyun üstünlüğü sağlayan bir takım. Ama Talisca olmayınca mecburen 3 orta saha ile oynayacak. Aykut Kocaman tarzı teknik adamlar da aslında kendi dünyasında Talisca'nın oynamasını isterdi. Çünkü kendi orta sahasının fiziki olarak güçlü olduğunu görüyoruz."
"Talisca'sız Beşiktaş'ın ki Talisca'yı yardımcı santrfor olarak düşünecek olursak, oyun tarzı bir değişikliğe uğrayacaktır. Pepe savunmanın lideri gibi duruyordu fakat Beşiktaş'ın savunmasındaki en büyük sorun Tosic'ten bu yıl fazla faydalanamaması. Çok formdayken sakatlandı Tosic. Merkezde stoper mevkiinde bir türlü istikrar yakalayamadılar. Çok fazla isim denendi ama vazgeçilmez olan hep Pepe'ydi. Tabii ki önemli bir eksiklik."
"Fenerbahçe uzun süredir kaybetmiyor. Onun verdiği bir özgüveni var. Fizik olarak da hemen hemen fit durumdalar. Temaslı maç olacağını düşünüyorum. Talisca olmadığı için bayağı temaslı bir maç olacak. Çok klasik oluyor aslında maç öncesi bu analizler ama eksik kalacak takımın bu seviyelerde maçı kazanma şansı zor olur. O yüzden eksik kalmamak gerek. Kırmızı veya kırmızıların olmama ihtimalini görmüyorum. Bu tabii ki tahmin."
Toplum olarak taraftarıyla, basınıyla, sosyal medyasıyla bayağı uğraşıyoruz kavga etsinler diye de bence başarılı olamayacağız. Aykut Hoca, Şenol Hoca'ya saygısı fazlasıyla olan bir isim. Şenol Hoca da küçücük tartışmalar dışında bir problem yaşamamıştır. Özellikle de son haftalardaki sakinliği ile dikkat çekiyor ve söyleyeceklerini küçük esprilerle dile getiriyor. El sıkışmama diye bir şey olmayacaktır. İkisi de kültürlü ve olgun insanlar. İkisinin Türk futbolu için bir değer olduğunu düşünüyorum. Tuzağa düşmeyeceklerine inanıyorum. Bu yıl Beşiktaş'ın şampiyon olma ihtimali var ama şampiyon olmasa bile Şenol Güneş, Beşiktaş tarihine geçmiştir.
"Maça gitmek ve o maçı canlı seyretmek isterdim. Derbide top toplayıcı olmak isterdim, futbolcu olmak isterdim, antrenör de olmak isterdim. Kameraman da olmak isterdim ama bir tek hakem olmak istemezdim. Allah, Cüneyt Çakır ve yardımcılarının yanında olsun."