Fransa Haberleri Fransa için EURO 2024! Ötecek 'horoz'

Fransa için EURO 2024! Ötecek 'horoz'

11.06.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Futboldaki dünya sıralaması, tenisteki dünya sıralamasının tenisseverleri etkilediği kadar enterese etmez futbol seyircisini... Ama biz yine de söyleyelim; Fransa FIFA sıralamasında ikinci sıradadır.

Fransa için EURO 2024 Ötecek horoz

Son Dünya kupası ikincisi, bir öncekinin ise şampiyonudurlar... Üç kez final oynadıkları Avrupa şampiyonalarından eve götürdükleri iki kupaları vardır müzelerinde. EURO 2024’ün önde gelen bir kaç şampiyonluk favorisinden biridirler. Fransa milli takımı, jenerasyonlar arası bir geçişi yaşarken, tecrübeli ve genç oyuncuların iyi bir karışımı olarak geliyor Almanya’ya. 

Haberin Devamı

Hollanda, Yunanistan, İrlandalı eleme grubunu sekiz maçta 29 gol atıp, sadece 3 gol yiyerek namağlup lider tamamlamaları, dosta güven düşmana iyice korku saldı. Teknik direktör Deschamp yönetimindeki 4-3-3’üyle tavizsiz bir hücum takımı görüntüsündeki ‘Horozlar’, Mbappe, Dembele, Coman, Griezmann, Giroud gibi isimlerin oluşturduğu ofansif gücüyle bu turnuvada da bir dizi golü rakip filelere göndermeye hazır görünüyor. 

N’Golo Kante’nin de yeniden milli takım kadrosuna döndüğü Fransa, son dönemlerin görüşleri önemsenen uzmanlarından ‘Yapay Zeka’ tarafından da bir numaralı favori ilan edildi.  

DOPİNG BELASI POGBA'YI KOPARDI 

Her geçen sene daha da uzayan sezonlar, dünya futbolunun en önemli sorunlarından biri haline geldi. Bir çok kulvarda çok sayıda maça çıkan futbolcular, robot değil sporcu olmalarından dolayı sık sakatlık sorunu yaşıyor. Turnuvaya gelen bir çok takım bu yüzden pek çok oyuncusundan mahrum kaldı.

Haberin Devamı

Fransa’nın durumu ise biraz farklı. Onlar önemli bir oyuncularını, futbolun diğer belası doping yüzünden kaybettiler. 2018’de dünya şampiyonu olan takımın en önemli isimlerinden olan Paul Pogba, bu kez aralarında olmayacak.

YILDIZI: KYLIAN MBAPPE

Dünya futbolunun öne çıkan yıldızlarından olan Mbappe, sürati, çabukluğu, adam geçme özelliği, bitiriciliğiyle rakip savunmaların korkulu rüyası... 25 yaşındaki yıldız, kulübüyle problemler yaşadığı bir sezonu tüm kulvarlarda 44 gol, 10 asist gibi etkileyici bir istatistikle noktaladı. 

Ardından Real Madrid’e imza atan futbolcu, form grafiğinin yanı sıra kafası da rahatlamış, moral motivasyonu üst seviyede geliyor Almanya’daki turnuvaya. 2022 Dünya Kupası’nın en skoreri olan Mbappe, bu turnuvanın gol krallığı yarışında da öne çıkan isimlerden.

Yazarlar