Voleybol Filenin Sultanları'nda sakatlıklar canımızı yaktı! Zehra Güneş ve Hande Baladın gelişmesi

Filenin Sultanları'nda sakatlıklar canımızı yaktı! Zehra Güneş ve Hande Baladın gelişmesi

04.06.2024 - 09:47 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları VNL'in ikinci etabını yenilgisiz tamamlarken takımdaki sakat voleybolcuların geleceği merak konusu oldu. Zehra Güneş ve Hande Baladın ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı.

Filenin Sultanlarında sakatlıklar canımızı yaktı Zehra Güneş ve Hande Baladın gelişmesi

Geçen senin Milletler Ligi şampiyonu Filenin Sultanları, ABD'de oynanan ikinci etapta yenilgi yüzü görmedi. 8'de 6 ile turnuvaya devam eden Türkiye'de sakatlıklar endişelendirdi.

Haberin Devamı

ZEHRA SAKATLANDI
Güney Kore maçı öncesi yapılan antrenmanda sakatlanan Zehra Güneş, ABD etabının son 2 maçında forma giyemedi. Zehra Güneş'in tedavisinin Türkiye'de devam edeceği belirtilmişti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Hong Kong'ta oynayacağı maçlarda da Zehra Güneş'in forma giyemeyeceği öğrenildi. TRT Spor'un aktardığı bilgiye göre; Zehra Güneş'in Paris Olimpiyat Oyunları'na hazır olmasının planlandığı aktarıldı.

HANDE BALADIN DİNLENDİRİLEBİLİR
Öte yandan Esra Gümüş, Hande Baladın'ın sakatlığı için şunları söyledi: Hande Baladın'ı da 3. ayakta dinlendirebilirlermiş çünkü boynundaki rahatsızlık devam ediyormuş. Bu boyun tutulmaları eğer sert bir derecede olduysa gerçekten zor saha sola dönerken bile sıkıntı yaşıyor, ki voleybol oynayacak. herhalde onu hem rehabilite açısından hem de daha iyi hazırlamak açısından 3. ayakta maçlara almayacaklar

Haberin Devamı

Filenin Sultanlarında sakatlıklar canımızı yaktı Zehra Güneş ve Hande Baladın gelişmesi

Filenin Sultanları, 3. hafta karşılaşmaları için 10 Haziran Pazartesi günü Hong Kong'a gidecek. Burada Sultanlar; Brezilya, Dominik, Çin ve Finaller için ise 17 Haziran Pazartesi günü Bangkok'a geçilecek.

İLKİN AYDIN DA SAKATLANMIŞTI
VNL'in ikinci haftasının başında A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda İlkin Aydın da hafif sakatlık nedeniyle maçta forma giyemememişti. Güney Kore ve ABD maçlarında Santarelli, İlkin'i sonradan oyuna sokmuştu. Bu yıl milli takımda sakatlık yaşayan isimler şöyle:

Eda Erdem
Zehra Güneş
Deniz Uyanık
Hande Baladın
İlkin Aydın

SIRALAMADA LİDERİZ
Filenin Sultanları, ABD karşısında 3-2'lik skorla kazanarak hanesine 2.97 puan yazdırdı. ABD'den ise 2.97 puan silindi. A Milli Kadın Voleybol Takımı, ABD maçında aldığı galibiyetle puanını 388.69'a yükseltti. Türkiye'nin galibiyetinin ardından VNL'de 2'nci haftanın dünya sıralamasındaki lideri değişmedi. Filenin Sultanları'nın zirvede yer aldığı sıralamada son durum şu şekilde:

1-) 388.69 puan - Türkiye
2-) 382.13 puan - Brezilya
3-) 373.16 puan - Polonya
4-) 358.51 puan - İtalya
5-) 346.78 puan - Amerika
6-) 329.62 puan - Japonya
7-) 327.57 puan - Çin
8-) 324.00 puan - Sırbistan