GalatasarayGalatasaray - Beşiktaş derbisinde Kerem Aktürkoğlu fırtınası! Avrupa kulübü statta onu izledi

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde Kerem Aktürkoğlu fırtınası! Avrupa kulübü statta onu izledi

14.03.2022 - 22:37 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Galatasaray, Beşiktaş'ı evinde 2-1 mağlup ederek Barcelona öncesinde moral depoladı. Sarı-kırmızılı takımda öne çıkan isim ise Kerem Aktürkoğlu oldu. Avrupa'nın köklü kulübü onu izlemeye geldi. Öte yandan Torrent'in maç sonu Kerem'e yaptığı hareket canlı yayına yansıdı.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray Nef Stadyumu’nda Beşiktaş ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılar, bu sezon daha önce Beşiktaş ile Vodafone Park’ta, Fenerbahçe ile de evinde oynadığı müsabakalarda 2-1 mağlup olmuştu. Cimbom sahasında Beşiktaş’ı 2-1'lik skorla yenerek bu sezon ilk defa derbi kazandı.

Haberin Devamı

STAT TIKLIM TIKLIM
Bu önemli müsabakada sarı-kırmızılı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı. Nef Stadyumu’nda oynanan derbiyi toplam 41 bin 114 biletli seyirci takip etti. Taraftarlar maç boyunca yaptıkları tezahüratlarla destek verdi.

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde Kerem Aktürkoğlu fırtınası Avrupa kulübü statta onu izledi

YENİLMEZLİK SERİSİ
Sarı-kırmızılılar bu sonuçla evindeki yenilmezliğini sürdürdü. Aslan sahasında son olarak Trabzonspor’a yenilmişti. Aslan bu müsabakanın ardından oynadığı 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Söz konusu maçlarda Çaykur Rizespor ve Beşiktaş’ı yenerken, Kayserispor ile de berabere kaldı.

BEŞİKTAŞ'A 5 MAÇTIR KAYBETMİYOR
Aslan, Kartal’a karşı son olarak 27 Şubat 2017 tarihinde sahasında oynadığı derbiyi 1-0 kaybetmişti. Galatasaray bu maçın ardından oynadığı 5 derbinin 4’ünden galip ayrılırken, 1 kez de berabere kaldı.

Haberin Devamı

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde Kerem Aktürkoğlu fırtınası Avrupa kulübü statta onu izledi

GALATASARAY'DAN BEŞİKTAŞ'A GÖNDERME
Galatasaray, 2-1'lik derbi zaferi sonrası sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Sarı-kırmızılılar 'Ararım seni her yerde' müziği eşliğinde Beşiktaş stadı ve boş Barbaros meydanını paylaştı.

KEREM ŞOV YAPTI
Beşiktaş ile karşılaşan Galatasaray’da 1-0 öne geçiren golü Kerem Aktürkoğlu attı. Mücadelenin 22. dakikasında sahneye çıkan Kerem, ceza sahası içinde Mustafa Muhammed’den aldığı pasta sol çaprazdan yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Maçın 32. dakikasında yine sahneye çıkan başarılı futbolcu, Muhammed’in sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde kafa vuruşuyla skoru 2-0’e getirdi.

23 yaşındaki futbolcu böylece Süper Lig’deki 8. golünü kaydetti. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi maçlarından 3 golü bulunan genç futbolcu toplamdaki gol sayısını 11’e çıkardı. Geçtiğimiz sezon oynadığı 29 resmi karşılaşmada 6 kez gol sevincini yaşayan Kerem, Beşiktaş maçında attığı 2 golle geçtiğimiz sezonki gol sayısını da geçmiş oldu. Karşılaşamaya 11’de başlayan Kerem Aktürkoğlu 81. dakikada yerini Ömer Bayram’a bıraktı.

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde Kerem Aktürkoğlu fırtınası Avrupa kulübü statta onu izledi

ASİSTLER MOHAMED'DEN
Sarı-kırmızılılarda Kerem Aktürkoğlu iki gol kaydederken, asistler ise Mustafa Muhammed’den geldi. 24 yaşındaki futbolcu bu sezon 6’sı Süper Lig, 1’i Türkiye Kupası olmak üzere 7 kez rakip fileleri havalandırmıştı. Mısırlı golcü, Beşiktaş derbisinde yaptığı asistlerle bu sezonki asist sayısını da 5’e yükseltti. Maça 11’de başlayan Mustafa Muhammed, 68. dakikada yerini Bafetimbi Gomis’e bıraktı.

Haberin Devamı

KEREM'İ İZLEMEK İÇİN LYON YETKİLİSİ GELDİ
Olimpik Lyon'da şef scout olarak görev yapan Bruno Cheyrou, başta Kerem Aktürkoğlu'nu izlemek adına Nef Stadyumu'na geldi. Cheyrou, karşılaşmayı Bafetimbi Gomis'in locasında takip etti.

KEREM'DEN LYON CEVABI
Muhabirin "Lyon yetkilileri seni izlemeye geldi, ne söylemek istersin?" sorusuna Kerem Aktürkoğlu şu yanıtı verdi: "Lyon'un izlemesi güzel bir şey ama benim işim sahada. Galatasaray'a faydalı olmak ve iyi oynamak istiyorum. Bunlar güzel şeyler, tabii ki konuşulacak ama ben futboluma odaklanıyorum."

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde Kerem Aktürkoğlu fırtınası Avrupa kulübü statta onu izledi

TORRENT KEREM'İ OMUZLARINA ALDI
Maçın bitş düdüğünün ardından sarı-kırmızılı takımda büyük coşku yaşandı. Müsabakanın yıldızı Kerem Aktürkoğlu sevincini hocası Torrent ile paylaştı.
Canlı yayına yansıyan görüntüde Domenec Torrent, Kerem Aktürkoğlu'nu omuzlarına aldı. O anlar büyük ilgi çekti.

Haberin Devamı

TORRENT'TEN BİR İLK
Galatasaray, Domenec Torrent ile 9. lig maçında ilk kez bir maç içerisinde skor dezavantajı yaşamadı. Sarı-kırmızılıların Teknik Direktörü Domenec Torrent ilk kez derbi heyecanı yaşadı. Mücadeleyi 2-1 kazanan sarı-kırmızılılarda Torrent de ilk derbisinden galip ayrılmış oldu.
Galatasaray kariyerine Hatayspor maçı ile başlayan Torrent, Beşiktaş derbisiyle birlikte 9 Süper Lig ve 1 de UEFA Avrupa Ligi mücadelesine çıktı. İspanyol teknik adamın yönetiminde sarı-kırmızılılar, 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde Kerem Aktürkoğlu fırtınası Avrupa kulübü statta onu izledi

MAÇ SONU BÜYÜK SEVİNÇ
Mücadelenin ardından sarı-kırmızılı taraftarlar büyük sevinç yaşadı. 90 dakikanın sona ermesinin ardından soyunma odasına giden futbolcular, taraftarların isteği üzerine sahaya geri döndü. Victor Nelsson taraftarlara 3'lü çektirirken, daha sonra beraber tezahüratlar yaptılar.

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde Kerem Aktürkoğlu fırtınası Avrupa kulübü statta onu izledi