GalatasarayGalatasaray, Şampiyonlar Ligi aşkına! Rakip Young Boys, galibiyet şart

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi aşkına! Rakip Young Boys, galibiyet şart

27.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi’nde lig etabına kalmak isteyen Galatasaray, bugün İsviçre ekibi Young Boys karşısında tur arayacak. Play-off turundaki ilk maçta alınan 3-2’lik yenilgiyi dert etmeyen Cim-Bom, İstanbul’da en az iki farklı galibiyet alıp, Türkiye’yi gururlandıracak bir başarı arayacak.

Aslan, turu geçebilmek için en az iki farklı bir galibiyet yakalamak zorunda... İsviçre ekibi, ilk karşılaşmadaki skorun avantajıyla her türlü beraberlik ve galibiyette turu geçecek. Cim-Bom’un tek farklı galibiyetinde maç uzatmalara gidecek. 

Haberin Devamı

15’er dakikalık iki uzatmanın ardından eşitlik bozulmadığı takdirde de turu geçen takımı penaltı atışları belirleyecek. Galatasaray elenmesi durumunda UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Cim-Bom’un bugünkü karşılaşmasındaki en büyük sıkıntı, savunmada yaşanan eksiklikler olacak. Tedavisi devam eden Davinson Sanchez’in hazır olmaması, Young Boys ile oynanan ilk karşılaşmada kırmızı kart gören Abdülkerim Bardakcı’nın bulunmaması, defans içindeki dengelerin bozulmasına neden olacak. 

Teknik Direktör Okan Buruk’un stoperde, jokerlerinden Kaan Ayhan’a görev vermesi bekleniyor. Forvette de Icardi ile Batshuayi görev yapacak.

İSTANBUL'DA HİÇ KAYBETMEDİ

Avrupa kupalarında 318. maçına çıkacak olan Galatasaray, bundan önce yaptığı 317 karşılaşmada 113 galibiyet, 120 mağlubiyet yaşadı. Aslan, 84 maçı ise beraberlikle tamamladı. 

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar, iç sahada İsviçre takımlarıyla yaptığı 8 maçta yenilgi yüzü görmedi. Cim-Bom, İsviçre temsilcileri karşısında 7 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. İsviçre takımlarıyla daha önce toplamda 18 kez karşılaşan Galatasaray, 11 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

OKAN BURUK YOK

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, cezası nedeniyle Young Boys maçında yedek kulübesindeki yerini alamayacak. UEFA Avrupa Ligi’nden geçen sezon elendiği Sparta Prag maçının ardından yaşananlardan dolayı UEFA Disiplin Kurulu’ndan 2 maç ceza alan Buruk, bu nedenle ikinci Young Boys maçında da tribünde yer alacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN GEDİKLİSİ

Galatasaray, Young Boys’u elemesidurumunda tarihinde 18. kez Şampiyonlar Ligi’ne katılacak.Sarı-kırmızılı ekip, Devler Ligi’ndebulunduğu 17 sezonda 10 kez elemeleri geçerken, 7 kez de doğrudan grup aşamasında yer aldı. Cim-Bom, ilk kez düzenlenecek Devler Ligi’nde yer alıp, hem para kazanmak hem de Türkiye’ye ülke puanları kazandırmak amacında...

ZAHA YİNE YOK

Young Boys maçının son hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla gerçekleştiren Galatasaray’da iyileşen Muslera antrenmanda yer alırken, Sanchez ise takımdan ayrı bir koşu yaptı. Teknik Direktör Okan Buruk yönetimindeki idmanda, hastalığı olduğu belirtilen Zaha yer almadı. Fildişi Sahilli futbolcu, sadece Süper Kupa maçında yer almış, ondan sonra oynanan hiçbir karşılaşmada forma giymemişti.

Haberin Devamı

"TANIMADIĞIM POZİSYON DEĞİL"

Stoperdeki sıkıntı nedeniyle bugün savunmanın göbeğinde görev alması beklenen Kaan Ayhan, “Lig maçlarında daha çok sağ bek oynarken bile her an pozisyon değişikliği olabiliyor. Her maça aynı şekilde hazırlanıyorum. Bu maçta 90 dakika belki daha farklı bir yerde oynayacağım ama tanımadığım bir pozisyon değil” yorumunu yaptı. Sarı-kırmızılı futbolcu, “Maçın uzamasına aktif bir şekilde hazırlanmadık. İnşallah en az 2 farklı skorla kazanırız. Asıl hedefimiz bu. İnşallah uzatmayız” yorumunu yaptı.

BURUK: BAHANEMİZ YOK

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, hem kendileri hem de taraftar için sabır gerektiğini dile getirdi. Sarı-kırmızılı teknik adam, “Maç başladı hemen iki gol atmamıza gerek yok, tabii ki olursa hayır demem. Baskı ve stres yapmadan maçı kazanıp üst tura çıkmak istiyoruz. Geçen sene bunu başarmıştık, doğru şekilde temsil etmiştik Türk futbolunu. Hem benim, hem oyuncularımın motivasyonu yüksek. İlk maçtaki hatalarımızın analizini yaptık. Bu maçta bahanemiz yok. Orada sentetik sahada oynadık. Tabii ki rakibimiz alışıktı. Ama burada artık kalitemizle ön plana çıkacağımızı düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Okan Hoca, “Galatasaray, ne Bayern’e ne Manchester United’e ne de başka takımlara karşı oyun stratejisinden, oyun üstünlüğünden ödün vermedi. Huzur içinde çalışmaya ihtiyacımız var. Bu ülkede bunun olması zor, normal. Yarınki maçın hakemi Norveçli’ye sormak lazım, orada şartlar nasıl! Sonuçta Türkiye’deyiz. Her şeyi çok yüksekte yaşıyoruz. Başarıyı da başarısızlığı da abartıyoruz. Sosyal medya kuyu, ne atarsan farklı çıkıyor. Galatasaray çok iyi çalışıyor, futbolcular bu formayı seviyor. Bu ülkeyi seviyoruz. Bu ülke için yarın Şampiyonlar Ligi’nde olmak istiyoruz” yorumunu yaptı.

KARABORSA TEDBİRİ

Son dönemdeki “karaborsa bilet” dedikoduları nedeniyle tedbirli davranan Galatasaray Yönetimi, usulsüz bilet satışlarını engellemek ve taraftarın mağdur olmaması adına, Young Boys karşılaşmasına ait tüm kombine ve biletlerin transferini kapattı.

Haberin Devamı

Maça gidemeyecek olan kombine sahipleri, yeniden satış için koltuğunu sadece kulübe devredilebilecek. Kulüp, 6222 sayılı kanunu da hatırlatarak, uygun görülen yerler ve görevliler dışında bilet satışı yapanların altı aydan bir yıla kadar hapis ve 100 günden 2 bin güne kadar adli para cezası, değerinin üstünde satış yapanların ise bir yıldan üç yıla kadar hapis ve 250 günden 5 bin güne kadar adli para cezası alabilecekleri uyarısında bulundu.