22.08.2016 - 09:02 | Son Güncellenme:
Fenerbahçe’de hedef 10 numara transferiydi. Ancak Advocaat, kanat oyuncusu istedi. Deneyimli teknik adam, bunun için eski öğrencisi Jeremain Lens ile bizzat görüşüp, ikna etti. Sıra Sunderland’le anlaşmakta.Sarı-Lacivertliler uzun süredir ofansif bir orta saha transferi yapmayı planlıyordu. Bu bölgeye alınacak oyuncunun ardından transfer çalışmaları bitecekti. Ancak takımın başına Dick Advocaat’ın geçmesinin ardından planlar değişti. Hollandalı teknik adam, transferde önceliğin ‘hızlı ve güçlü’ bir kanat oyuncusuna verilmesini istedi. Takımda görmeyi arzu ettiği ismi de yönetime açıkladı: Jeremain Lens. Advocaat, bu transferde yönetime yardımcı olmak için bizzat devreye girdi. Kiralık teklifi68 yaşındaki teknik adam, Sunderland’de beraber çalıştığı eski öğrencisi Lens ile görüştü. 28 yaşındaki futbolcu, Advocaat’ın davetine hemen, “Evet” dedi. Advocaat, oyuncuyu ikna ettikten sonra kulüplerin anlaşması için aradan çekildi. Lens’i kadroda düşünmeyen İngiliz ekibine, UEFA ile yapılan anlaşma nedeniyle satın alma opsiyonlu kiralama teklifi yapılacak.Kees Vos yardımcıSarı-Lacivertliler’in bu transfer konusunda bir yardımcısı daha var: Kees Vos! Van Persie’nin menaceri olan Vos aynı zamanda Lens’in de temsilcisi. Fenerbahçe ile yakın bir ilişkisi olan Hollandalı menacer, Sunderland’in ikna edilmesi için görüşmelerde yer alacak. Oyuncusunun Fenerbahçe’ye gitmek istediğini belirtip, bu konuda kolaylık sağlanmasını isteyecek. Sunderland sorun çıkarmazsa, bu transferin 3 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor.Lens'in künyesiAdı: Jeremain Marciano LensDoğum tarihi: 24 Kasım 1987Doğum yeri: Amsterdam/HollandaPozisyon: Sol kanat, sağ kanat, forvetKullandığı ayak: SağKulübü: SunderlandSözleşmesi: 30.06.2019Oynadığı takımlar: Alkmaar, Nijmegen, PSV, D.Kiev(Fanatik)
Ön libero için Lassana Diarra’yla anlaşan G.Saray, oyuncunun eski kulübüyle olan 10 milyon Euro’luk ceza sorununu çözmesini bekliyor. Lokomotiv Moskova’dan indirip talep edecek olan Fransız yıldız, “Kabul etmezseniz, futbolu bırakırım” resti çekmeye hazırlanıyorG.Saray yönetimi uzun süredir arayışlarını sürdürdüğü ön libero konusunda Marsilya forması giyen Lassana Diarra’yla prensip anlaşması sağlarken, bu transferin önündeki en büyük engel oyuncunun para cezası olarak görünüyor. Eski kulübü Lokomotiv Moskova’dan ayrılırken usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle UEFA tarafından 10 milyon Euro’luk cezaya çarptırılan Fransız yıldız, Sarı-Kırmızılı kulübe imza atmak için aldığı bu cezayı halletmeye çalışıyor.Cezasını ödememesi halinde futboldan men edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak olan 31 yaşındaki oyuncu, bu nedenle futbolu bırakmayı bile düşünüyor. Ancak Rus kulübüyle sorunu çözmek için bir görüşme yapmaya hazırlanan Diarra, “Eğer cezamı indirmeyi düşünmezseniz, futbolu bırakırım, siz de hiç para alamazsınız” restini çekmeyi planlıyor.(Habertürk)
Milan, Jose Sosa'nın ardından Beşiktaş'tan bir isme daha talip oldu! İtalyan basınında İtalyan ekibinin, şimdi de siyah beyazlı takımın Portekizli yıldızı Ricardo Quresma'yı isteyeceği yazıldı.Calcio Mercato'nun haberine göre, Milan, Ajax'tan El Ghazi'yi transfer etmek istedi ancak genç oyuncuyu kadrosuna katamayınca rotasını Q7'ye kırdı. Sezon sonuna kadar Beşiktaş'la sözleşmesi olan Quaresma için Milan'ın ilk etapta 3.5 milyon euro teklif edeceği belirtildi. İtalyanlara göre önümüzdeki günlerde resmi teklif yapılacak.(Fotomaç)
Beşiktaş ve Manchester City arasındaki görüşmelerde bir ismin daha gündeme geldiği belirtildi.Beşiktaşlı yöneticilerin Nasri için İngiliz yetkililerle görüşmesi sırasında Stefan Jovetic isminin de gündeme geldiği öne sürüldü. İnter'de kiralık olarak forma giyen 26 yaşındaki orta ofansın da siyahbeyazlılara önerildiği iddia edildi.(Fotomaç)
