GalatasarayGalatasaray'da Beşiktaş derbisi öncesi sakatlık! Süper Kupa maçında yok

Galatasaray'da Beşiktaş derbisi öncesi sakatlık! Süper Kupa maçında yok

02.08.2024 - 14:57 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Kupa'da yarın ezeli rakipleri Beşiktaş ile oynayacakları dev karşılaşma öncesi açıklamalarda bulundu.

Galatasarayda Beşiktaş derbisi öncesi sakatlık Süper Kupa maçında yok

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Kupa'da Beşiktaş ile oynayacakları maç öncesi konuştu.

Haberin Devamı

Okan Buruk, Elias Jelert'in bir ağrısı olduğunu ve Danimarkalı futbolcuyu riske etmeyeceklerini belirterek "Davinson Sanchez dün çalışmalara başladı. Elias Jelert'in ufak bir ağrısı oldu, riske etmek istemedik. Lig başlayacak, Şampiyonlar Ligi elemesi var. İdmana çıkartabilirdik ama risk almak istemedik. Bir iki gün daha dinlenecek ve çalışmalara başlayacak. Davinson Sanchez de iyi bir şekilde döndü. En kısa zamanda hazır olacak" ifadelerini kullandı.

Buruk'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- En çok kupa kazanan iki takım mücadele ediyor. O yüzden çok anlamlı ve çok değerli bir kupa. Bu ayrı bir heyecan bizim için, taraftarlar için de aynı şekilde. Herkesi bekliyoruz.

- İki takım da yüzde 100 hazır değil, tam yüksek performanslarını beklemek doğru olmaz. Kazanmak, kaybetmek çok değerli ama kazanan bu seneyi kazanmayacak, kaybeden de bu seneyi kaybetmeyecek.

Haberin Devamı

Galatasarayda Beşiktaş derbisi öncesi sakatlık Süper Kupa maçında yok

Fernando Muslera: Önümüzde tekrar şampiyonluk var

Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera ise "Çok mutluyuz. Burada sezona başlıyoruz. Önümüzde tekrar şampiyonluk var. Galatasaray’da birçok sene geçirdim. Sürekli Galatasaray’ın başarısı için mücadele ettik. Çok şükür birçok başarıya imza attık. Yarın ilk maçımız olacak. Şampiyonluk için mücadele edeceğiz. Çok büyük bir rakibe karşı, büyük bir derbide Beşiktaş’a karşı mücadele edeceğiz. Çok çalıştık. Hazırlık dönemini çok iyi geçirdik. Amacımız için mücadele verdik. Yarın da bu amacımızın başlangıcı olacak" diye konuştu.

Beşiktaş’a karşı ellerinden geleni yapacaklarını belirten Muslera, "Ekstra motivasyon veriyor. Bu sefer de sezon başına geldi. Elimizden geleni yapacağız. Buradan kazanacağımız galibiyet bir sonraki maçları da etkileyecektir. Bizi pozitif motive edecektir. Birçok derbi oynadık. Yarın da harika bir atmosfer olacağını umuyorum. İyi bir maç ve iyi bir gösteri olmasını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst'un, 2010 FIFA Dünya Kupası’nda kendisine attığın golün hatırlatılması üzerine deneyimli kaleci, "2010 yılının en iyi golüydü. Onunla ilgili söylenecek bir şey yok" dedi.

 

 

Yazarlar