GalatasarayGalatasaray'da Okan Buruk'tan Icardi - Osimhen kararı!

Galatasaray'da Okan Buruk'tan Icardi - Osimhen kararı!

27.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da oyun sisteminin yerleşmeye, her futbolcunun katkı sunmaya başlaması teknik direktöre rotasyona daha rahat gitme imkanı sunarken, transfer dönemi eleştirilerin hedefi olan yönetime de derin bir nefes aldırdı. Öte yandan Okan Buruk'un Kasımpaşa planı ortaya çıktı.

Galatasarayda Okan Buruktan Icardi - Osimhen kararı

UEFA Avrupa Ligi’ne PAOK galibiyetiyle başlayan Galatasaray'da taşlar yerine oturmaya başlarken gözler Kasımpaşa maçına çevrildi. Teknik direktör Okan Buruk’un yarınki Kasımpaşa maçında rotasyona gitmeyi düşündüğü öğrenildi. Avrupa maçından kısa bir süre sonra ligde yapılacak maç nedeniyle Buruk’un bazı isimleri dinlendirmeyi düşündüğü belirtildi.

Sarı-kırmızılı teknik adamın PAOK maçında performansında düşüş gözlenen Mertens ile yorgun Kaan Ayhan’ı dinlendirmeyi düşündüğü bildirildi. Galatasaray Teknik Direktörü’nün PAOK maçında süre alan ve golle dönen Icardi’yi Kasımpaşa karşısında ilk 11’e koymayı planladığı bildirildi. Böylece çok merak edilen Icardi ile Osimhen’in aynı anda sahada olacağı vurgulandı.

Buruk’un Icardi’nin bitiriciliğine, Osimhen’in ise çalışkanlığına güvendiği belirtildi. Diğer taraftan yorgun düşen Kaan Ayhan’ın da kulübeye çekilip taze kuvvet olarak Jelert’in Kasımpaşa karşısında ilk 11’de görev alacağı bildirildi. Buruk’un Barış Alper-Sallai değişikliğini de değerlendirdiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Galatasaray’da transfer döneminde eleştirilen Başkan Dursun Özbek ve ekibi kadroya katılan isimlerin performansı nedeniyle rahatladı. Osimhen, Sara ve ve Jakobs’un performansı transferlerin başarısını gösterdi. Osimhen’in çalışkanlığı ve uyumu ile takımın çehresini değiştirdiğini dile getiren yöneticiler, Sara ve Jabobs’un ise kısa sürede takımın vazgeçilmezleri arasına girdiğini dile getirdiler. Diğer taraftan Jelert ve Sallai’nin de orta vadede bu denklemin içine gireceğini aktaran sarı-kırmızılı yetkililer “Haftalar ilerledikçe ne kadar doğru karar verdiğimiz anlaşılacak” dediler.

'Kaliteye teslim oldu'

PAOK'un Galatasaray karşısındaki yenilgisi için Komşu'da, sarı-kırmızılıların kaliteli oyuncularından oluşan kadrosuna vurgu yapıldı. Yunan basınında şu ifadeler yer buldu:
Sdna: Galatasaray'ın süper starları Paok'u mağlup etti. Selanik ekibini boğan yıldızlarını harekete geçiren sarı-kırmızılılar takım olarak var gücüyle mücadele eden rakiplerine karşı sonuca gitti.
Novasports: Paok çok mücadele etse de sonuna kadar dayanamadı. Fırsatları kaçırdı, hatalarının bedelini ödedi, skorda eşitliği sağladı ama sonunda gücü tükendi ve rakibinin kalitesine boyun eğdi.
Protothema: Selanik ekibi iyi mücadele etti ama baskıya dayanamadı. Maçtan iyi bir sonuçla ayrılabilirlerdi ama Galatasaray gibi kaliteli takımlara karşı hataların neye mâl olduğunu öğrendiler.
Gazzetta: Canavar gibi savaştı, kaliteye teslim oldu. Paok iyi mücadele etti ama karşısında on milyonlarca euro değerinde bir takım vardı. Sonlara dek maçın içinde kalsa da sonunda mağlup oldu.

Haberin Devamı

Tarihi kura bugün çekiliyor

Galatasaray kulübü erkek futbolunda olduğu gibi kadın futbolunda da Avrupa'da yoluna emin adımlarla devam ediyor. Şampiyonlar Ligi 2. ön elemesinde önceki gün Slavia Prag'ı mağlup eden sarı-kırmızılılar yeni formatta UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalan ilk Türk kadın futbol takımı oldu. Cim Bom'un rakipleri, 16 takımın 4'erli 4 gruba yerleşeceği bugün TSİ 14.00'te çekilecek kura sonucu belli olacak.