GalatasarayGalatasaray savunmasında büyük kriz! Davinson Sanchez planları alt üst etti

Galatasaray savunmasında büyük kriz! Davinson Sanchez planları alt üst etti

14.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

G.Saray’da sakatlığı nedeniyle yaklaşık bir ay takımdan uzak kalacak olan Davinsson Sanchez tüm planları alt üst etti. Hatay maçında sahanın en iyilerinden biri olan tecrübeli oyuncunun yokluğunda savunmanın iki formsuz isim olan Nelsson ve Abdülkerim’e kalması sıkıntı yarattı.

Galatasaray’da, Davinsson Sanchez’in sakatlığı ile beraber savunma hattı iyice çöktü.

Haberin Devamı

Nelsson ve Abdülkerim’in formsuzluğunda Sanchez’in defans bölgesini toparlaması bekleniyordu. Copa America’da Kolombiya Milli Takımı ile iyi bir performans ortaya koyan tecrübeli oyuncu, Hatay maçında Okan Buruk tarafından 11’e alınmıştı.

Sarı-kırmızılı ekibin en iyisi olarak dikkat çeken 28 yaşındaki futbolcu karşılaşmanın son dakikalarında yaşadığı sakatlıkla tüm planları alt üst etti. 1 ay sahalardan uzak kalacak olan Kolombiyalı futbolcu bu süreçte ligde Konyaspor, Gaziantepspor ve Adana Demirspor maçları ile Şampiyonlar Ligi play - off’unda Young Boys karşılaşmalarında oynamayacak.

Galatasaray’da Nelsson ile Abdülkerim dışında Okan Buruk’un elinde defansta yararlabileceği isimler Kaan Ayhan ile Metehan Baltacı... Kritik süreçte savunmada hazırlıksız yakalanan Buruk tekrar Nelsson-Abdülkerim ikilisine dönme kararı aldı.

Haberin Devamı

İki oyuncunun formsuzluğuna karşı teknik kadronun geçen sezonu örnek göstererek “Rekorlar kırdığımız dönemde Nelsson-Abdülkerim ikilisi forma giyiyordu” dediği öğrenildi.

ARIAS İÇİN AYRILIK ŞART

Sarı-kırmızılı yönetimin Zaha ve Kerem Aktürkoğlu’nun ayrılığını dikkate alarak gündemine koyduğu John Arias için teknik kadronun çok istekli olduğu öğrenildi.

Brezilya’da Fluminense forması giyen kanat oyuncusu için nabız yoklayan ve 18 milyon euro yanıtını alan Galatasaray’ın, Zaha ve Kerem’in transferine göre hareket edeceği belirtildi. Bu iki oyuncunun takımdan gitmesi halinde Aslan’ın 10 milyon euroluk teklifini revize ederek yukarı çekeceği bildirildi.