FenerbahçeFenerbahçe'yi Dzeko ve Tadic sırtladı! 'Yaşlı kurtlar' sahnede

Fenerbahçe'yi Dzeko ve Tadic sırtladı! 'Yaşlı kurtlar' sahnede

07.10.2024 - 09:14 | Son Güncellenme:

Sezon öncesi çok önemli transferler yapan Fenerbahçe'yi sezonun şu ana kadarki bölümünde yeniler değil ‘yaşlı kurtlar’ sırtladı. İşte detaylar...

Fenerbahçeyi Dzeko ve Tadic sırtladı Yaşlı kurtlar sahnede

Fenerbahçe, yaz transfer döneminde önemli hamleler yaptı. Özellikle hücum hattı, yıldız isimlerle takviye edildi. Forvet Youssef En-Nesyri, 19.5 milyon Euro’luk bonservisiyle kulüp tarihinin en pahalı transferi oldu. Sol açığa, yıllarca Premier Lig’de adından söz ettiren Allain Saint-Maximin geldi.

Haberin Devamı

Beşiktaş ve Milli Takım’ın golcüsü Cenk Tosun’a imza attırıldı. Ayrıca geçen sezon Alanyaspor ile 38 resmi maçta 13 gol, 8 asistle oynayıp adından söz ettiren ve Galatasaray’ı da peşine takan Oğuz Aydın da Fenerbahçe’ye transfer oldu.

MOURİNHO’NUN 1 NUMARASI

Hücum bölgesine yapılan bunca transfere rağmen sezonun şu ana kadarki bölümünde Fenerbahçe’yi sırtlayan isimler yeniler değil, ‘yaşlı kurtlar’ oldu. Edin Dzeko, 38 yaşında olmasına rağmen En-Nesyri’ye formayı kaptırmadı. Boşnak yıldız, sezona müthiş bir giriş yaptı. Deneyimli futbolcu, 13 resmi karşılaşmada görev yaptı, 9 kez ağları sarstı ve 1 golün de asistini yaptı. 38’lik forvet, Mourinho’nun forvetteki 1 numarası olmayı başardı.

Fenerbahçeyi Dzeko ve Tadic sırtladı Yaşlı kurtlar sahnede

YARISINDAN FAZLASI ONLARDAN

Haberin Devamı

Sarı-Lacivertliler’de sezona damga vuran diğer isim ise 35’lik Dusan Tadic... Sırp oyuncu geçen sene sol kanattaydı. Mourinho, sola Maximin’in gelmesi sonrası Tadic’e genelde sağ kanatta forma verdi. Tecrübeli oyuncu, 13 maçın tamamında oynadı, 5 gol ve 4 asistle yıldızlaştı.

Portekizli teknik adam, geçen sezonun yıldızı İrfan Can Kahveci’yi genelde kulübede bırakıp Tadic’i 11’de tercih etti. Fenerbahçe bu sezon 27 kez gol sevinci yaşarken bunların 14’ü, yani yarısından fazlası Dzeko&Tadic ikilisinden gelmiş oldu.