FenerbahçeFener’den tam isabet!

Fener’den tam isabet!

06.01.2020 - 07:54 | Son Güncellenme:

Yeni kaleci antrenörü Marco Knoop, Dortmund’da genç isimleri yetiştirmesi ile ön plana çıktı. Yönetim ve teknik heyet de Altay ile Berke Özer için bunun büyük bir şans olduğunu düşünüyor

Fener’den tam isabet

SENAD OK

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de yeni kaleci antrenörü Marco Knoop’un genç yeteneklerin gelişimini sağlamasıyla öne çıkıyor. Borussia Dortmund altyapısından sarı-lacivertlilere gelen antrenör, ilk olarak Leipzig’de dikkatleri üzerine çekti.

Antrenman metodları, kaleci perfomanslarını iyileştirmesi ve kaleci gelişiminde oynadığı önemli rol sayesinde Almanların önemli kulübü Dortmund, Knopp’u bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna katmıştı. Almanya’dan gelen yorumlarda ise “Fenerbahçe önemli bir iş yaptı. Burada herkes Knopp’un Fenerbahçe’ye gidişine şaşırdı” ifadeleri kullanıldı. Knopp’un ilk etapta Dortmund A Takımı değilde U17 ve U19 takımlarında kaleci antrenörlüğü yapması dikkatleri çekti. Bunun ise iki sebebi var. İlki Knopp’un yetiştirici özelliği. Kulübün buradaki amacı bu yaştaki kalecilerin kusursuza yakın şekilde A Takıma çıkması. İkinci sebep de Dortmund kulübünün genel olarak A Takım kaleci antrenörlüğü için eski oyuncularından faydalanma yoluna gitmesi. Knopp, Fenerbahçe’de ise altyapılarda değil, üst yapıda görev yapacak. Bu durum da sarı-lacivertlilere avantaj sağlayacak. Özellikle kaleci Altay’ın bu sezonki istikrarsız performansı düşünüldüğünde Knopp’un bu çözüme kavuşturabileceği bildirildi. Başta yan toplar olmak üzere 21 yaşındaki kalecinin temel birçok konuda eksiği olduğu ligin ilk yarısında göze çarptı.

Türkçe biliyor
Westerlo’da kiralık olarak oynayan 19 yaşındaki Berke Özer de eklendiğinde Knoop’un doğru tercih olduğu belirtildi. Knopp’un çalışmaları sarı-lacivertli kulübün Berke-Altay hamlesini başarıya ulaştıracak ve bu yatırımın meyvesini alacak kişi olarak dikkat çekiyor. Knoop’un bir önemli avantajı da Türkçe bilmesi. Eşi Türk olan kaleci antrenörünün rahat şekilde iletişim kurabilmesi Altay büyük şans olacak.

Davet edildi
Knopp’un yetiştirici özelliğinin farkında olan İngilizler de kendisini ders vermesi için İngiltere Futbol Federasyonuna davet etti. Burada genç kaleci adaylarına belli sürelerde ders verdi. Bu transferin belki de en önemli artıların biri de altyapı için olacak. Sarı-lacivetli kulüpte ciddi bir altyapı hamlesi var. Knopp buradaki kalecilerle de ilgilenecek.

Haberin Devamı

Fener’den tam isabet