Futbol"G.Saray'ın Yılmaz'ı Drogba'nın gölgesinde parlıyor"

"G.Saray'ın Yılmaz'ı Drogba'nın gölgesinde parlıyor"

21.02.2013 - 12:00 | Son Güncellenme:

Burak Yılmaz, Schalke’yi de avladı, Şampiyonlar Ligi’ndeki gol sayısını 7’ye çıkardı. Jardel’in 6 gollük rekorunu da tarihe gömen golcü futbolcu Avrupa'da da manşetleri süsledi.

G.Sarayın Yılmazı Drogbanın gölgesinde parlıyor

Galatasaray’ın gol makinesi Burak Yılmaz’ın hızını Schalke de kesemedi. Sarı-kırmızılı futbolcu ilk yarıda attığı nefis golle, bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki gol sayısını 7’ye çıkardı. Jardel'in rekorunu da tarihe gömen yıldız forvet, tüm dünyada dikkatleri üzerine çekti.

Haberin Devamı

Real Madrid'in yıldızı Ronaldo gibi gol sayısını 7’ye yükselten Burak Yılmaz için en çarpıcı yorum Reuters'den geldi. "Galatasaray'ın Yılmaz'ı Drogba'nın gölgesinde parlıyor" başlığıyla haber yayınlayan ünlü ajans, gözlerin Didier Drogba üzerinde olmasına rağmen Burak'ın, attığı golle klasını konuşturduğunu ve şampiyonlar ligi'ndeki 7. golünü kaydettiğini belirtti.

İngiliz Sky Sport ise G.Saray'ın yeni transferi Drogba'nın Schalke defansını zorladığı ancak kaleci Hildebrand'ı aşamadığını belirtirken, Burak Yılmaz'ın kaydettiği golle farkı yaratan oyuncu olduğu ve yeni transferlerin önüne geçtiğini vurguladı. İspanyol gazetesi AS da herkesin Sneijder ve Drogba transferlerine odaklanmasına karşılık Burak Yılmaz'ın hücumda asıl referans olduğunu bu maçta bir kez daha kanıtladığını yazdı.

Haberin Devamı

Alman basınından öne çıkan yorumlar ise şöyle:

BİLD: Schalke, Cehennem Kazanından çıktı: 1-1. Büyük kriz içindeki Schalke İstanbul'dan 1-1 beraberlikle dönerek 12 Mart’taki rövanş için averaj sağladı. Schalke çok iyi oynadı.

KİCKER: Schalke İstanbul'dan haklı bir beraberlik ve istediği sonuçla dönüyor. Schalke'de krizden eser yoktu. Galatasaray taraftarları cehennem kazanına çevirdikleri Arena'da susturuldu.

SPORT1: Jermanie Jones Schalke'yi çeyrek final rüyasına götürdü. Schalke'nin orta sahasının motoru kulübü adına İstanbul'da çok önemli ve kıymetli bir gol attı: 1-1

SPORT BILD: Jones'ın beraberlik golü. Schalke Devler Ligi formuyla alkışlandı. İstanbul'daki deplasmanda galibiyeti kaçıran taraf Schalke oldu.

EXPRESS: Hurra.. Jones golü attı. Öncesi ise ilginç bir sarı kart gördüğü için rövanş maçında yok. Schalkeli futbolcuların Bundesliga'daki kötü performansından eser yoktu. Şahane bir Schalke sahadaydı.. Galip bile gelebilirlerdi.

ZDF: Schalke 11'i başardı. Schalke Galatasaray'ın Cehennem Kazanını aşıp çeyrek finale göz kırptı.

Bu arada Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) internet sitesi fifa.com, Burak Yılmaz’ın performansını yakın plana aldı. Grup maçlarında 6 gol atan milli futbolcunun performansına övgü yağdırılan değerlendirmede, “Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon Lionel Messi (5) ve Robin van Persie (3) bile onun gol sayısına ulaşamadı” ifadelerini kullandı.