GalatasarayGalatasaray'da Okan Buruk'tan Batshuayi kararı! İşte Icardi ve Osimhen planı

Galatasaray'da Okan Buruk'tan Batshuayi kararı! İşte Icardi ve Osimhen planı

26.09.2024 - 14:33 | Son Güncellenme:

Avrupa Ligi'nde PAOK'u mağlup eden Galatasaray, Süper Lig'deki Kasımpaşa maçına odaklandı. Milliyet Gazetesi muhabiri Nevzat Dindar da sarı-kırmızılılardaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Fenerbahçe'nin ardından PAOK engelini de 3-1'le geçen Galatasaray, Süper Lig'de oynayacağı Kasımpaşa maçında odaklanmış durumda. 

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi muhabiri Nevzat Dindar da sarı-kırmızılılardaki son gelişmeleri Skorer Instagram canlı yayınında değerlendirdi. 

Nevzat Dindar'ın açıklamaları şu şekilde:

Fenerbahçe maçından sonra böyle bir Galatasaray bekliyordum. Formda bir takım var, Muslera hariç derbi 11'i bozulmadı. PAOK'un ateşli bir seyircisi vardı. Galatasaray taraftarı da büyük ilgi gösterdi. Galatasaray'ın oyununda değişimi görüyorduk. Özellikle Osimhen sonrası dinamik, önde coşkulu bir futbol. Osimhen Galatasaray'ın çehresini değiştirdi. Bir oyuncunun ne kadar önemli olduğunu gördük. Aidiyet duygusunun üst düzeye geldiğini de gösteriyor.

Osimhen etkisini hissediyoruz. Daha da önemlisi, negatif etki eden isimlerle yollar ayrıldı. Takımdaşlık duygusu yüksek oyuncular var.

Haberin Devamı

'YUNUS'LA TOPLANTI YAPILDI'

Yunus Akgün'e bir inanç var. Kerem gittiği gün Okan hoca ve yöneticiler Yunus'la bir toplantı yaptılar ve 'bu bayrak sende olacak, daha yukarı çıkaracaksın' dediler. Galatasaray'da bir türlü yansıtamıyordu performansını. Bu toplantı sonrası daha öz güvenli olduğunu görüyoruz. Bence oynadığı pozisyonun değişmesinin de etkisi var. Derbide üst seviyede oynadı, PAOK maçında da iyi oynadı. Öz güvenle açıklanabilir. Galatasaray yeni bir oyuncu kazanmıştır. Galatasaray'da kanat yok derken bir anda ortaya çıktı. Belki Galatasaray kendi Griezmann'ını bu şekilde yakalamış olacak. Yaz döneminde Griezmann olur mu denirken yerlisi neden olmasın?

BATSHUAYİ KARARI

Batshuayi normal değildi ama ön yargılı olmamak lazım. Stresli bir maçtı ve reaksiyon oluştu tribünde. Tepki değil ama uğultu. Batshuayi hala denklemin içinde. Osimhen'in varlığı Batshuayi için de bir şanstır. Avrupa futbolu Galatasaray hücum hattına odaklanmış durumda. Icardi de dikkat çekiyor. Batshuayi'nin de Avrupa piyasasında bir karşılığı var. Batshuayi ana planda olmayacak. Icardi ve Osimhen varken bence Batshuayi bunu problem etmez. Okan hoca süre vermeye çalışacak. Çift forvete geçilince süreleri artacak. A planında olması şu an için çok zor. 11'deki performansı Galatasaray seviyesinde değil.

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Buruktan Batshuayi kararı İşte Icardi ve Osimhen planı

'OSİMHEN'İ ALMAYA PARANIZ YETMEZ'

Çok sansayonel bir transferi bugünden dert edinmek o anı yaşamanıza engel olur. Belki Galatasaray Osimhen'i gelecek sene yeniden kadrosuna katabilir ama şu andan bilemeyiz. Galatasaray taraftarı kendisini alıştırmaya başladı Osimhen'e. Ama çok yüksek bir maliyeti olacak. Şu andan konuşmak için erken. Osimhen'i Avrupa devleri istiyor. Osimhen'i almaya paranız da yetmez. Bence Bayern isteyecek, Kane var ama daha genç bir oyuncu tercih edebilirler. Chelsea de parayı dert edebilecek bir takım değil.

'EN BÜYÜK AVANTAJ'

Galatasaray Avrupa Ligi ve ligde favorilerden. Ben Galatasaray'ın, Okan hocanın ve oyuncu grubunun maç maç giderek hareket edeceğini, 3-5 maç bakmayacağını ve bunun da en büyük avantaj olacağını düşünüyorum.

'DAHA İYİ BİR GALATASARAY'

Geçen seneden farklı olarak oyuncu profilleri değişti. Geç form tutma durumu yok. Takımın Beşiktaş maçı geldiğinde sakatlık olmazsa iyi bir durumda olacağı kanaatindeyim, mental ve fiziksel olarak. O gün Beşiktaş'a da bakmak gerek, onlar ne durumda olacak? Osimhen, Icardi'nin oynadığı Sara'ya paha biçilemediği bir ortamda Galatasaray hem teknik direktör hem de camia olarak Kasımpaşa maçından farklı olarak bakmaz Beşiktaş maçına. Bu sene geçen seneden daha iyi bir Galatasaray izliyoruz.

Haberin Devamı

ÇİFT FORVET

Kasımpaşa maçı hazırlıkları başladı. Kolay bir maç değil. Şu anki hücum hattı güven veriyor. Osimhen ve Icardi ikilisi bir arada ne zaman oynayacak deniyor. Kasımpaşa maçı bence erken ama Mertens'in özellikle Avrupa maçında fiziksel olarak düşüş içine girmesi Okan hocayı cesaretlendirebilir. Okan Buruk, Kasımpaşa maçında Mertens'in yerine Icardi'yi koyup iki forvetli denklemi tahmin edilenden önce deneyebilir.