GalatasarayGalatasaray, Young Boys'a elendi! UEFA ülke puanı sıralamasında son durum belli oldu

Galatasaray, Young Boys'a elendi! UEFA ülke puanı sıralamasında son durum belli oldu

28.08.2024 - 01:54 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Young Boys'a elenmesinin ardından gözler UEFA ülke puanı sıralamasına çevrildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu rövanş maçında Galatasaray ile Young Boys karşı karşıya geldi. Rams Park'taki heyecan dolu müsabaka Young Boys'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı

İsviçre'deki maçta 3-2 kazanan Young Boys, İstanbul'daki galibiyetinin ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'nde lig etabına yükselme başarısı gösterdi. Galatasaray'ın Devler Ligi'ne vedası sonrası gözler UEFA ülke puanı sıralamasına çevrildi.

SPARTA PRAG KAZANDI, ÇEKYA FARKI AÇIYOR

Türkiye'nin UEFA ülke puanı sıralamasındaki rakipleri Avusturya ve Çekya'nın temsilcileri de dün gece sahaya çıktı. Avusturya ekibi Salzburg, Dinamo Kiev ile 1-1 berabere kaldı ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde lig etabına adını yazdırdı. Çekya temsilcisi Sparta Prag, Malmö'yü 2-0'lık skorla geçti ve Şampiyonlar Ligi bileti alan bir diğer takım oldu.

Galatasaray, Young Boysa elendi UEFA ülke puanı sıralamasında son durum belli oldu

Galatasaray'ın Young Boys'u 2 maçta da mağlup edememesi sonrası gözler UEFA ülke puanı sıralamasına çevrildi. Türkiye'nin puanı 31 bin 250'de kaldı.

Haberin Devamı

UEFA ülke puanı sıralamasında son durum şu şekilde:

8-) 44.200 puan | Belçika
9-) 38.250 puan | Çekya
10-) 35.600 puan | Türkiye
11-) 31.250 puan | Norveç
12-) 30.900 puan | Avusturya

ÇOK BÜYÜK GELİRDEN OLDU

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 36 takımla oynanacak yeni lig etabına kalamayarak çok ciddi bir gelirden oldu.

Avrupa futbolunun en prestijli organizasyonunda mücadele hakkından mahrum kalan sarı-kırmızılı ekip, Devler Ligi'nden gelecek yaklaşık 25 milyon euroluk geliri de kaçırdı.

AVRUPA'DA SON 3 MAÇI KAYBETTİ

Galatasaray, Avrupa kupalarında yaptığı son 3 maçtan mağlup ayrıldı.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi son 16 tur play-off'unda 3-2 kazandığı ilk maçın rövanşında Çekya temsilcisi Sparta Prag'a 4-1 yenilerek Avrupa defterini kapatan sarı-kırmızılı ekip, bu sezona da iyi başlayamadı.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Young Boys ile eşleşen Galatasaray, 3-2 ve 1-0'lık yenilgiler yaşadı. Sarı-kırmızılı ekip, böylece Avrupa'da son 3 maçtan boynu bükük ayrıldı.