GalatasarayGalatasaray'ın Ismail Jakobs transferi Fransa'da şaşkınlık yarattı! 'Neden sattığını anlamadım'

Galatasaray'ın Ismail Jakobs transferi Fransa'da şaşkınlık yarattı! 'Neden sattığını anlamadım'

03.09.2024 - 19:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray uzun süredir devam eden sol bek arayışlarını Ismail Jakobs ile noktaladı. Sarı-kırmızılılar, Senegalli futbolcuyu zorunlu satın alma opsiyonuyla birlikte kadrosuna kattı. Galatasaray'ın Ismail Jakobs transferi Fransa'da şaşkınlık yarattı.

Galatasarayın Ismail Jakobs transferi Fransada şaşkınlık yarattı Neden sattığını anlamadım

Derrick Köhn'ü Werder Bremen'e gönderen Galatasaray, sol bek bölgesini Ismail Jakobs ile güçlendirdi. Sarı-kırmızılılar, 25 yaşındaki sol bekin kiralanması karşılığında Monaco'ya 1 milyon euro kiralama bedeli ödedi.

Haberin Devamı

Sözleşmede zorunlu satın alma opsiyonu maddesinin yer aldığı ve bu bedelin 8 milyon euro olduğu açıklandı.

Galatasaray'ın Ismail Jakobs transferi sonrası Fransa'dan çarpıcı bir değerlendirme geldi. Fransız gazeteci Vivien Seiller, Galatasaray'ın Ismail Jakobs transferi sonrası Fanatik'e konuştu.

Galatasarayın Ismail Jakobs transferi Fransada şaşkınlık yarattı Neden sattığını anlamadım

Ismail Jakobs'un ayrılığına şaşırdığını belirten Vivien Seiller, "Sezonun ilk iki maçına başladı ve oldukça iyiydi, bu yüzden Monaco'nun onu neden sattığını anlamadım, çok şaşırdım. Monaco'nun kadrosunda 3 sol bek var, bu yüzden ve teklifin kesinlikle ilginç olması kulübü ikna etmiş olmalı diye düşünüyorum" dedi.

Ismail Jakobs'un oyun tarzına değinen Vivien Seiller, "Bence o gerçek bir atlet, oldukça güçlü ve formda. Aynı zamanda çok hızlı; geçen sezon takımdaki en hızlı oyuncuydu. Monaco bazen 4, bazen 5 savunmacıyla oynuyor ama o her zaman sol kanattaki rolünü oynuyor. Bire bir pozisyonlarda oldukça sağlam ve hızı kaybettiği zamanı telafi etmesini sağlıyor. Ayrıca ileri çıkmayı, diğer oyuncularla birleşmeyi ve orta yapmayı da biliyor. Lyon'a karşı maçta 11 kez orta yaptı, yani bu ilginç" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Senegalli futbolcunun çok yönlü olduğunu vurgulayan Vivien Seiller, "İnanılmaz bir defans oyuncusu değil ama çok yönlü iyi bir oyuncu. Senegal'de milli oldu ve Dünya Kupası'nda oynadı, yani biraz tecrübesi var" açıklamasını yaptı.

Galatasarayın Ismail Jakobs transferi Fransada şaşkınlık yarattı Neden sattığını anlamadım

Gece hayatı hakkındaki iddialara değinen Vivien Seiller, "Bana öyle geliyor ki soyunma odasında sevilen iyi bir adam. Dışarı çıkma konusunda biraz ünü var ve Monaco Grand Prix'sini biraz fazla kutlaması taraftarların hoşuna gitmemişti. O aynı zamanda oldukça fazla sakatlandı ama bu ikisinin bağlantılı olup olmadığını bilmiyorum" dedi.

Galatasaray taraftarlarının yarattığı atmosferin Ismail Jakobs'u motive edebileceğini belirten Vivien Seiller, "Bence büyük bir atmosferi seviyor, Monaco'ya gelmeden önce Köln'de oynadı ve burası çok büyük bir kalabalığa sahip olmasıyla ünlü bir kulüp. Monaco çok daha sessiz ama bence bu Galatasaray iç saha maçlarındaki atmosfer onu motive edebilecek bir şey" diye konuştu.

Haberin Devamı

Galatasaray için iyi bir transfer olduğunu düşünen Vivien Seiller, "Bana göre 3-5-2 ve 4-4-2 (ya da 4-2-3-1) oynayabilir ama asla ortada oynamaz. Koç onu çok beğeniyor gibi görünüyordu. Galatasaray için iyi bir transfer olduğunu ve takıma çok şey katabileceğini düşünüyorum" dedi.