FenerbahçeFerdi Kadıoğlu transferinde gerçekler ortaya çıktı! İşte Fenerbahçe'nin kasasına girecek net rakam

Ferdi Kadıoğlu transferinde gerçekler ortaya çıktı! İşte Fenerbahçe'nin kasasına girecek net rakam

28.08.2024 - 10:58 | Son Güncellenme:

Milli yıldız Ferdi Kadıoğlu, Brighton'a resmen imzayı attı. Sarı-lacivertli ekip transferin mali detaylarını açıklarken Fenerbahçe'nin kasasına girecek net rakam ortaya çıktı. İşte detaylar...

 Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe'de beklenen ayrılık resmen açıklandı. Milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu Premier Lig ekibi Brighton'a transfer oldu.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE KAP'A BİLDİRDİ

Sarı-lacivertliler, milli futbolcunun transferi için 30 milyon euro bonservis ve 5 milyon euroluk performansa bağlı bonus maddesinin yer aldığını açıkladı.. Öte yandan bir sonraki satıştan yüzde 10 pay alınacağı kaydedildi.

Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Profesyonel Futbolcumuz Ferdi Erenay Kadıoğlu'nun İngiliz Kulübü The Brighton and Hove Albion FC'ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 30.000.000 Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri The Brighton and Hove Albion FC tarafından ödenecektir.

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak The Brighton and Hove Albion FC tarafından, Kulübümüze azami 5.000.000 Avro bonus bedeli ödenecektir.

Haberin Devamı

Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; The Brighton and Hove Albion FC'nin elde edeceği transfer bedelinin %10'u sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir.

Ferdi Kadıoğlu transferinde gerçekler ortaya çıktı İşte Fenerbahçenin kasasına girecek net rakam

FENERBAHÇE'NİN KASASINA GİRECEK NET RAKAM

Transfer 30 milyon euro bonservis ve 5 milyon euro da bonuslar içeren bir anlaşmayla tamamlanmış olsa da Fenerbahçe'nin kasasına girecek miktarda bir değişiklik olacak.

Sports Digitale'in haberine göre Ferdi Kadıoğlu'nun eski takımı NEC Nijmegen, transferden pay aldı. Hollanda ekibi yıldız oyuncunun transferinden yüzde 10 sonraki satıştan pay karşılığında 3 milyon euro kasasına koydu.

Aynı zamanda 500 bin euro da 'FIFA Dayanışma Katkı Payı' aldı. Ancak bu pay Brighton tarafından ödenecek.