FenerbahçeFenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi hasreti devam etti! Jose Mourinho bir ilki yaşadı

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi hasreti devam etti! Jose Mourinho bir ilki yaşadı

13.08.2024 - 23:06 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 3. Eleme Turu'nda veda etti. Sarı-lacivertlilerin Portekizli teknik direktörü profesyonel kariyerinde bir ilke şahit oldu.

Fenerbahçenin Şampiyonlar Ligi hasreti devam etti Jose Mourinho bir ilki yaşadı

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'nda Lille ile eşleşen Fenerbahçe, 2-1 mağlup olduğu maçın rövanşında Fransız ekibini İstanbul'da ağırladı. Kadıköy'de dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmanın normal süresini 1-0 üstün tamamlayan Fenerbahçe, 118'de penaltıdan yediği golle UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin bu sonucu sonrası UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki hasreti devam etti. Sarı-lacivertlilerin Devler Ligi'nde katılamama serisi 16 seneye yükseldi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho da bu sonucun ardından kariyerinde bir ilki yaşadı. Portekizli teknik direktör, kariyerinde ilk kez Avrupa kupaları ön eleme aşamasındaki bir turda elendi.

MOURINHO'DAN İLK 11'DE 3 DEĞİŞİKLİK

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanşında Fransa'nın Lille takımını konuk eden Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho, ligde son oynadıkları Adana Demirspor maçının ilk 11'ine göre kadrosunda 1'i zorunlu 3 değişikliğe gitti.

Deneyimli teknik adam, Ülker Stadı'nda oynanan müsabakada Adana Demirspor müsabakasında ilk 11'de sahaya sürdüğü oyunculardan Ferdi Kadıoğlu'nu sakatlık sebebiyle oynatamazken Bright Osayi-Samuel ile İrfan Can Kahveci'yi ise yedek soyundurdu.

Haberin Devamı

61 yaşındaki çalıştırıcı, bu isimlerin yerine Mert Müldür, Çağlar Söyüncü ve Mert Hakan Yandaş'ı ilk 11'de değerlendirdi.

Mourinho, Lille karşısında kalede Dominik Livakovic'i oynatırken, savunma dörtlüsünü Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku ve Jayden Oosterwolde'den kurdu. Orta sahada İsmail Yüksek ile Mert Hakan Yandaş oynarken hücum hattını Dusan Tadic, Sebastian Szymanski ve Allan Saint-Maximin'den oluşturdu. Portekizli çalıştırıcı, gol yollarında ise yine Edin Dzeko'ya güvendi.

FERDİ SAKATLIĞI NEDENİYLE OYNAYAMADI

Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Ferdi Kadıoğlu, sakatlığı nedeniyle kadroya alınmadı.

Adana Demirspor müsabakasının son anlarında oyundan çıkan Ferdi'nin, arka adale gerilmesi yaşadığı açıklandı.

Maç öncesinde kendisini deneyen Ferdi'nin devam eden ağrıları nedeniyle kadroya alınmadığı öğrenildi.