VoleybolFilenin Sultanları'nın yıldızı Hande Baladın'dan Olimpiyat itirafı: Hepimiz ağladık

Filenin Sultanları'nın yıldızı Hande Baladın'dan Olimpiyat itirafı: Hepimiz ağladık

13.10.2024 - 11:55 | Son Güncellenme:

2024 Paris Olimpiyatları'nda performansıyla adından söz ettiren A Milli Kadın Voleybol Takımımız'ın yıldız oyuncusu, birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Filenin Sultanlarının yıldızı Hande Baladından Olimpiyat itirafı: Hepimiz ağladık

Filenin Sultanları'nın yıldız oyuncularından Hande Baladın, önemli açıklamalar yaptı. İşte milli voleybolcunun sorulara verdiği yanıtlar... 

Haberin Devamı

- Voleybola başladığın ilk yıllarda orta oyuncu olarak kariyerini sürdürürken, 2013 U18 Avrupa Şampiyonası'ndaki performansınla isminin yanına "Geleceğin Yıldızı" diye not düşülenler arasına girmiştin. Bu turnuvada Rusya karşısında 13 hücum, 6 blok toplam 20 sayıyla oynadığın maçı en skorer olarak tamamlarken; yarı final müsabakasında ise tam 9 blok sayısı kaydettin. O günden bugüne neler değişti hayatında?
- O zamanlar yıldız milli takımında orta oyuncuydum, şu an smaçör oynuyorum. Hayallerimden birini gerçekleştirmiş bulunmaktayım. Hem kariyer hem de hayat düzeni anlamında. Üstünden yıllar geçtiği için büyüdüm, değiştim, geliştim, öğrendim, olgunlaştım. Daha tecrübeliyim şu anda. Sahada daha rahat hissediyorum. Hem oyuncu olarak hem kişisel olarak geliştiğimi, büyüdüğümü, öğrendiğimi düşünüyorum.

Haberin Devamı

- İki Olimpiyat deneyimi yaşadın. Olimpiyat psikolojisini nasıl tarif edersin? Bu büyük organizasyona nasıl hazırlanıyorsunuz?
- İki Olimpiyat deneyimi yaşadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Olimpiyatlar çok farklı bir duygu, sporun zirvesi ve her sporcunun olduğu gibi orada performans göstermek benim de küçüklük hayalimdi. Bunu iki kez başarabildiğim için çok gururluyum. Dünyanın en iyi sporcularıyla aynı ortamda, aynı şartlarda bir hayal ve hedef uğruna savaşıyorsunuz. Çok özel ve kıymetli bir turnuva bizler için. Fiziksel ve mental anlamda en iyi versiyonumuza ulaşabilmek için elimizden geleni yapıyoruz.

- Sence medya olimpiyat sürecinde sporcuların üzerine çok mu geliyor?
- Olimpiyatlar 4 senede bir düzenlendiği ve sporun zirvesi olduğu için, tabii ki normalden daha çok bir ilgiyle karşılaşıyoruz. Bunu anlıyor ve elimizden geleni yapıyoruz. Ancak aynı zamanda da bu denli önemli bir turnuvaya hazırlanırken sporcular için de sağlıklı bir ortam oluşturulması gerektiğini düşünüyorum.

Filenin Sultanlarının yıldızı Hande Baladından Olimpiyat itirafı: Hepimiz ağladık

- Sosyal medyada veya basında hakkınızda çıkan olumsuz yorumlar veya haberlerle nasıl başa çıkıyorsunuz?
- Sosyal medya, kullanıcı adı alan herkesin düşünmeden, bilmeden, varsayım yaparak, zaman zaman da sporcuların insan olduğunu unutarak, eskisinden daha da özgür kullandıkları bir platform haline geldi. 7'den 70'e herkesin fikirlerini beyan edebildiği bir ortam. Sosyal medyayı iyiye kullanabileceğimiz ortamlar ve durumlar yaratmaktansa, sürekli eleştirinin ve negatif hislerin daha ağır bastığı bir dünyada yaşadığımızı hissediyorum. Bundan uzak kalmayı tercih ediyorum. Yıllar geçtikçe şunu fark ettim ki; hiç tanımadığım insanların yazdıkları, üzerimde herhangi bir baskı veya negatif his yaratmıyor.

Haberin Devamı

- İki Olimpiyat deneyimini karşılaştırabilir misin? Tokyo'dan Paris'e neler değişti, neler aynı kaldı?
- Olimpiyat heyecanı, zirveye ulaşma hayali ve isteği aynıydı. Değişiklik gösteren tarafı daha bilinçli daha tecrübeli bir oyuncu olarak sahada olmaktı.
- 'Olimpik Sporcu' unvanını elde etmek senin için ne ifade ediyor? Bu unvanın sorumluluklarını nasıl taşıyorsun?
- Tabii ki çok özel. Bazen bu tarz yüksek duygulu ve değerli hisleri kelimelere dökmek zor olur. Benim de gözlerimi kapayıp "Olimpik Sporcu" unvanını düşündüğümde, aklıma gelen binlerce özel an ve his var. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Çabaladıklarım, mücadele ettiklerim ve fedakarlıklarımın sonunda bunu başarmak oldukça önemli. Bu unvanı sorumluluklarımın yanında ayrı değerlendirmiyorum. Öncelikle Hande Baladın olarak genç kızlara, voleybol oynamak, spor yapmak isteyen binlerce kız çocuğuna karşı sorumluluklarım var. Bu özel bir his. Bunun için de her gün olduğumun en iyi versiyonuna ulaşmaya çalışıyorum. Unvandan bağımsız, hayatımın her günü sorumluluklarımın olduğunun bilincindeyim ve bunun için çalışıyorum.

Haberin Devamı

Filenin Sultanlarının yıldızı Hande Baladından Olimpiyat itirafı: Hepimiz ağladık

- Paris 2024'te yarı final maçından sonra gözyaşlarına boğulduğun anlar çok konuşuldu. O an neler hissediyordun?

- Aslında bütün birikmişliklerin ve sonunda da gelen o rahatlama hissinin gözyaşlarıydı. Hepimiz ağladık. Bizler için, ülkemiz için çok önemli bir andı. Milyonların desteğini uzaktan hissetmek ve sonunda galibiyetin gelmesi bizler için çok değerliydi. Yarı final gelince de madalya ve kürsü umudu bizleri daha da duygusallaştırdı.
- Senin gibi Olimpiyat hayali kuran genç sporculara ilham verecek mesajların nelerdir?
- Her zaman söylüyorum. Kendin olmak, çok çalışmak, inanmak ve mücadeleden vazgeçmemek. Doğru insanları yakın çemberde tutmak da başarıya giden yolu rahatlatıyor diyebilirim.