Fenerbahçe'nin 10 numara adayları arasında yer alan Samir Nasri, başka kulüplerin de gündeminde...Beşiktaş, Fransız yıldız Samir Nasri için uzun süredir görüşmeleri yürütüyor. Ancak Fenerbahçe'nin bu oyuncu için de önemli bir kozu var: Samir Nasri'nin Arsenal'den takım arkadaşı olan Robin van Persie...Hollandalı yıldız Robin van Persie, 29 yaşındaki oyuncu Samir Nasri'ye Fenerbahçe'yi ve Türkiye'yi anlatarak ikna etmeye çalışacak.Manchester City, kadroda düşünmediği Samir Nasri için futbolcunun talebi doğrultusunda bir karar alacak. Eğer Robin van Persie, Fransız futbolcu Samir Nasri'nin aklını çelebilirse, bu transferi gerçekleştirme yolunda önemli bir adım atmış olacak.Fenerbahçe, UEFA anlaşması nedeniyle Samir Nasri'yi de kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor.(Fanatik)
Diarra'yı ısrarla isteyen Galatasaray'da Ryan Donk'un bileti kesilmek üzere. Tolga Ciğerci'nin performansından memnun olan Riekerink yedek kulübesinde alternatif olarak Hamit'i düşünüyor.Donk'un maliyetinden kurtulmak isteyen sarı-kırmızılı yönetim de Hollandalı oyuncuyu eski kulübü Kasımpaşa'ya kiralamak için görüşmelere başladı.(Sabah)
Trabzonspor, PSV’nin satmayacağını açıklamasına rağmen Surinam asıllı sağ kanat için görüşmelerine devam ediyor.Transfer çalışmaları devam ediyor. Sağ açık mevkii için gündeme son olarak Luciano Narsingh gelmişti. Surinam asıllı Hollandalı futbolcunun kulübü PSV Eindhoven'in yaptığı, "Narsingh bizimle kalacak" açıklamasına rağmen yönetim pes etmedi. Oyuncuyu ikna etmeye çalışan bordomavililer, tekrar kulübü ile masaya oturacak. Ersun Yanal'ın da olumlu rapor verdiği Narsingh için tüm şartlar zorlanacak. Aynı bölgede forma giyen Dinamo Zagrebli Soudani'nin transferi ise kulübü satmaya yanaşmayınca askıya alınmıştı.(Fotomaç)
Chelsea’de beraber forma giydiği Drogba’yı arayan Lassana Diarra, Fildişi Sahilli efsane golcüye Galatasaray’ı sordu. Drogba’nın yanıtı netti: “Hiç düşünme, git!”Real Madrid'de Sneijder ile forma giyen Lassana Diarra, Hollandalı yıldızla aynı dönemde Galatasaray'a transfer olan eski takım arkadaşı Drogba'yı aradı ve Galatasaray'a transferi için danıştı. Chelsea'de birlikte forma giydikleri dönemden bu yana dostlukları devam eden ikiliden Drogba'nın Diarra'ya sarı-kırmızılı kulübe gitmesini tavsiye ettiği öğrenildi.(Sabah)
10 numara arayışlarını sürdüren Fenerbahçe’de Ziyech ve Lens için girişimler devam ederken Valencia’dan Enzo Perez de listeye girdi. Hocası Pako Ayestaran ile sorun yaşayan Perez için de kiralık formülü uygulanmaya çalışılıyor.Sarı-Lacivertliler öncelikli olarak 10 numara, ardandın da imkan olursa bir kanat oyuncusu almayı planlıyorlar. Ancak öncelik 10 numarada. bunun için öncelikli belirlenen isimler bilindiği gibi Hakim Ziyech ve Jermain Lens. Başkan Aziz yıldırım ve kurmayları bu oyuncularla temaslarını sürdürüyorlar. Özellikle de Ziyech için her türlü imkanlar zorlanıyor. Ancak işi sıkı tutan yönetim iki oyuncuda da yaşanabilecek olumsuz sonuçlar karşısında ne yapacağını da planlıyor. Bunun için de gündeme sürpriz bir isim geldi. Valencia’da forma giyen Enzo Perez için Fenerbahçe yönetimi nabız yoklamaya başladı. Yıldız oyuncunun bonservisi 12 milyon Euro civarında olduğu için bu transferde de kiralık formülü gündeme geldi. (Habertürk)
Karadeniz ekibi son olarak Arsenal’de forma giyen ve bonservisi elinde olan Mathieu Flamini'nin transferini bitirdi.Çaykur Rizespor Fransa futbolunun öneml orta sahalarından biri olan Mathieu Flamini‘yi transfer etti.Flamini ile ilgili resmi açıklamanın kısa süre içerisinde yapılması bekleniyor. Rizespor'un Adebayor transferini de yarın bitirerek çifte bomba patlatmayı düşündüğü gelen bilgiler arasında... (gamaspor)
Sosa'nın gidişinin ardından 10 numara pozisyonu için düğmeye basan Beşiktaş yönetimi, Benfica'nın yıldız oyuncusu Anderson Talisca ile anlaşmaya vardı.Siyah-beyazlı kulüp bu akşam saat 22.30'da yıldız oyuncuyu İstanbul'a getirecek. Talisca İstanbul'a hareket etmeden önce Lizbon Havalimanı'nda görüntülendi.Sambacı 2 yıl kiralık olarak Beşiktaş forması giyecek. Beşiktaş bu sürenin sonunda oyuncuyu bonservis bedeliyle transfer etmek isterse, kasasından 25 milyon euro gibi astronomik rakamı çıkarmak zorunda kalacak.(Ntvspor)