Voleybol Filenin Sultanları'nın rakipleri belli oldu! Kura çekiminde hata

Filenin Sultanları'nın rakipleri belli oldu! Kura çekiminde hata

17.03.2023 - 15:39 | Son Güncellenme:

Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri’nde mücadele edecek A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın rakipleri belli oldu. Filenin Sultanları kuraya 3. torbadan girdi. Öte yandan kura çekiminde yapılan hata dikkat çekti.

Filenin Sultanlarının rakipleri belli oldu Kura çekiminde hata

Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri’nde mücadele edecek Türkiye A Milli Kadın grup aşamasındaki rakiplerinin belirleneceği kura çekimi yapıldı.

Haberin Devamı

Türkiye kadınlarda ABD ve Dominik Cumhuriyeti ile 3. torbada, erkeklerde ise Kanada ve Ukrayna ile 5. torbada yer aldı. Statüye göre Çin A Grubu’nda, Japonya B Grubu’nda, Polonya C Grubu’nda yer alacak. Karşılaşmalar, 16-24 Eylül 2023 tarihlerinde oynanacak.

Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri’nde mücadele edecek 24 takım, 8’erli 3 gruba ayrılacak. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayacak ülkeler, Paris 204 Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde edecek.

İŞTE GRUPLAR
A Grubu: Çin, Meksika, Ukrayna, Çekya, Kanada, Hollanda, Dominik, Sırbistan
B Grubu: TÜRKİYE, Japonya, Peru, Arjantin, Porto Rico, Bulgaristan, Belçika, Brezilya
C Grubu: Polonya, Slovenya, Güney Kore, Kolombiya, Tayland, Almanya, ABD, İtalya,

Haberin Devamı

Filenin Sultanlarının rakipleri belli oldu Kura çekiminde hata

KURA ÇEKİMİNDE BAYRAK HATASI
Kura çekimi öncesi FIVB'nin yaptığı hata ise dikkat çekti. Torbalar ve ülkelerin yer aldığı görselde hiçbir ülk doğru yerde gösterilmedi. Resmi kurumun bu bayrak hatası tepki çekti. Türkiye, Kanada bayrağı ile gösterilirken Slovenya, Türkiye diye verildi.

BREZİLYA'NIN KAPTANI GABİ
Grubunda yer alan Brezilya'nın kaptanlığını Türk voleybolseverlerin yakından tanıdığı Gabi yapıyor. FIVB Milletler Ligi final maçında altın madalya için İtalya ve Brezilya karşı karşıya geldi. Final karşılaşmasında İtalya'ya kaybeden Brezilya gümüş madalyada kaldı. 2022 FIVB Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda ise Brezilya, finalde şampiyonluğu Sırbistan'a kaptırdı